banner564

“İlişkiler en dip noktada”

Seçim Özel'de UBP eski Genel Başkanlarından ve Dışişleri eski Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu konuk ettik. Tahsin Ertuğruloğlu’nun bir duruşu var. Bunu zaten yıllardır biliyoruz, beğenirsiniz beğenmezsiniz o sizin tercihiniz ama bir duruşu olduğu konusunda herhalde hem fikiriz.
Tahsin Bey özellikle ‘Dış Politikada’ yıllarını vermiş tecrübeli bir isimdir. Ve altını çize çize söylüyorsa bir şeyleri bu sırf inandığı doğrulardan ziyade bu alandaki tecrübelerindendir.
Ne diyor Tahsin Ertuğruloğlu “KKTC-TC ilişkileri hiç bu kadar dip yapmadı.” Bence Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 65 gün kala bu konuyu enine boyuna tartışmamız ve doğru olanı bulup, adaylardan buna göre kampanya oluşturmalarını istemeliyiz.
Sevgili okurlarımız niyetimiz kimseyi bir tarafa yönlendirmek değil. Tüm adayların bizim gözümüzde yeri ayrıdır. Küçük bir ülkede hepimizin aynı gemide olduğu gerçeği ile yüz yüzeyiz.
Burada bir kişinin tırnağı kırılsa hepimizin canı yanar. Ve maalesef coğrafyamızda hiç de hoş olmayan gelişmeler yaşanıyor. Sadece Türkiye değil şuan için Kuzey Kıbrıs da ateş çemberinin içine alınılmaya çalışılıyor.
Amerikan, Fransız, İngiliz, Alman, İtalyan falan derken Arap ülkeleri de sıraya girdi ve Güney Kıbrıs’ta çok ama çok büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. 
Hiç kimse bu Ada’da bir daha kan akmasını elbette istemez. Ama gidişatın iyi olduğunu bana bir kişi söyleyemez, ne solcusu ne sağcısı bu yaşananları görmezlikten gelemez, gelmemeli de zaten. 
İşte tüm bu ortamın içinde adaylığını ilan etmiş 7 adayımızın da Türkiye ile ilişkileri yeniden iyi bir noktaya getirmesi, bu konuda neler yapacağını seçmenlerine izah etmesi kaçınılmazdır. 

Fırsat trenini kaçırıyoruz
Dışişlerinden başladık aynı yerden devam edelim. KKTC turizm ülkesi diyoruz ama ayağımızın dibine kadar gelen büyük fırsatları maalesef kaçırıyoruz ve bu konularda adım atmıyoruz.
Bakın Türkiye 6 Avrupa ülkesine vize muafiyeti sağlayacak. Avrupa Birliği Schengen bölgesi üyelerinden Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına, 2 Mart'tan itibaren Türkiye’ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı.
Bu insanları biz KKTC’ye nasıl çekeceğiz? Bu sorunun yanıtını vermemiz gerekiyor. Geçenlerde Katar’dan çok kalabalık bir heyeti ilk kez ülkemize getiriyorduk. Son anda heyet üyelerinden bazılarının Türkiye’ye “Tek girişlik vize” ile gelmesinden ötürü Kuzey Kıbrıs’a gelmelerini sağlayamadık.
Ülkeye hem turist hem yatırımcı istiyoruz ama gerekli altyapıyı bir türlü oluşturamıyoruz. Bu durumda da ayağımıza kadar gelen fırsatları tepiyoruz. 
Madem Avrupa’dan ve Arap ülkelerinden Türkiye’ye yeni bağlantılar yapılıyor, biz de bir şekilde bu pastadan pay alma çabalarını artırmalıyız. 

“Geçici işçi ve memurlar mağdur”
Dün bir kez daha hatırlattı Memur-Sen “Geçici işçi ve memurların” durumunu. Tüm partiler, tüm sendikalar bu konuda bir sıkıntı olduğunu kabul ediyor ama kimse bir formül üretmiyor. 
Ve 10 yılı aşkın bir süredir bu sorunun çözümü için hiç kimse dirayet gösteremiyor. Kamu çalışanları arasında en mağdur kesimlerden birisi de geçici memur statüsünde çalışanlardır. Hizmete giriş tarihleri esas alınarak işe başladıkları hizmet sınıfı içerisinde her tamamlanan hizmet yılı için bir barem içi artış alırlar ancak terfi hakları yok. 
Bu konuyu gündeme getirdiği için Memur-Sen yönetimini kutluyoruz. 
 
