banner564

Kedi buradaysa ciğer nerede?

Fıkra bu ya Nasrettin Hoca'nın canı ciğer yemeği istemiş. Kasaptan iki kilo ciğer alıp evine götürmüş ve hanımına akşama bana güzel bir ciğer pişir demiş. Ne var ki o gün eve hanımın misafirleri gelmiş. Kadıncağız ciğeri pişirip onlara ikram etmiş.
Akşam eve dönen Hoca ciğer yemeği yerine önünde bir tas tarhana çorbası görününce sormuş “Ciğer nerede? Karısı; “Ciğeri kedi yedi, demiş. Bunun üzerine “Getir şu kediyi bakalım” demiş Hoca. Sonra teraziyi çıkartıp kediyi tartmış. Bakmışlar ki tam iki kilo geliyor. Hoca hanımına sormuş: “Peki hanım, kedi bu ise bizim ciğer nerede? Ciğer buysa kedi nereye gitti? 
Şimdi bu fıkrayı niye anlattık.
Herkes Halkın Partisi gelecek diyor, gelsin. Demokrasilerde denenmemişleri denemek de güzeldir. Ancak Hoca’nın fıkrasında olduğu gibi ortalıkta gezen üç beş arkadaşımızın dışında nerede Halkın Partilileri? Bildiğim, sevdiğim ve saydığım isimlerin dışında daha hiç görmedik kendilerini.
UBP’nin Minareliköy örgütünün tavla organizasyonunda bile 150-200 kişi toplanıyorsa bence hiç de yabana atılacak bir durum değildir. Ha bu gelenler UBP’li değil ise HP’liler nerede? HP’liyse bunlar UBP’liler nerede? 

Tel-Sen ve Özelleştirme
Dün Diyalog Gazetesinde çok ilginç bir haber vardı, gazetenin iç sayfalarında sol tarafta “Eski Hesaplar Açıldı” başlığı ile verilen haberde telefon dairesini 4 yılda 57 bin lira zarara uğrattığı iddia edilen bir kamu görevlisinin haberi yer alıyordu.
Aynı iç sayfaların sağ tarafında ise Tel-Sen Başkanının özelleştirme karşısı verdiği demeç vardı. Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmesi çabaları olduğu iddia edilen açıklama da sendikanın greve gideceği söyleniyordu.
Şimdi bir gazetenin sol tarafında devletin bir kurumu soyan devlet memuru diğer sağ yaprakta ise özelleştirme karşıtı açıklama.
Sevgili okurlar, elbette denetim görevini yapmayan devlet esas suçludur. Ama özelleştirme olmazsa da bu tür olayların önüne geçemeyiz. Bu hantal yapı daha fazla sürdürülemez. Her geçen gün teknolojinin gerisinde kalan, gerekli yatırımların yapılmayan bir Telekomünikasyon Dairesi daha fazla yükü taşıyamaz. 

