banner564

Kaybeden İskele

Ligi sezon başından domine eden ve 19 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Yenicami, kendi sahasinda ağırladığı Gençler Birliği takımından 90. dakika attığı golle puanı almayı başardı. Bu alınan beraberlik Yenicami açısından çok bir kayıp gibi gözükmüyor ancak İskele üst sıralarda devam etme hatta 2. olabilme yolunda ilerlediği su haftalarda son dakika golüyle yıkılan taraf oldu.
Maça her zamanki klasik kadrosuyla çıkan Yenicami, rakibinin katı savunması karşısında yeteri kadar etkili olamadi ve maç boyunca sadece bir kaç önemli pozisyona girebildi. Orta sahada Ünal’ın gereken hücum etkisi dışında defansif açıdan da bana iyi gözükmediğini söyleyebilirim. Çıdamlı’nın orta sahada yanlız kalması ve ileri uçtaki John ve Tansel’in pas oyununa katılmamaları Yenicami’nin etkisiz olmasında ki en büyük etkenlerdi. Orta saha da Adil’in yokluğu hissedilmektedir. İlk yari sonunda oyundan çıkan Rıfat ve Ömer vasati aşamadılar. Sedat Hoca’nın yaptığı değişiklikler yerindeydi ancak oyun olarak Yenicami yine tat vermedi. Lefkoşa temsilcisinin rakiplerine göre en büyük avantajı, etkili kanat beklerine sahip olmasıdır. Bu karşılaşma da onların da etkisiz olması maçı daha da kısır bir hale soktu. Yenicami açısından en sevindirici olan nokta çabuk oyunculara karşı kontra atak yememesiydi. Bu durumda Halil’in çabukluğu ve zamanlaması çok etkiliydi.
İskele açısından maça bakacak olursak birçok şeyi aslında doğru yaptı ancak en basit ama baskı yerken yapılması en zor şeyi yapamadı. Ayağa pas yapmak... Ben İskele’yi bu sene 2 kere daha izlemiş biri olarak. Golü buldukları anda çok zevkli bir maç izleyceğimizi düşündüm ama yanıldım. Sebebi ise bire birde Şenol gibi İbrahim gibi isimler bulacakları açık alanlarla rakibi tehdit edecekti, Yenicami baskı kuracaktı ve maç çok zevkli olacakdı. Ancak geriden çıkarken orta saha oyuncuları markajdan kaçamadılar, aldıkları topları özellikle bu görevi yapacak olan Malik olumlu kullanamadı ve üst üste 3 pası doğru yapamayınca İskele gereksiz bir baskı yedi. Hasan Hoca’nın çıkın ilerde basın direktiflerine rağmen takım psikolojik olarak geriye çekildi. Bu kabul edilebilir bir durum, sonuçta karşıdaki takım Lig’in açık ara en iyi ekibi. Savunma oyuncularının hatasız oynadığı İskele’de Raif kalesinde tam anlamıyla güven verdi.
Maçın orta hakemi İhsan Payas, kartlarını zamanında kullanmayarak maçın tansiyonun yüklemesindeki ana faktördür. Bunun yanında birçok kez yerde kalan İskele oyuncularına sedye çağırttırıp oyuncuların yürüyerek oyundan çıkması kabul edilebilecek bir durum değil. Maçın sonuna koyduğu 4 dakika kesinlikle az bir süreydi.
YORUM EKLE

banner471

banner474