MESAJLAR
Kaan GÜDER: Futbolcular Derneği Genel Kurulu’nda derneğin başkanlığına seçilmenizden ötürü sizi tebrik ediyoruz. Zor bir dönemde sporcu arkadaşlarımızın hakları konusunda ciddi bir sorumluluk var artık omuzlarınızda. 

Okyay SADIKOĞLU: Çevreyi kirletenleri ifşa etmeye devam ediyorsunuz. Peki, bu araç sahiplerinden hiç size ulaşıp yaptığı hata için özür dileyen oluyor mu? 

Dilek KIRICI: Yeni bir yaşa birçok sürprizlerle merhaba demişsiniz. Bu vesile ile 40. yaş gününüzü en içten dileklerimiz ile kutluyoruz. Nice 40 yaşlara. 

Okan ATAV: Makam odanıza talih kuşları olarak adlandırılan güvercinler girince ne kadar şans oyunu varsa hepsini birden oynamışsınız. Ah bir de üstünüze pisleseler kesin büyük ikramiye size çıkardı. 

Ahmet Melih KARAVELİOĞLU: Yeni projeler geliştirilmesi için oluşturduğunuz AR-GE meyvelerini vermeye başlamış. Bu konuda müşterilerinize çok yakında bazı sürprizleriniz olacakmış. 

Kubilay ÖZKIRAÇ: Yani bu devirde arabası olmayan herhalde bu ülkede bir siz kaldınız. Taksi ile her yere yetişmeye çalışıyorsunuz ama bu da bütçede çok büyük bir gedik açıyormuş. 

Evrim HINÇAL: Doğa bebek dünyaya merhaba demiş. Allah analı-babalı büyütmeyi nasip etsin, gözünüz aydın olsun. Tüm aileyi tebrik ediyoruz. 

Burhan CANBAZ: Dün Ali Ruhluel ile birlikte bazı süpermarketlerde bulunan oyuncak otomatlarına dadanmışsınız ve gün boyunca tüm bozuk paraları atıp iki ayı ve de üç tavşan kazanmışsınız. 

Suat Durdu BORA: Oğlunuz Mehmet askerliği yarılamış ama sizin özleminiz de kat ve kat artmış. Neyse sayılı gün çok çabuk geçer derler ama sona doğru ise nedense bir türlü geçmez. 

Mine GÜRSES: Hafta sonu derbi yaklaştıkça sizin de heyecanınız artmaya başlamış. Valla biz ailecek bayrakları hazırladık o gün için, siz ne yapacaksınız çok merak ediyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: Rahatsızlığınız geçmiş ve yeniden sahalara dönmüşsünüz ama bu sefer de kirli sakallarınız dikkatlerden kaçmıyor. Neyse çok geçmiş olsun tekrardan. 

İsmail KOFALI: Önceki akşam Gönyeli’de 50 kadar genç ile birlikte Başbakan Ersin Tatar’a güzel bir organizasyon ile destek açıklamışsınız. Ersin Bey gece boyunca sizi öve öve bitirememiş. 

Cengiz ERÇAĞ: Bankalar konut faizlerini neredeyse iki sene öncesine göre yarı yarıya indirdi ama bir türlü konut satışlarında patlama gerçekleşmiyor. Acaba nerede sorun var? Bu konuda bir öngörünüz var mı? 

Mustafa GENÇ: Sosyal medya üzerinden başlattığınız online alışveriş nasıl gidiyor. Bize gelen bilgilere göre hayli bir ilgi varmış online alışverişe. Demek ki artık her şey parmaklarımızın ucunda. 

Akın MANGA: Geçici Memur ve işçilerin sorunlarını bir kez daha dile getirerek bu statüde olan arkadaşların mağduriyetlerini yeniden gündeme taşımız oldunuz. Umarız bir an önce çözüm bulunur bu duruma.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Sn. Alihan Pehlivan ,40 değil 53 yaş.

banner608

banner473