banner564

Keçi sütünün cilde faydaları

Keçiler aslında insanlar tarafından evcilleştirilen en eski hayvanlardan bazılarıdır.
Hatta yenilikçi ve şaşırtıcı gelenekleriyle tanınan eski Mısırlıların, cilt bakımı için keçi sütü kullanan ilk insanlardan biri olduklarına bile inanılıyor. Porselen gibi teniyle tanınan Kleopatra'nın, cildine parlak ve taze bir ışıltı verdiği için vücudunu keçi sütüne batırdığı söylenir.

Yıllar geçtikçe, birçok kişi aynı nedenlerle keçi sütünü cilt üzerinde kullanmaya devam etti, ancak bilimin uzun süredir inandığı şeyi kanıtlaması nispeten yakın geçmişte oldu: keçi sütü harika ve etkili bir cilt bakımı tedavisidir. Keçi sütü, nazik eksfoliye edici ve yoğun nemlendirici özelliğe sahiptir. Başlıca faydaları: cilde nem çeker, cildi yumuşatır ve besler, kızarıklığı azaltır ve sindirimi daha kolaydır.
İki yönlü kullanımı vardır. Cilt bakımı açısından, egzama ve/veya akne gibi kuru, hassas cilde sahip olanlar büyük ölçüde fayda sağlayabilir.

Hassas ciltler için harika: Keçi sütü ve insan derisi aynı pH'a sahiptir. Bu nedenle keçi sütü en hassas ciltler için bile inanılmaz derecede besleyicidir. İçeriği keçi sütü içeren cilt bakım ürünleri, ekstra hassasiyete sahip kişilerin doğal cilt mikrobiyomunu bozmaz. Egzama ve sedef hastalığı gibi hassas cilt sorunlarıyla uğraşıyorsanız, keçi sütü içeriği size yardımcı olabilir. Cildin yabancı bir maddeye ilk tepkisi, aktif maddeler için bir engel oluşturan inflamatuar bir tepki oluşturmak. Keçi sütü, insan sütüne çok benzediği için ise cilt onu tanır ve içeriye alır. Keçi sütü, aktif bileşikler için mükemmel bir dağıtım aracı olabilir ve kendisi de aktif bileşiklerle doludur.

Güçlü malzemeler sunmanın nazik yolu: Keçi sütü en hassas ciltler için bile yeterince nazik olsa da, tümü herkes için faydalı olabilecek zengin vitamin, yağ ve probiyotik kombinasyonu sayesinde hala inanılmaz derecede güçlü olduğunu bize garanti ediyor.

Kızarıklığı ve tahrişi azaltabilir: Zengin yağ asidi yapısı sayesinde keçi sütü de süper yatıştırıcıdır. Bu yağ asitleri (kaprik, kaprilik, kaproik) antibakteriyel, antifungal ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olabilir. Uzmanlar, sütün kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltabilecek cildi yatıştırıcı özelliklere sahip olduğunu belirtiyor.

Etkili bir nemlendirme yapar: Cilt bakım ürünleri söz konusu olduğunda, keçi sütünün bir nemlendirici olduğunu, yani ortamdaki nemi çekerek cildin onu tutmasına yardımcı olduğunu unutmayın.

Yüksek konsantrasyonlu laktik asit içerir: Keçi sütünün etkili özelliklerinden biri de laktik asit içeriği. Bu alfa-hidroksi asit (AHA), nazik nemlendirme ve pul pul dökme özellikleriyle bilinir. Ayrıca düşük konsantrasyonlarda AHA’ların güneşten zarar görmüş cildin tedavisinde yararlı olabileceği düşünülüyor. Elbette faydaları, bu kadar değil. Laktik asidin, cilt hücrelerinizin tuğlaları arasındaki harç olarak düşünebileceğiniz seramidlerin üretimini artırdığı da biliniyor. Cilt hücreleriniz arasında güzel, sıkı bağlantılar olduğunda, bu, cildinizin içindeki nem ve lipidler gibi iyi özelliklerin içeride; bakteri ve alerjenler gibi iyi olmayan özelliklerin ise dışarıda tutulması demek.
Doğal bir nemlendirici olan laktik asit, ciltteki nemi çekmek ve tutmak için tıpkı bir mıknatıs gibi çalışır. Bu, keçi sütü cilt bakım ürünlerinin daha pürüzsüz, parlak ve nemli bir cilt sağlayabileceği anlamına gelir.

Esansiyel yağ asitleri, probiyotikler ve vitaminler içerir: Keçi sütü, laktik aside ek olarak cilt bariyerini onarmaya yardımcı olan yağ asitleri, cilt florasının büyümesini teşvik eden probiyotikler ve nazikçe pul pul dökülmesine yardımcı olan A vitamini içerir. Bu yağ asitleri ayrıca gözle görülür şekilde daha yumuşak bir cilde katkıda bulunur.

Sivilce karşıtı: Laktik asit içeriği nedeniyle keçi sütü cilt bakım ürünleri sivilceleri kontrol etmeye veya önlemeye yardımcı olabilir. Laktik asit gözenekleri kirden ve aşırı sebumdan temizleyerek sivilceyi önlemeye yardımcı olan, ölü cilt hücrelerini nazikçe temizleyen doğal bir eksfoliyan.

Keçi sütü ayrıca çok nazik olduğu için cildin nemini korumaya yardımcı olur. Bu, cildi kurutabilen ve potansiyel olarak aşırı sebum üretimine, tıkanmış gözeneklere yol açabilen sert bileşenler içeren çoğu yüz temizleyiciye kıyasla farklı olduğu anlamına gelir.
Elbette umut verici olsa da sivilce tedavisi kişiden kişiye değişir. Bu nedenle cildiniz için en iyi ürünü seçmek konusunda dermatoloğunuza danışın.

Keçi sütü cildi aydınlatmaya yardımcı olur mu?

Keçi sütü veya inek sütü topikal olarak uygulandığında, sütteki laktik asit cildin pigmentasyonunu kademeli olarak azaltarak daha açık bir ten rengine neden olur.
Ancak bu uygulamadan sonuç almak için 3 hafta boyunca düzenli olarak kullanım sonrası sonuçları görmek mümkündür. Sütü bir kaseye dökün. Her türlü inek sütü veya keçi sütü cildinizi aydınlatacaktır. El bezini sütün içine batırın. Sütün bir kısmını sıkın. El bezi sütle tamamen doyurulmalı, ancak damlatmamalıdır. Sütü bezle rengini hafifletmek istediğiniz temiz, kuru cilde masaj yapın. Bez kuruduğunda, süt kabına batırarak süt kaynağını yenileyin. Cildiniz temiz olduğundan, duştan sonra süt bakımınızı uygulamak için en uygun zamandır. Cildinize nemlendirici veya losyon sürmek için süt bakımınızı uyguladıktan sonra bekleyin.

Nasıl kullanılır?

Keçi sütünü cilt bakım rutininize dahil etmek istiyorsanız, içeriği içeren temizleyiciler, nemlendiriciler ve serumları arayın. Keçi sütü içeren bir serum kullanmak, çoğu zaman en yüksek içerik konsantrasyonuna sahip olacak ve bu da onları en güçlü dağıtım ve tedavi yöntemi haline getirecektir. 

YORUM EKLE

banner608

banner473