banner564

İlk haftanın ardından

 Federasyonumuzun ince bir düşünceyle gerçekleştirdiği 1. Hafta programı sayesinde beş maç izleme olanağı buldum bu hafta. Şampiyonluk düşleyen takımları izlemeye özen göstererek maç seçimi yaparken bu yıl bir değişim olur mu, sorusuna yanıt aradım. Kendimce sorunun yanıtını buldum ama kesin bir yargıya varmak için haftanın son maçını da izlemeyi yeğledim!
   Genel kanaatim odur ki bu yıl özellikle zirve erken sonuçlanacak. Mayıs ayı gelmeden kutlamaları görmüş olacağız gibi geliyor bana. Diğer bir gelişimse, kamu görevi üstlenen spor basınına yapılan saygısızlık göstergesi yaşadık! Devletin Spor Basını için ayırdığı yerlere ‘Babaların’ aile dostlarının ve bilumum yetkisizlerin yerleşip hava atmalarını gözlemledik bu hafta!
Şampiyonluk rüyası gören takımlarımızın ilk haftaki performanslarına gelince; Mağusa Türk Gücü, Geniş kadro ve yetenekli futbolcu bolluğuyla şampiyonluğun en güçlü adayı olarak girdi gözüme. Ne var ki iyi bir hazırlık devresi geçirmelerine karşın fiziki erkleri(kondisyonları) yeterli görünmedi bana! İkinci yarıda Türk Ocağı Limasol karşısında düştükleri durum, bunun bir göstergesi olarak yansıdı sahaya.
   Mağunacıların takımı Türk Ocağı, bu yıl tehlikeli bir takım kimliğine bürünmüş görünüyor. Deneyimli futbolcularının yanı sıra gençlerin yeteneklerin sahaya yansıtmaları onlar adına önemli bir gelişme. Şampiyonluk zor görünse de düşme korkusu hiç yaşamazlar. Tabii içten bir sorun yaşamazlarsa!
   Doğan Türk Birliği, savunma hattı güçlenmiş görünse de gol yollarında sıkıntı yaşamaktadır. Eski gol kralları, çabukluğunu kaybetmiş görünüyor. Bu sorunu aşmadıkları süre şampiyonluktan söz edemezler.
   Değirmenlik Spor Kulübü, yeni ve güçlü bir takım kuran Değirmenlik, oyunlarıyla “bu ligde ben de varım” diyor. Ne var ki saha dışındaki tavırları kendilerini yalnızlığa itecek gibi görünüyor…
   Yenicami, Tecrübe ve dinamizmi bir araya getirmiş bir görüntü çizdi ezeli rakibi Gençlik Gücü karşısında. Özellikle genç, dinamizm yüklü yetenekli futbolcuları, deneyim kazandıkça daha da güçlü hale geleceklerdir. Siyah beyazlılar, şampiyon olacak düzeye gelemeyecek olsalar da ligin kaderini belirleyen önemli takımlardan birisi olacaktır.
İzleyebildiğim beş müsabakandın değerlendirmesini böyle yapabilirim bu hafta için. Ancak şu da bir gerçek ki bu yıl, küme düşmeden kurtulma savaşı geçmiş yıllara nazaran daha çetin geçecektir gibi geliyor bana…
 

YORUM EKLE

banner608

banner473