banner564

KIB-TEK ilk sırada

 2017 yılına ait kurumlar vergisi sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.  KIB-TEK’in geçmişte battığını, kurumun zarara sokulduğunu söyleyenlerin, dün açıklanan sonuçlar ile yanan mumları söndü. Şimdiki yöneticiler vatandaşın kullandığı elektriğe yaptıkları zamlar ile ilgili düne kadar ne diyorlardı?  
“KIB-TEK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Asım Özer, UBP-DP Hükümeti dönemine elektrik fiyatlarına yapılmayan fiyat ayarlaması nedeniyle kurumun 66 milyon TL gelir kaybına uğradığını açıkladı. Yüzde 30 fiyat ayarlanmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Özer, “Çünkü bunu yapmazsak Kıb-Tek,  3-4 ay içerisinde mali açıdan çok kötü pozisyona girecekti.” (Yenidüzen Gazetesi 16 Temmuz 2018)
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Elektrik İnkişaf Yasası’nın geçmiş Kıb-Tek yönetimi tarafından yasaya aykırı olarak uygulandığı ve bunun parasal tutarının 66 milyon TL olduğunu kaydetti. (SİM TV 16 Temmuz 2018)
Dün açıklanan 2017 yılına ait kurumlar vergisi sonuçlarına göre ilk sırada KIB-TEK geliyor.  Buna göre KIB-TEK zarar etmemiş aksine kar etmiş ve bu kardan ötürü de 182.613.564 TL’lik matrah üzerinden kurumlar vergisi ödeyeceğini beyan etmiş. 
2017’nin kurumlarda vergi rekortmeni olan KIB-TEK’i batmış, zarara uğratılmış gibi gösterenler, bunun cevabını halka vermelidir, vermekte zorundadır.
Dövizin ateşinin yandığı bir ortamda hangi ekonomik akla uygun olarak kurumu döviz ile borçlandırdılar? Bu borçlanmadan doğan zararı kim ödeyecek? 
Lütfen şimdi çıkıp bunu bize bir izah edin, kar eden bir şirketi 8 ayda ne hale getirdiğinizi, üniversitelerin ekonomi bölümlerinde master veya doktora tezi olarak sunulmasını beklemeden…

Meclis’in saati 
Cumhuriyet Meclisi, KKTC Halkının seçtiği vekillerden oluşan, yasaların yapıldığı çatı. İlk dönem 39 kez açıldı, ikinci dönem ise dün 3. kez açıldı.
Toplamda yılbaşından bu yana 42 kez açıldı. Bu 42 açılışın tümünde açılış saati olarak 10.00 olarak bildirildi. Bu 42 açılışın hiç biri saat 10.00’da açılmadı.
13 kez saat 11’i geçtikten sonra, 18 kez 10.30’da, 11 kez de saat 11’de açıldı. 1 kez bile saatinde açılmadı bu 42 toplantı…
Madem 10.00’da açılmayacak bu Meclis ne diye 10 dersiniz ki. 11’de deyin, en azından içinde olun saatin. 

Mitingler kaydedilmeyecek mi? 
Dönemin İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Kutlu Evren açıklamıştı ve Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği ile ülkeye MOBESSE kamera sistemlerinin kurulacağını.
Dün konuyu Meclis gündemine taşıyan malum vekil ise bunun kişi hak ve özgürlüklerine bir saldırı olacağını söylemiş ve UBP’nin CTP mitinglerine katılanları fişleyeceğini söylemişti.
Allah’ın işi ya, dün aynı kişi pek gönlü olmasa da ilgili yasayı Meclis’in gündemine getirip oy birliği ile geçmesini sağladı. Şimdi akıllarda şu soru kaldı; Bir yıl önce bu sistemi istemeyenler bugün ne oldu da bu sistemi savunur hale geldi. Yoksa CTP mitinglerinin yapılacağı alanlar ve konvoylarının geçeceği güzergâhlara bu sistem konulmayacak mı? 

