banner564

Kendini aradan çek

Olan olandır ve olmakta olanı durduramazsın. Senin aracılığınla olmak istenenin önüne geçmeye çalışmak yersizdir. Olmakta olanı engelleyemezsin sadece erteleyebilirsin. Hayat senin aracılığınla olandır. Sen hayatı gerçekleştirdiğini zannedersin. Ancak hayat zaten kendi başına senin aracılığınla olandır. Ego sana ‘bu hayatı ben gerçekleştiriyorum’ diyor ancak, gerçeklik bu değildir. Tam tersine sen bu düşünceleri bırakırsan, hayatın senin için daha kolay kendiliğinden gerçekleşmeye başladığını deneyimleyeceksin. 
 Ne kadar çok aradan kendini çekersen, o kadar fazla evren senin içine akar ve oradan da dışarıya yaratım enerjisi olarak kendini sunar. Sen kendini etrafındaki herkesten ve her şeyden ayrı gördüğün için hayatın da senin tarafından kontrol edilmesi gerektiğini ancak o şekilde bu ayrılığın içinde güvende olabileceğine inanıyorsun. Oysaki her birimizin pratikte çalışması gereken kendini aradan çekmek. Bu ne demektir? 
  Kendimizi aradan nasıl çekeriz? Kendimizi aradan çektiğimizde bizler teslimiyete geçeriz. Yani tamamen akışa geçeriz, düşüncede sıkışmayız ve sadece olanla birlikte akmaya başlarız. Olana karşı değil olanla birlikte yaratım enerjisinin içimizden geçmesine izin vermiş oluruz. Artık hayat bizim aracılığımızla kendisini ifade etmeye başlar. Hayat olur. Peki, bize ne olur? Aradan çekilen nedir? Aradan çekilen güvensizlik, düşünce, kontrol, müdahale, korku, sorgu vs. Peki bunları gerçekleştiren bu durumlara sebep olan nedir? Tabi ki de egomuz. Egomuzdur aradan çekilen, buradaki ‘kendin’ dediğimiz ego benliği aradan çekmektir. Ego kontrol edebileceğini düşünür, güvenmez, sorgular; kendisini sürekli güvende tutması gerektiğine inanır. Çünkü ayrışım illüzyonundadır ve dolayısıyla bu ayrı olduğu şeylerden kendisini koruması gerektiğine inanır. Potansiyelimizi küçültür. Ölüm korkusu vardır egonun, yok olmaktan korkar. Çoğunlukla evrenle yaratıcı güç arasında sıkıştırır seni. Kendini o zannedersin. Korku olursun, küçülürsün, savunmada kalırsın, düşüncede sıkışırsın. Ama kendini bir aradan çektin mi yaratıcı güce mani olamazsın, evrene mani olamazsın, yaşam enerjisine mani olamazsın. Sadece nehirle birlikte akan olursun. Durdurulamaz olursun. Yaşamın kendisi olursun. Zihninle anlamayı deneme kendini aradan çekmenin ne demek olduğunu. Yine ego senin için cevaplamaya çalışacaktır. Sadece bu cümleyi tut benliğinde izin ver deneyime açık ol ve deneyimle. 
  Sen bir kez kendini aradan çekme deneyimine niyet edersen bunu deneyimlersin; küçük zihinden çıkarsın, büyük zihne teslim olursun ve orada sadece olan vardır. Olmakta olan sadece olur. Sadece zihnini ve kalbini aç bu deneyime. Bir kez deneyimlediğinde mucizeye şahit olursun ve sen mucizenin kendisi olursun. Her şeyle bütün olursun ve en önemlisi sadece olursun; bir olma hali deneyimlersin.

YORUM EKLE

banner608

banner473