Büyümenin bedeli
Sevgili Orhan Tolun demiş ki “Girne’nin alt yapısı yeterli değil, o yüzden daha fazla turisti kaldıracak bir yapı yok ortada. Bu yüzden de 3 milyon hedefi hayal.”
Sevgili Orhan ağabeyim. Sen hiçbir bebeğin sorunlarının da büyüdüğü diye büyümesinden vazgeçtiğini duydun mu? Elbette büyümenin getirdiği sorunlar var. Tıpkı bebek iken sadece uyku sorunu yaşarsın. Sonra biraz çocuk büyür ve sağa sola vurmaya başlar. Salonda ne kadar eşya varsa toplarsın. Sonra okula gitme çağı gelir ve bu sefer servisiydi okuluydu arkadaşıydı öğretmeniydi diye uğraşırsın. Ve bu böyle devam eder. 
Şehirler de böyledir, çöpüydü, yoluydu. Suyuydu hiç bitmez. Ama bu bitmedi diye büyüme de durmaz. Büyüme devam eder siz sorunları çözmek için çaba sarf edersiniz. 
3 milyon turist hayal olmuş olsaydı bunca yeni otel yapılır mıydı hiç? Sevgilerimle… 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Lefke'nin kurtuluşunun 43. Yılı törenleri için gittiğiniz Lefke’de dün gece bazı önemli isimlerle yemekte bir araya gelmişsiniz. Bölgenin önde gelenlerinin teklifini nasıl buldunuz? 
Kutlu EVREN: Tüm ekibi sil baştan kurmak için düğmeye basmışsınız. Bu konuda geçen defaki gibi aceleci olmamanızı salık veririz. 
Fikri ATAOĞLU: Turizmde yeni hedefi 3 milyon olarak açıklamışsınız. 2020 ‘ye bence bu hedefe çok yaklaşılabilir, yeter ki ayni azimle çalışmaya devam edilsin. 
Özgün FARUK: Hafta sonu gittiğiniz Urfa’yı beğendiniz mi? Bu arada üniversitede işler yolunda gidince sizin de yüzünüz gülmeye başlamış. 
Nazmiye ÇELEBİ: Sonunda sizde Mesarya’yı terk edip Girneli olmak için adımınızı atmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun diyelim. Bakalım yeni evde de bahçe işleri ile uğraşacak mısınız?
Hasan UZUN: Siyasette rahmet ve özlemle andığımız Demirel’in çok güzel bir sözü vardır, dün dündür bugün de bugün. Diyeceğimiz o ki her gün mücadele her gün ayakta kalmayı gerektirir siyaset. 
Cihan KOMBOS: Maşallah Ada’da ayak basmadığınız yer kalmadı son günlerde. Çok merak ediyoruz bir hafta boyunca kadın başınıza kaç köy geziyorsunuz? 
Mustafa GÖÇER (Çatlı): Ne bitmez Amerika tatiliymiş. Yoksa oralara kadar gitmiş iken Amerikan vatandaşı olmaya mı karar verdiniz?
Mustafa BATURALP: Oğlunuzun Büyükhan’da açtığı mekan gençlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Özellikle mekanın tatlıları dillere destan olmuş durumda. 
Mehmet KORTAY: Küçükkaymaklı genç takımında forma giyen oğlunuz Arda, Galatasaray Kulübüne denenmek için davet almış. Bakarsınız bu sezon GS’de iki Arda’yı birden izleme şansımız olur demi...
Elçin TUNCEL: Türk hayranlarınızdan sonra Maronit ve Rum tarafından da geniş bir hayran kitleniz oluşmaya başlamış. Demek ki izleyici sayınız ve yapısı her geçen gün daha da gelişiyor. 
Sıdıka ATALAY: Şansızlığında bu kadarı doğrusu, geçenlerde kötü hava koşulları yüzünden havada zor anlar yaşayan uçaktaki yolcuların arasında sizde varmışsınız ve hayli korkulu dakikalar geçirmişsiniz. Geçmiş olsun. 
Koray TOPALOĞLU: Pek muhterem valideniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Mehmet KAYA (Urfa): Lefke UBP ilçe yönetimine girdikten sonra dün Başbakan Özgürgün’ü Lefke’de karşılayanlar arasındaymışsınız. Başbakan’a meşhur Urfa kebabından da yedirdiniz mi? 
Orhan TOLUN: Değerli ağabeyim siz 3 milyon hayal diyorsunuz ama ben 2020’de 2 milyonu geçeriz diyorum. Var mısın bahse? 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Anavatan Türkiye ile her alanda mali işbirliği protokolü çerçevesinde birçok alanda bu tip projeleri geliştirip hayata geçirmekteyiz. İşbirliği; mali, ekonomik, altyapısal ve belediyelerin imar projelerinde birçok alanda tezahür ediyor. Ekonomik ve mali işbirliği protokolünü de sağlıklı bir şekilde de yürümektedir.”
Başbakan Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner471

banner474