banner564

Hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır?

Güzel bir cilde sahip olmanın olmazsa olmazı cilt bakımıdır. Özellikle cildin doğru temizlenmesi cilt bakımı açısından çok önemlidir. Son günlerde cilt bakımında tercih edilen yöntemlerden biri olan  hydafacial cilt bakımı, derinlemesine temizlik ve yenilenmiş bir cilt sunabilmektedir. 
Hydrafacial cilt bakımı

Cilt bakımı yapan, cildi temizleyen, sivilce, elastin kaybı gibi ciltteki problemleri gideren ve cildi detafikasyon yoluyla çevresel faktörlere karşı korumayı amaçlayan bir sistemdir. Bununla birlikte ciltte oluşan ince çizgilerin de kaybolmasına yardımcı olabilmektedir. Bu uygulamada cilt temizliğinde elle temas ya da sıkma olmaz. Hydrafacial uygulaması ile tek bir seansta derinlemesine cilt temizliği, soyma, yenileme, nemlendirme ve antioksidankoruma işlemleri uygulanabilmektedir.
Hydrafacial cilt bakımı uygulaması dört basamaklı bir uygulama olup cildin ihtiyaçlarına göre bu basamak sayısı değişebilmektedir. Cildin durumuna göre uzman uygulayacağı basamak sayısına karar verebilir.
Hydrafacial cilt bakımı uygulamasının aşamaları:
İlk Adım: Temizleme
Cilt tipine uygun ürünler kullanılarak vortex denilen vakum sistemiyle üstteki ölü tabaka temizlenir. Bu aşamada ciltteki makyaj, kir gibi kalıntılar alınır ve gözenekler açılır. Ciltte kızarıklık, sert vakum hasarı gibi problemler olmadan cilt temizliği tamamlanabilmektedir.
İkinci Adım: Peeling
Bu aşamada özellikle siyah noktaların yoğun olduğu ve problemli bölgelere peeling uygulanır. Özel solüsyon kullanılarak cildin hasarlı hücrelerin alınması sağlanır. Herhangi bir kaşıntı ya da kızarıklık olmaz.
Üçüncü Adım: Derin temizlik
Bu aşamada yine vortex yoluyla daha derin cilt temizliği yapılmaktadır. Yoğun sivilce ve gözenek tıkanıklığı olan ciltlerde ilk seansta sonuç alınamayabilir ve uzmanın değerlendirmesine göre seans sayısı belirlenebilir. Akneleri ciltlerde gerekli önlemler alınarak sivilceler temizlenir.
Dördüncü Uygulama: Antiaging ve Yenilenme
Elastin kaybı, sivilce gibi cildin problemine göre serum fizyonu vortex ile yapılır. Cilt temizlenirken serum yedirildiği için elastin, kolajen lifleri cilde uygun vitamin, hyaluronik asit, peptit gibi bileşenlere doyarlar. Çizgi problemi olan bölgelere daha çok peptit içeriği uygulanırken nem problemi olan bölgelere hyaluronik asit uygulanır. Yine özellikle T bölgesi gibi yağ dengesi bozulabilen bölgelere yağ dengeleyici bileşenler kullanılır.
LED terapi
Matlaşmış, kolajen üretimine ihtiyacı olan ciltlerde kırmız LED ışık ile cilt uyarılmaktadır. Akne problemi olan bölgelerde ise mavi LED ışık ile cilt uyarılmaktadır. Kişide cildin ihtiyacına göre kırmızı ve mavi LED birlikte uygulanabilmektedir. İşlem cildin ihtiyacına göre büyüme faktörlü peptitli losyon ve güneş kremi uygulanarak sonlandırılır. Ağrısız ve acısız bir işlem olan uygulama sonrası, kişi aynı gün, günlük yaşantıya dönebilmektedir.
Hydrafacial cilt bakımı ne kadar sürer?

İşlem ortalama 30 dakikadan az sürebilmektedir. Ancak bu süre kişiye uygulanacak basamak sayısına, kişinin cildinin durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Hydrafacial ne sıklıkta yapılmalı?

Düzenli cilt bakımı yapan kişilerde ayda 1 kez yeterli iken uzun süredir cildine  bakım uygulamayan, sürekli makyaj yapan, siyah nokta, komedon ve gözenek problemi olan ciltlerde uzman ile uygulama programı yapılır. Genellikle haftada 1, 4-6 seans olarak düzenlenebilir. Yine seans sayısı uzman değerlendirmesinde kişinin cilt durumuna göre değişebilir.

YORUM EKLE

banner471

banner474