banner564

İlk kez boşluğa adım atmıyoruz!

Zaman azalıyor. Çocukken böyle ortamlarda “bugün arife, yarın bayram” derdik! 
Ne gariptir ki uzun zamandan beri dağılan masanın etrafına yeniden toplanma olgusu bir heyecan vermiyor. Aksine yarınki toplantıya Ersin Bey babasını kaybetmenin yarattığı bir buruklukla gidiyor. 
Kıbrıs Türklerinin yapısal oluşumlarında hep aktif rol almış, ilk atılan adımlarda Devlet maliyesinin yönetimini sağlamış Rüstem Tatar Bey artık aramızda değil. Kısa bir süre önce sevgili Ferhat Atik’in kaleme aldığı, Rüstem Bey’in hayatını anlatan “Her şeye rağmen” eserinin kitaplaştırıldığını görmenin huzuru içinde hayata veda etti.    
Federe Devlet olduğumuz günlerde, Bakanlığında çalışma şansını yakaladığım, ciddi iş ahlakını her şeyden önde tutmasına tanıklık yaptığım Rüstem Tatar’a Tanrıdan rahmet dilerim.  
(Kıbrıs Türklerinin ekonomik yaşamına damga vuran üç efsane Maliye Bakanımızla bir arada olduğum bir etkinlikte) Allah hayatta olanlara uzun ömürler versin. 
                                                 *****
Elli üç yıldır Federasyon kisvesi altında alay edilir durumunda geçen sürece artık “dur” diyebilme olgunluğuna eriştiğimiz, gayrı resmi olsa da boşluğa atılan adımlarla zamanları yitirdiğimiz nihayet anlaşılır oldu!
Ne var ki Rum lider Anastasiadis hala daha 2017’de Crans Montana’da bırakılan noktadan devam edebilmeyi tasavvur ediyor. Devlet olarak anılmanın avantajlarını sonuna kadar kullanabileceğinin hayalini kuruyor. 
Yarınki günde başlaması beklenilen sürece olumlu bakabilmenin olanaksızlığını ortaya koyan yaklaşımlar içinde bulunmak kehanetten sayılmamalıdır. Karşımıza çıkma olasılığı yüksek gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çok çetin günlerin beklediği ortada. Bu nedenle “B” planımızı her an devreye koyabilecek konumda olmamız gerekiyor.
                                    *****
Toplumunu pandeminin kucağına atma gailesi taşımadan, federasyon başlığı altında sırf Rum kesimi tezlerine destek verme amacı içinde toplanan kesimlerin ortaya koyduğu düşünce yapısına inat, boşluğa adım atmama inancı içinde olmaya devam etmeliyiz! 

YORUM EKLE

banner608

banner474