banner564

Hükümetin, “büyük başarısı”

Gerçekten çok önemli “başarılara” imza atıyor koalisyon hükümeti. Bu başarının en yeni örneği, enflasyona yönelik aldığı “ciddi önlemler “ sonucunda ortaya çıkan yeni durumdur. Yuvarlak olarak, 2023 yılında Kuzey Kıbrıs’ta resmi verilere göre HP yüzde 83 olarak gerçekleşti. Ayni dönem içinde Türkiye’de enflasyon resmi verilere göre yüzde 63 oldu. Bu koalisyon hükümetinin büyük başarısı, yılbaşından hemen sonra, bir ay içinde gerçekleşti. Çünkü 2ü24 Ocak ayında Kuzey Kıbrıs’ta resmi açıklamaya göre HP yüzde 3 olarak gerçekleşirken;  Türkiye’de resmi olarak enflasyon yüzde 6 olarak gerçekleşti. Bu durumda söylenen bir tez alt üst oldu. Çünkü TL kullanıyoruz, bizde neden enflasyon Türkiye’den çok fazla deniyordu?   “Ürettiğimiz “ enflasyon da buna ekleniyor diye yorumluyorduk. 
İşte UBP ağırlıklı hükümetin büyük “başarısı” burada ortaya çıktı. Bir ay içinde TL kullanılan Kuzey Kıbrıs’ta enflasyonu Türkiye’ye göre yüzde 100 düşürdü! Bu nedenle KKTC Hükümetinin ekonomi “ yönetimi”, tedbirler almaya çalışan Türkiye ekonomi yönetimine, bir ayda TL kullanılan bu ülkede enflasyonu,  nasıl oldu da yüzde 100 düşürdü diye, bu büyük “başarıyı “ onlarla paylaşmalıdır. 
Artık gerçek dışı açıklamalar ve sözde önlemlerle, yaşadığımız ekonomik yıkımı gideremeyeceğimizi iş ve emek dünyalarımızın temsilcileri ile sağ sol siyaset alanının tüm unsurları görmelidir. Hele verilerle oynayarak gerçeği gizleme çabası, bu büyük yıkımı daha da artırmaktan başka bir sonuç getirmez. Geçtiğimiz günlerde bir markette önümü kesen bir yurttaşın söyledikleri çok önemli idi. Bana “Ferdi bey, çıktı Maliye Bakanı Kamu Görevlilerine yüzde 51 HP verdik, Asgari ücreti yüzde 52 artırdık dedi.  Markete geldim, domates 70 TL, taze fasulye aha, et al alabilirsen, ekmek, hellim, yağ, pirinç hangisini sayayım. Vay beytambal kalsın verdiğin, vereceğin artış; sen piyasayı ucuzlat, üretimi artır, açıkgözleri terbiye et” dedi. Bende ona, “baksana başardılar, enflasyon bizde yüzde 3, Türkiye’de de yüzde 6 dediler” dedim. Yüksek sesle verdiği cevabı yazamam. Bastı geçti. 
İşte işin gerçeği, yaşamın içinde böyle olaylarla yanlış olanı etkisiz kılar.  Hangi mazeretin arkasına saklanırsa saklansın yönetenler;  gerçeği saklamaya veya çarpıtmaya çalıştıkça; ülkeyi, toplumu tüm alanlarda daha da belaya sokar.. İstatistik Kurumunu yapmak zorunda bıraktıkları bu oyun, ülkenin tüm değerlerini yok ediyor. Gerçek budur. Bizde yüzde 3 Türkiye’ de yüzde 6. Hadi oradan 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Dunyaya bak dunyaya

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Zamaninda siz ne yaptiniz

Merve
Merve - 3 ay Önce

sen önce KKTC tarihinin en büyük skandalı örpnin hesabını ver ferdi efendi,bu halk senin başbakanlık yaptığın günleride gördü. şimdiki hükümet senden 100 gat iyidir !

banner608

banner473