banner564

Kaynak saç hakkında bilinmesi gerekenler 

Kaynak saç nedir?
Kaynak saç, saçları kısa olan kadınların kullandıkları saç uzatma yöntemidir. Kısa saçların daha uzun görünmesine yardımcı olmaktadır. Uzun görünmesinin yanı sıra saçların daha gür ve daha yoğun görünmesine destek olan bir yöntemdir. Böylelikle kısa saçlarda kısa kaynaklarla daha yoğun ve gür bir görüntü verebilir.

Bu şekilde kadınlar daha hacimli saçlara sahip olabilirler. Aynı zamanda saç uzatmak isteyen kadınların saçlarında boy farklılıkları oluyor. Bu boy farklılıklarını kapatmak için yan kısımlara eklenen kaynak saçlar kullanılıyor. Bu şekilde saçlarda kötü görüntüye neden olan kısalı uzunlu saçlar kaynak saçların eklenmesi ile iyi bir görünüme sahip oluyor.
Bu şekilde kadınlar daha hacimli saçlara sahip olabilirler. Aynı zamanda saç uzatmak isteyen kadınların saçlarında boy farklılıkları oluyor. Bu boy farklılıklarını kapatmak için yan kısımlara eklenen kaynak saçlar kullanılıyor. Bu şekilde saçlarda kötü görüntüye neden olan kısalı uzunlu saçlar kaynak saçların eklenmesi ile iyi bir görünüme sahip oluyor.

Kaynak saç çeşitleri nelerdir?
Kaynak saçın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar kişinin istediği doğrultusunda uygulanır. Genel olarak kuaförün de önerisi önem taşır. Kaynak çeşitleri kullanımı ve yapım şekline göre tercih edilme durumunda değişiklik gösterir. Bu durumda genellikle dayanıklı, pratik ve rahat kullanımı olan kaynak saçlar tercih edilmektedir. 

Halka kaynak
Halka kaynak saç pratik, kolay ve hızlı yapılışı ile tercih edilmektedir. Hızlı bir şekilde takılıp çıkarıldığı için genellikle bazı kuaförler kadınlara bu kaynak saçları önermektedir. Bu model takılıp çıkarılırken saça zarar vermemektedir. 

Keratin kaynak
Genellikle en sık tercih edilen kaynak modelidir. Keratin kaynak saçın ana yapısıdır. Bu nedenle renk bakımından, dayanıklılık ve kullanım kolaylığı bakımından tercih edilmesi gereken kaynak saçtır. Kullanışlı olduğu için genellikle bu model kadınlara rahatlık sağlamaktadır. 

Silikon kaynak
Silikon kaynak dünyada kullanılan ilk kaynak saç olarak bilinmektedir. Bu model günümüzde pek kullanılmamaktadır. Silikon kaynak saç kullanımı 1 ya da 2 hafta süre ile kullanılmaktadır. Silikon ısıdan dolayı yumuşama yaşar. Bu nedenle çok kullanışlı bir yöntem değildir fakat ekonomik bir yöntemdir. 


Tres kaynak
Tes saç kaynak çok kullanışlı bir yöntem değildir. Bu yöntemde kaynak saç saç derisindeki saça eklenerek örülerek yapılmaktadır. Kullanım süresi çok kısa ve kullanımı çok rahat değildir. 

Mikro Saç Kaynak
Mikro saç kaynak en son yeni bir çeşittir. En son çıkan modern bir yöntem olarak bilinmektedir. Dünyada saç kaynak alanında kullanılan en son tekniklerden biridir. İnce tutamlar kullanılarak yapılmaktadır. Kullanımı kolay ve diğer yöntemlere göre daha sağlıklı olduğu belirtilmektedir. 

Kaynak saç yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?
Kaynak saç yaptırırken önemli olan doğru kuaförü tercih etmektedir. Eğer kişi bu konuda uzman ise kaynak saç yaptırırken bir sorun yaşanmayacaktır çünkü bu konuda uzman kişiler kaynak saç yaptırmak isteyen kişilere en uygun yöntemi tercih ederek bu işlemi yapmaktadır. Kaynak saç yaptırırken önemli olan kişinin saç rengi, saç kalınlığı ve saç yapısıdır. Bu durumlar göz önünde bulundurularak kaynak saç çeşidi tercih edilmelidir.

Kaynak saç kullanırken saçın boyalı ve zarar görmüş bir saç olup olmamasına dikkat edilmelidir. Boyalı ve fazla işlem görmüş saçlar genellikle çok tercih edilmemelidir. Aşırı yoğun şekilde saçlar takılmamalıdır. Belli bir miktarda ve düzende olmalıdır. Fazla takılan saçlar hoş bir görüntü vermemektedir. Kabarık bir görüntüye neden olur. Bu yüzden kişinin saçlarının oranı dikkate alınarak kaynak saç uygulanmalıdır. Kaynak saç kullanırken saçların kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.

Kalitesiz saçlar kişinin saç derisinde sorunlara ve hastalıklara yol açabilir. Aynı zamanda kaynak saç çeşidine göre saçın takılması farklılık göstermektedir. Bazı yöntemlerde yapıştırma işlem uygulanmaktadır. Bu işlemlerin yapımında kullanılan madde ya da ürünlerin kalitesi de önem taşır. Bu nedenle kaynak saç yaptıracak kişiler detaylı bir şekilde bilgi almalı ürünlerin kalitesini öğrenerek bu işlemi yaptırmalıdır. 

Kaynak saç zararlı mıdır?
Kaynak saç genellikle birçok kadın tarafından kullanılmaktadır. Kısa olan saçları uzatmak ya da saçlara daha dolgunluk ve yoğunluk vermek amacıyla yapılmaktadır. Kaynak saçın birçok çeşidi vardır. Bu çeşitlerin kullanımı ve takılması farklılık göstermektedir. Takılırken farklı malzemeler kullanılır. Bu malzemelerden özellikle ilk olarak takılacak saçın kaliteli olması gerekmektedir. Saç kaliteli değil ise saç derisine zarar verebilir. Hatta birçok deri hastalıklarına neden olabilir. Bunların yanı sıra kullanılan birçok malzemede saça zarar verebilir.

Bazı kaynak saçlar silikon malzemeler ile takılmaktadır. Bu malzeme yanlış takımı sonucu saça ve saç derisine zarar verebilir. Diğer yöntemlerden halka ve boncuk ise farklı iki malzemedir. Bunlarla uygulanacak işlemde de yine aynı özen gösterilmelidir. Bu malzemelerin kaliteli olması gerekmektedir. Takılması ve çıkarılması esnasında saça zarar verebilir. Saçların koparak dökülmesine neden olabilir. Aynı zaman boncuk ve halka malzemeleri ile takılırken doğru yöne doğru takılmalıdır.

Yanlış yöne takılması saçların ağırlığı kaldıramamasına neden olur. Kişi bu şekilde acı çekebilir. Başında ağrı ve saçları çekiliyormuş gibi bir his yaşayabilir. Bu durumda saçların zarar görerek kopmasına sebebiyet verir. Silikon kaynak daha sonra çıkarılmak istenildiğinde bir losyon kullanılarak çıkarılmaktadır. Bu losyon belli bir zaman saçın kepeklenmesine neden olmaktadır fakat bu durum belli bir süre sonra geçmektedir. 

YORUM EKLE

banner471

banner474