banner564

John Ebuka böyle istedi

 K-Pet Süper Lig’deki zirve mücadelesinin ya biteceği ya da devam edeceği maçlardan biri dün kalabalık bir seyirci önünde oynandı.

Yenicami rakibinin silinen 1 puanı nedeniyle maç öncesi 2 puan önünde maça çıktı. Mağusa Türk Gücü’nde silinen puanın moralsizliği vardı. Yalnız bunlar hep maç öncesi olan durumlardı.
  Lider Yenicami, kazanıp farkı 5’e çıkararak çok önemli bir virajı dönmek, Mağusa Tütk Gücü de kazanıp lider olmak veya kazanamazsa bile berabere kalıp farkın daha fazla açılmasını önlemek istedi.
  Maçta ortaya çıkan skora baktığımızda istediğini alarak evine dönen takım Mağusa Türk Gücü oldu. Çünkü böyle bir maçta 3-1 geriden gelip beraberliği sağlamasını bildi. 

Yenicami, ilk yarıda yakaladığı 2 farklı üstünlükle soyunma odasına gitmişti. İkinci yarının hemen başlarında J. Ebuka ile değerlendiremediği penaltı ile belki de ligin bu haftalarda bitmesini önlemiş oldu. Yani J. Ebuka’nın kaçırdığı penaltı maçın kaderini belirledi diyebiliriz.

Yenicami, erken bir dakikada geriye düştü. Yedikleri golde Hascan’ın kontrol ettiği Adil’i takip etmemesinin de etkisi vardı. Defans da bu kadar basit bir gole imkan vermemeliydi.

  Bu golden sonra M. Altın, kanattan orta alana daha çok gelip oynamaya başladı. Bu değişiklik Yenicami’nin daha etkili olmasına neden oldu. Kaptan Ünal, maçın son dakikaları hariç çok ama çok iyi oynadı diyebiliriz. Attığı golle de takımını uyandıran adam oldu. 
  Devre bitmeden 2 dakikada 2 gol daha bularak farkı artırdı. Kenneth sağ tarafta adeta bir tren gibi gidip geldiği dakikalarda ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu. Bu skorun oluşmasında kaleci Ercan da kurtardığı 2 pozisyonla takımını ayakta tuttu. 
  İkinci yarıya da iyi başladılar, ancak kazanılan penaltının J. Ebuka tarafından dışarı atılması Yenicami’nin o dakikada maçı bitirmesine engel olurken rakibinin da maçta kalmasına neden oldu. 
  Bu dakikadan sonra biraz daha geriye çekilerek oynamaya başlamaları onlara pahalıya mal oldu. Rakibinin ofansif yönünü sayısal olarak da çoğaltması ile zor dakikalar yaşamaya başladı. Arka arkaya aynı diyebileceğimiz 2 gol yediler. Beraberlik gelince uyanmaya başladılar ancak geç kaldılar. 
  Yenicami adına Ercan, ilk yarıdaki performansı ile takımını taşırken, J. Ebuka kaçırdığı penaltı ile bu skorun oluşmasına neden oldu.
  Mağusa Türk Gücü, bu maça gelirken rakibine mağlup olmak istemiyordu. Çünkü mağlubiyet halinde oluşacak farkı kapatması çok zor olacaktı. Öne geçmelerine rağmen bunun devamını getiremezken oyunu da rakibine vermiş oldu.
  Rakibinin 2 yabancısı J. Ebuka ve Kenneth’in hızına ayak uyduramadılar. Kendi sol kanadından inanılmaz pozisyonlar vererek arka arkaya goller yediler. Onlar için mağlubiyet her şeyi bitirebilirdi. Bu nedenle ikinci yarıda 2 ofansif oyuncusunu oyuna alarak rakibine baskı kurmayı başardı. Sol taraftaki Orhan’ı ikinci yarıda dışarı alarak onun yerine M. Erol’u çekti. Değişiklik ne kadar doğru ise  geç yapılması da o kadar yanlıştı. 
  Takımın golcüsü Uğur neredeyse hiçbir şey yapmadı. Aynı şekilde H.Turan da sahada yok gibiydi. Dinopeter çok iyi kullandığı sol ayağı ile etkili olmaya başladığı dakikalarda golleri buldular. Buna karşın defanstaki Michael inanılmaz hatalar yaptı. yedikleri gollerde çok ağır kaldı. Adil, özellikle ikinci yarıda çok çalıştı. Sonradan oyuna giren Sadık da takımının bu beraberliğinde etkili oldu.
  Mağusa Türk Gücü rakibinin kaçırdığı penaltı ile ligi tamamlayacakları maçta gerilerden gelerek aldıkları beraberlikle iddiasını devam ettirdi.
 

YORUM EKLE

banner608

banner474