banner564

İyi başlamadık

On beş aylık aradan sonra lig maçlarımız tekrar başladı. İlk haftanın dört maçını yakından izledim. Düzeltilebilir ve düzeltilmiş birkaç küçük gelişmeler ışığında futbolumuzun genel durumuna baktığımızda futbolumuzun kan kaybettiğini açık seçik gözledim.
İdari hata olarak gördüğüm maçtan önce kadroların basın mensuplarına verilmeyişi Başkan Sertoğlu’nun talimatıyla düzeltilmesi olumlu bir gelişmeydi. Atmış beş yıldır yani KTFF’nin kuruluşundan itibaren yapıla gelen uygulamanın tekrar başlaması Sertoğlu Federasyonu’nun eksisini ortadan kaldırmaya yetti. Atatürk Stadının Skor Board’un çalıştırılamayışı ise Spor Daire’sinin ayıbı olarak durmaktadır.
Futbolumuzun kan kaybetmesi, kalitenin yerlerde sürünmesi ise birilerinin kusuru olmaktan çok alınan kararların kaçınılmaz sonucuydu… 
Bunlardan birincisi futbola verilen 15 aylık aranın sonucu, ikincisi ise kaliteli yabancıların ülkemizi terk etmeleridir.
Oynanmamış sezon öncesinde oynanan lig müsabakalarında genç takımlarda beğenerek izlediğimiz genç futbolcularımızı bu sezon takımlarımızın A kadrolarında izledik! Üzülerek belirtmeliyim ki bu genç yetenekler bile silik bir görüntü çizmeleri yanında vücutlarının gelişmesi nedeniyle hantal bir görüntü çizdiler. Eskiden ‘Star’ olarak söz ettiğimiz ünlü futbolcularımız ise aranın getirdiği kaçınılmaz sonuç olan ‘Emekli’ görüntü çizmeleridir.
Yabancı futbolcu sayısını 3’ten 1’e düşürdükten sonra eldeki yabancıların sayısı hem sayıca hem de kalite açısından azaldıkça azaldı. Pek tabii usta ayaklar yok olunca kalite de yok oldu. Süper ligin bu hafta oynanan maçlarda atılan gol sayısına bakınız ne demek istediğimi hemen anlarsınız. Geçen yıllara göre en az yüzde 50 eksiliş var gol sayısında. Pek tabii yabancı sayısı bir strateji konusu! Söz edildiği gibi gelecek sezon yabancı sayısı çoğaltılacak mı, azaltılacak mı saptanacak stratejiye bağlı. Bunun da şimdiden belirlenip açıklanması gerekmektedir ki kulüplerimiz önlerini görebilsinler.
Sonuçta hep birlikte şunu gördük ki, futbola ara vermek kesinlikte yanlış bir stratejiydi. Genç futbolcularımızın yetişmesi için verdiğimiz bunca emek ve maddi imkân bir anda buharlaşıp gitti. Bunun eski haline dönmesi için en az üç yıl (genç takımlarda oynama süresi) gerekecektir.
Önerim mi, ayaküstü değil, düşünerek bilimsel karar alalım yeter. 

YORUM EKLE

banner608

banner474