banner564

İlk hafta

K-Pet Süper Ligi’nde, Alsancak Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’nda oynanan, bölge derbisi mücadelesinde Merit Alsancak Yeşilova konuk ettiği Doğan Türk Birliği takımı ile 2-2 berabere kaldı.
İlk haftalar her zaman zordur deyişiyle, yıllar sonra Süper Lig’e yükselen Merit Alsancak Yeşilova takımı, yaptığı transferler ile uzun zamandan sonra yeniden mücadele edeceği bu ligde sergileyeceği performans, merak konusu idi. Özellikle rakip takım bölge takımı Doğan Türk Birliği olunca, maçın daha heyecanlı geçeceği aşikardı. Yıllardır beraber oynayan, oturmuş bir sistemi ve birbirine o kadar alışmış bir futbolcu topluluğu barındıran, geçen yılın lig ikincisi Doğan Türk Birliği takımı bu maça hazırlanırken ilk maçların her zaman zor geçeceğinin bilinciydeydi.
Maçın başlangıç düdüğü ile birlikte her iki takım da birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, özellikle benimsedikleri futbol anlayışı olarak uzun toplarla atağa kalkma çabaları, ilk yarıda futbol kalitesi açısından ve üretkenlik bağlamında kısır bir devre seyretmemize neden oldu. Bu devrede Merit Alsancak Yeşilova, ortaya çıkan bireysel ayaklar Lua Lua ve Billy Mehmet ile iki gol bulmuş olsa da, uzaktan atılan birkaç şut ve uzun toplarla yaratılmaya çalışılan tehlikeler dışında Doğan Türk Birliği kalesinde pek etkili olamadı. Yazımın başında da dediğim gibi ilk haftalar zordur ve takımın forma girip grafik yükseltmesi için birkaç haftaya daha ihtiyacı var diye düşünüyorum. Aynı şeyi Doğan Türk Birliği takımı içinde söyleyebiliriz. İlk yarı penaltıdan buldukları golün dışında ve sol kanattan Kenan’ın getirip yarattığı birkaç tehlike dışında onlar da pek bir varlık gösteremedi. İkinci yarı itibari ile Doğan Türk Birliği takımı daha fazla ayağa top yapıp, hücum varyasyonları geliştirmeye çalıştırdıysa da pek başarılı olduklarını söyleyemeyiz.  Merit Alsancak Yeşilova takımında Binya ikinci sarı karttan kırmızı kartı görüp on kişi kaldıktan sonra oyunda ağırlığını daha fazla hissettirmeye başlayan konuk ekip, ev sahibi takımdan Cenker’in yaptığı gereksiz bir hareket sonrası dokuz kişi kalması ile de üstünlüğü tamamen ele geçirip Kenan ile bulduğu serbest vuruş golünden sonra maçı bir puan ile tamamladı. Mücadele seviyesi yüksek ve gergin geçen maçta, her iki takım adına da daha doğru analiz yapmak için birkaç hafta daha beklemeliyiz. Hakem Ali hoca verdiği ve vermediği kararlar ile gergin geçen maçın ilk bölümünde Doğan Türk Birliği kenar yönetiminin, ikinci bölümünde ise Merit Alsancak Yeşilova hem kenar yönetiminin hem de tribünlerinin tepkisini çekti.
YORUM EKLE

banner608

banner473