banner564

Kaybetmeme korkusunun getirdikleri

Ligin ikinci yarısında istedikleri sonuçları alamayarak play-out potasına inmek istemeyen 2 takımın mücadelesi belki de bu devrede oynanan en kötü maçlardan biri oldu.
  Her 2 takım da kaybetmemek için sahaya çıktı. Baf Ülkü Yurdu ikinci yarının ilk 5 maçında puan alamazken kalesinde de fazla gol gördü. Bu maçı kaybetmesi halinde belki de farklı sesler de çıkacaktı. Göçmenköy de 5 maçta 4 puan alırken kupada hafta arasında Doğan Türk Birliği’ne mağlup olurken yorgunluğu da bu maçta özellikle ikinci yarıda kendini gösterdi.
  Hata yapanın kaybedebileceği bir maçtı. Bu nedenle 2 takım da ilk önce gol yememeyi yeğledi. Ancak bu düşünce sahaya kötü bir oyunun yansımasına neden oldu. Zaman zaman yakalanan pozisyonlar olsa da bunlara yapılan büyük hatalar neden oldu. Çok net diyebileceğimiz pozisyon sayısı da her iki takım için ancak 1’er tane oldu diyebiliriz. Ceza alanları içinde fazla pozisyonları yoktu. Olanları da çok kötü kullandılar.
  Baf Ülkü Yurdu’nda gol beklenen oyuncu Kossi maç boyu sadece tek pozisyonda biraz tehlikeli olsa da bunu kötü kullandı. Göçmenköy’de J.Okoli ve Kenneth çok kötüydüler. J.Okoli her pozisyonda neredeyse yerde kalırken aldığı topları da çok kötü kullandı.
  Defansta hem ev sahibi hem de deplasman takımı hiç risk almadı. İleriye çıkan hiçbir oyuncu olmadı. Maç bitti dediğimiz anda hakemin düdüğünü çalmaya çalıştığı son uzatma dakikasında Kenneth’in kale çizgisine paralel orta mı şut mu attığı belli olmayan şutta direğin dibine vuran top maç boyunca acaba gol olur mu dediğimiz tek pozisyondu.
  Kaybetme korkusunun en fazla yaşandığı ve maça da bir o kadar kötü yansıdığı bir maç oldu diyebiliriz.  
  Türkiye’de şehit olan askerlerimiz ve bizim ülkemizde de yaşanan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yangını sonrası hayatını kaybedenler için dün oynanan maçlar öncesi saygı duruşu yapıldı. Ancak bu maç öncesi saygı duruşu yapılmaması türbinlerdeki sporseverler arasında eleştirilere neden oldu.   

YORUM EKLE

banner608

banner474