banner564

İnsan ilişkileri!

Sadece bulunduğumuz coğrafyada değil, dünyanın hangi köşesinde bulunursanız bulunun öncelikle dikkat edilmesi gereken husus insan ilişkileri olmalıdır diye düşünüyorum.
Sadece ben değil, kendini bilen, beşeri ilişkilere önem veren her kesin böyle düşündüğüne inanıyorum. 
Neden böyle bir konuya girdiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Siyaset sahnesinden yüzlerce sima gelir, geçer, sorumlu makamlara binlerce insan oturtulur. Bunlar arasında farklı görüşlere sahip olduğunuz kimseler vardır, aynı düşünceyi paylaştığınız muhteremler de vardır. Bunlardan büyük kesimlerin takdirle ve de saygı içinde anılanlar arasında örneğin bir Mustafa Çağatay ı örnek gösterebilirim.
Bu gün hayatta olmadığı için değil, çalışma fırsatım olduğu için yazıyorum. 
Hak yememeye özen gösteren, entrikalardan uzak, dürüstlüğü kendine simge edinmiş politikacıların başında geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.
 Bunlar yanında Türkiye den gelen ve KKTC de görevlendirilen askeri ve de üst düzey bürokratların sayısı da azımsanacak gibi değildir. 
Genelleme yapacak olursak bunlar içinde güzelliklerle ve de iyi insan ilişkileriyle anılanlar vardır, üzerinde hassasiyetle durulanlar vardır, adı şöyle geçenler vardır, birde adı söylendiğinde yüzlerin ekşimesine sebep olanlar vardır.
Geçtiğimiz günlerde (11.7.2023) Emekli Tüm General Erhan Uzun aramızdaydı. Fırsat yarattı, geldi ve Sönmezliler Ocağında birlikte olduk, hatta Erhan komutanımızı Sönmezliler Ocağına üye yaptık. 
Eski günlerde yaşadıklarımızı andık. 
Biliyorsunuz Erhan komutan 2015- 2016 yılları arasında KKTC de Güvenlik Komutanlığı görevi yaptı. Gerek görev süresince, gerekse adadan ayrıldıktan sonra mücadele arkadaşlarıyla irtibatı hiç koparmayan, fırsat buldukça bizlerle birlikte olmaktan sonsuz zevk alan komutanlardan biri oldu. Eski dostlarla bir arada olmaktan haz duyan, Kıbrıs Türkünün vermiş olduğu milli mücadeleye önemli katkılarda bulunan, ne var ki yaş ortalaması artık 70 in üzerinde olan arkadaşlarını unutmadı. 
Sonlanmamış bir milli mücadeleye yaklaşımların körelmeye yüz tuttuğu, dejenere olmuş, teslimiyet içeren düşüncelerin bunalttığı kesimlerden olan Sönmezliler Ocağındaki arkadaşlarımızın içine su serpti. 
Hepsinden önemlisi yalnız olmadığımızı hatırlattı. 
Sağ ol komutanım, sadece bir komutan olarak değil insan ilişkilerine önem veren, değer veren biri olarak her zaman aramızda olmanızdan mutluluk duyacağız.  

YORUM EKLE

banner608

banner473