banner564

Kazananlar 

Her seçim döneminde bir kazananlar bir de kaybedenler vardır. Bizde son yaptığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kim niye kazandı, kaybedenler neden kaybetti diye bir liste hazırladık. 
İşte ilk olarak kazananlar;
1-Ersin Tatar: 2009 yılında milletvekili seçildikten sadece birkaç gün sonra Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 2 yıl önce sıradan bir milletvekili iken önce UBP Genel Başkanı aradan altı ay aradan sonra Başbakan oldu. İkinci yıl daha tamamlanmadan Cumhurbaşkanlığı makamını kazandı.
2-Murat Gezici: Yaptığı anketlerin ikisini de tutturmayı başardı. Bu seçimlerde pek çok adaydan daha çok gündem oldu ve büyük eleştirilere maruz kaldı. Buna rağmen seçim sonuçlarını bildi. 
3-Erhan Arıklı: İlk turda pandemide olduğu için tüm partiler YDP’nin oylarından götürdü. En çokta UBP. Ama bu konuda bir kızgınlık yapıp küsmek yerine milli davada yürümeyi seçti. Önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak.
4-Fikri Ataoğlu: Yılların Serdar Denktaş’ı ile DP’nin yolları ayrılsa da Fikri Ataoğlu dik duruşundan taviz vermedi ve milli cephedeki yerini aldı.
5-Ahmet Erbaş: Pandemi için geldiği KKTC’de kendisine eşlik eden 3 genç arkadaşı ile tüm köyleri ve tüm belediyeleri gezip hem okumak isteyen öğrencilere burs verdi hem de Ersin Tatar için oy istedi. 
6- Buray Büsküvütcü: MDP bu seçimin en disiplinli partisi olarak kayıtlara geçti. Aldıkları oy oranı sizi yanıltmasın. Parti disiplini konusunda herkese örnek oldular.
7- UBP İskele İlçesi: Gerek ilçe başkanı gerek bakanları gerekse vekilleri ikinci turda çok ciddi bir gayret sarf edip yüzde 71’lik bir oy oranı ile zaferin mimarı olarak anılacaklar.
8-Çetin Sadeli: Oynadığı reklam filmi ile bir kez daha herkesin yüzünün gülmesine neden oldu. Seçimlerin yine güzel tarafını ekranlara yansıttı. 

Kaybedenler 
1-Mustafa Akıncı: Seçim döneminde o kadar agresif oldu ki en yakınları bile onu tanımakta güçlük çekti. Kavgacı bir yapıya girmese şansı çok daha fazla olacağı kesindi. 
2-Kudret Özersay: Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar ona teşekkür etse de hala daha bir tebrik mesajı bile yayınlayamadı. 
3-Serdar Denktaş: Siyasetin çok ama çok önemli isimlerindendi. ‘Aday olmayacağım’ dediği seçimlere sonradan katıldı ve ilk turda elendi. DP ile yollarını ayırdı ve siyaset hayatı bu şekilde noktalandı.
4-Mehmet Harmancı: Kendi genel başkanına açık açık ayıp etti. Cumhurbaşkanlığı yarışı içinde kendi geleceğine dair planlar yaptı ve seçmenin algısını dağıttı.
5-Ayşegül Baybars: Seçim öncesi Harmancı ile parti kurma çalışmalarının içinde yer aldığı için kaybetti.
6-YSK: Aldığı ve almadığı kararlar, kararlara uyulmamasında ki duruşu nedeni ile çok tartışıldı. Referandumda neyin oylanayacağını halka iyi anlatamadıkları için hayır oyu çıkması nedeni ile kaybedenler kulübünde yer aldı.
7- YYK: Seçim gecesi bir kez daha özel kanalların kapatılması, internet sitelerinin yayın yapmasının önüne geçemedi. Adayların seçimde adil şekilde ekranlarda olmasını sağlayamadı. 
8-BRTK: Seçim gecesi tv2020’nin yayınlarını sabote etmesi ve seçim döneminde tarafsız kalamaması nedeni ile kaybedenler arasında yer aldı. 
9- Sol Partiler: Hala daha federasyon söylemi ile artık seçmenden destek alamayacaklarını anlamadıkları için, yeni bir söylem ve politika geliştirmedikleri için ileride de girecekleri seçimlerde büyük kayıplar yaşamaya adaylar. 
10-Mehmet Ekin Vaiz: Çetin Sadeli’ye yönelik sözleri ile kaybedenler kulübüne üye oldu. 
11-Bülent Kurt: Seçimlere sayılı günler kala toplumu ayaklandırmak ve seçimler gölge etmek isterken yaydığı ses kaydı elinde patladı. Bu tür şeyler ile toplumun değerleri ile oynadığı için sınıfta kaldı. 
12. Adil Gür: Bu seçimlerde öyle iddialı konuştu ki ‘Akıncı kaybederse bende mesleği bırakırım’ dedi. Şimdi yeni iş hayatına kendisine başarılar diliyoruz. 

