banner564

İpek kirpik

Kirpikler bütün kadınlar için ayrı bir öneme sahiptir. Dolgun ve uzun kirpikler her kadının hayalidir. Gözlerinizin ve bakışlarınızın güzelliğini kirpikleriniz ortaya çıkarır. Etkileyici ve buğulu bakışları ipek kirpik uygulaması ile elde edebilirsiniz. Normal takma kirpiğe göre çok daha uzun süre kalıcılığı olan ipek kirpik; deniz, havuz, gözyaşı ve uykuya dayanıklıdır. Uzun kirpiklere sahip olmak için kullandığınız rimel, kirpik kıvırıcı aletler, serumlar istediğiniz sonucu vermiyorsa bu yöntem tam size göre. İpek kirpik yöntemiyle istediğiniz modelde, uzunlukta ve sıklıkta kirpiklere sahip olabilirsiniz. 
İpek kirpik nedir?
Hayvan kıllarından veya sentetik maddelerden elde edilen tekli yumuşak kirpiklerin özel bir teknikle tek tek kirpiğin dibinden yapıştırılmasıdır. Böylece kirpik sayısı artar. Bu kıllar uzun ve kıvrık olduğu için de bakışlarınız değişir. 
İpek kirpik uygulama türleri nelerdir?
• Mink
• Tekli
• 3D 
İpek kirpik nasıl uygulanır? 
• Öncelikle bütün makyajınızın temizlenmiş ve hiçbir kalıntının olmaması çok önemlidir. Uygulamadan 48 saat önce gözlerinizi ovuşturmamalı ve kirpik kıvırıcı aparatlar kullanılmamalıdır. Uygulama boyunca gözler kapalı olmalı ve varsa lens çıkarılmalıdır.
• Her kirpik telinizin üzerine 1 adet kirpik takılır. Farklı boyda kirpiklerle çalışılmalı ki doğal bir görünüm elde edilsin. Yapıştırıcı maddeden az sürülmesi çabuk dökülmelere, çok sürülmesi ağırlığa ve topaklanmaya yol açacağı için yapıştırıcı miktarına dikkat edilmelidir. Kirpikler çok yan yana takılmamalı ki daha kurumadan birbirlerine yapışmasınlar. Kirpikler takılır takılmaz kurutucuyla kurutulmalı ve uygulanan kişi hemen gözlerini açmamalı ki yapıştırıcı gözlerini yakmasın.
İpek kirpiğin kalıcılık süresi ne kadardır?
İpek kirpik uygulayıcıya ve kullanılan yapıştırıcıya göre değişmekle birlikte 80 ila 90 gün kadar kalıcılığı vardır.
İpek kirpik işlem süresi nedir?
İpek kirpik işlem süresi yaklaşık 1,5-2 saattir.
İpek kirpikler nasıl çıkarılır?
İpek kirpiklerinizi çıkarmak istediğiniz takdirde öncelikle hangi uygulamayı yaptırdığınızı söylemelisiniz ki ona uygun olan çıkarıcı losyon kullanılsın. Uzman kişi tarafından kirpik çıkarıcı losyon ile tek tek hemen çıkarılır. Herhangi bir zararı yoktur.
İpek kirpiğin zararları var mıdır?
İpek kirpik uygulanırken kullanılan yapıştırıcı gözde yaşarmaya kızarıklığa çok nadir de olsa görme bozukluklarına yol açabilmektedir. Bunun için kullanılan malzemede kalite çok önemlidir. Hatta kanserojen madde içerme riski bile vardır.
İpek kirpiği neden tercih etmelisiniz?
Makyaj yapmanın zor olduğu yaz aylarında, tatilde kısacası makyajsız olsanız bile büyülü bakışlar için ortaya harika bir sonuç çıkar.
İpek kirpik var olan kirpikleri döker mi?
Eğer yapışkan erirse, ipek kirpik düşer. Fakat kendi kirpiklerinize hiç bir şey olmaz.
İpek kirpik yaptırmak isteyenler nelere dikkat etmelidir?
• Alerjik bir göz yapısına sahip olmamanız gerekir.
• Lens kullanıyorsanız, ipek kirpiğin bir zararı yoktur. Ancak işlem sırasında çıkarmalısınız. 
• Uygulama sonrası 24 saat su değdirilmemelidir. İpek kirpiğin daha uzun ömürlü olması için 48 saat rimel sürülmemeli ve makyaj nazikçe temizlenmelidir.
• Oynamak, su değdirmek veya yüzüstü uyumak gibi faktörler kirpiklerin birbirine karışmalarına neden olabilir.
İpek kirpik uygulandıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 
• Rimel, eyeliner, kirpik kıvırıcı ve göz kalemi kullanmamanız gerekir.
• Göz kremlerini kullanmamalısınız.
• Sıcak su ile duş almamalısınız. Sıcak su kirpik ekleme esnasında kullanılan yapıştırıcıyı zayıflatır ve kirpiğin ömrü azalır.
YORUM EKLE

banner471

banner474