banner564

İkinci yarı zevk aldık

Çelen OBEN
Mağusa Türk Gücü’nün Cihangir’i konuk ettiği karşılaşmada ilk yarı olmasa da, ikinci yarıda zevkli bir oyun izleyebildik.
İlk yarısı vasatın üzerine çıkamayan, kayda değer karşılıklı birer atakla tamamlanan maçın ikinci yarısında kazanmak isteyen iki takım yer aldı. Cihangir maça hızlı başlayan takım olarak MTG ceza sahası içinde iki penaltı pozisyonuna itirazları oldu. Bu konuya fazla takılmayan Cihangir futbolcuları 64. Dakikada Fırat’ın bulduğu golle üstün duruma geçti. Cihangir üstün duruma geçtikten sonra rahatladı. Bu rahatlık karşısında boş durmayan MTG rakibi üserine sürekli baskı yaratmaya başladı. Cihangir bu baskılara fazla dayanamadı ve 77. Dakikada golü kalesinde gördü. 
Cihangir genel anlamda iyi bir oyun ortaya koydu ancak, bazı konulara çare bulunması gerekiyor. Özellikle de gol atıldıktan sonraki “rahatlama” konusuna. Maçın 90 dakika olduğunu dünkü maçta bir kez daha gördük Mağusa Türk Gücü sürekli baskı yaratarak maçın uzatma dakikalarında ikinci golu bularak galibiyete uzandı. 
Cihangir’in kendine güvenen ancak panikleyen bir yapısı var. Panikten nasıl kurtulacağı konusunda çalışmalar yapılmalı. Futbolcu kalitesi ve onların ortaya koyduğu oyun anlamında bu ligin düşen takımlarından olmayacağını da rahatlıkla söyleyebilirim.
Mağusa Türk Gücü kendine güvenen, koşan baskı yapan bir takım ve bu şekilde maçın son dakikasına kadar devam edebilyor. Bu Mağusa Türk Gücü’nün en büyük avantajı. Mağusa Türk Gücü’nde bazı futbolcuların performanslarını biraz daha yukarıya çıkarması, çok daha rahat sonuçlar alınmasını sağlayacak.
Mağusa Türk Gücü’nün performansının artması, kendini bir anda şampiyonluk potasında da görmesine neden olacak.
YORUM EKLE

banner608

banner473