 
MESAJLAR
Ciğerci MURO: İkinci şubeden sonra üçüncüsünü Girne’de açmak için düğmeye basmışsınız. Çok yakında üçüncü şube ile Girnelilere hizmet verecekmişsiniz. 

Şahap AŞIKOĞLU: Zeytin haşatını tamamlayıp yağınızı da çıkartmışsınız önümüzdeki kış için. Burada zeytinli yapımı için gerekli zeytini de bir köşede ayırdınız mı? 

Zeki ÇELER: Şu sandıkta size laf atanlar ile ilgili bir video görüntüsünün olmadığı söyleniyor. Bu konuda anlaşılan kapsamlı bir açıklama yapmanız gerekecek gibi. Zira karşı taraf da sizden şikayetçi olmuş. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Çok kısa süre önce UBP’ye dâhil olmanıza rağmen anlaşılan 40 yıllık isimleri bile geride bırakacak bir çalışma sarf etmişsiniz. Bölgedeki başarıda emeğiniz büyük. 

İsmail KOFALI: İlk turda Gönyeli’de sandıkta kalan UBP’yi ikinci turda yeniden ayağa kaldırma noktasında ortaya koyduğunuz çalışmayı her halde partinizin ağır abileri görecektir diye düşünüyoruz. 

Ersin TATAR: Devir teslim ve yemin için Cuma gününü önermişsiniz. Cuma hem hayırlı bir gün hem de mübarektir. Hayırlı ve uğurlu olsun Cumhurbaşkanlığı göreviniz. 

Kudret ÖZERSAY: Hala daha Ersin Beyi arayıp bir kutlama yapmadınız. Bu arada evden çıkmama durumu da aynen devam ediyormuş. Bence biran önce normal hayata karışın, geçti, bitti. 

Tolga ATAKAN: Aralık ayında yapılacak HP’nin olağanüstü kurultayına aday olmak için artık son hazırlıkları yapıyormuşsunuz. Ancak Aralık ayından önce sanki kurultay yapılacak gibi geliyor bize. 
Mustafa AKINCI: Beş yıl boyunca oturduğunuz Saray’ın etrafındaki komşularınız bile size oy vermemişler. Bence kimseye kızmayın ve komşulardan bile neden oy alamadığınızın öz eleştirisini yapın. 
Tufan ERÜHRMAN: Bence son kurultayda gündeme getirdiğiniz yeni siyasi içerik belirlemek adına bir kurultayı çok kısa bir süre içinde gündeme getirin ve yeni bir yol haritası belirleyin. 
Murat GEZİCİ: Polis telefonunuzu ve bilgisayarınızı emare olarak aldığı için hiç kimse ile iletişim kuramıyormuşsunuz. Neyse umarız en kısa sürede mağduriyetiniz giderilir.

YORUM EKLE

banner471

banner473