MESAJLAR

Ayşegül BAYBARS: Boşanmış ama yeniden evlenmek isteyen kadınlar bakanlık kapısında bekliyor. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? Yoksa bu kadınlar boşuna beklemesinler mi? 

Tolga ATAKAN:  İstanbul’daki tedaviniz devam ediyormuş,  umarız en kısa sürede yeniden aramıza dönersiniz. Bu arada dünkü Meclis nisabını sizin için YDP üstlenmiş. 
 
Serdar DENKTAŞ: Öğretmen hazırlık ödenekleri konusunda son günlerde yoğun mesajlar almaya başladık. İlgili bakan bu konuda sizin ağzınızdan sözde vermiş. Durum nedir acaba? 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Hadi gözünüz aydın, dün itibari ile ikiz torunlarınız dünyaya gözlerini açmış. Allah analı babalı, dedeli nineli büyütmeyi nasip etsin. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Fener bu yıl küme düşer ve 2. Ligde şampiyon olursa 4.yıldızı alır diyorlar. Gerçekten de küme düşer mi Fener? Ve düşerse 4. yıldızı alır mı? 

Biray DELİCEIRMAK: Ağlayacaksanız oynamayalım derler ya asıl öyle. Bir ağlama bir ağlama gidiyorsunuz. Sanki de bir tek sizin hakkınız yeniyormuş gibi. 

Filiz BESİM: Sevkler konusunda söylediklerinize aynen katılıyoruz. Birde hastanede cihazı olan ama ilgili uzmanı olmadığı için kullanılmayan cihazlar var. Bunlar içinde milyonlar çöpe gidiyor maalesef.

Suna ERDEN: Mahkeme koridorlarında güncel haberlere kadar geniş bir yelpazede çalıştığınız için artık tüm adliye ekipleri ile yakından dost olmuşsunuz. Her gün onca kötü haberi hazırlamak kolay iş olmasa gerek. 

Kudret ÖZERSAY: DİSİ Başkanı Averof Neofytou ile yeniden bir araya gelmişsiniz. Fırın kebabı üstüne siz balı katmer misafiriniz de tavukgöğsü yemiş. Afiyetler olsun. 

Şahap AŞIKOĞLU: Memleketin gördüğünüz gibi çivisi fena halde çıkmış durumda. Birde puro cemaati diye bir şey çıktı, ondan da haberiniz var mı? Üyeleri sık sık Lefkoşa’da bir araya geliyormuş 

Serhan AKTUNÇ:  Geçmişte işlediğiniz bir günah yüzünden son dönemde camiden çıkmıyormuşsunuz. Daha az bile, bence en kısa sürede hacca gidin ve dua edin. 

Güneş GÜNEŞOĞLU: Son günlerde sizin istasyona gelenlerin sayısında gözle görülür bir artış varmış. PM seçimlerine aday olanlar sizin kapınızı aşındırmaya başlamışlar. 

Ahmet BENLİ: Sahi ne olacak o ucube yapı? Daha kaç gün daha insanımız o yol yüzünden çile çekmeye devam edecek. Ansızdan aklımıza geldi, bir soralım istedik. 

Tufan ERHÜRMAN: Süte zam konusunda bir açıklama yapacak mısınız? Gerçekten zam olacak mı? Yoksa bu konu da damı spekülasyon yapılıyor? 

Hasan SADIKOĞLU: İskele Belediyesi babutsaları ilaçlamış. Demek ki bu yıl bol bol babutsanın meyvesinden yiyeceğiz. Bol bol derken 5 taneyi geçmemek kaydı ile, malum... 


POLEMİX
“İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda cerayan etmesi bizim için çok çok önemli. Bu süreci takip etmek bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Bunu kendi haline bırakamayız. Bunun uluslararası camiadaki akışı nedir bunu az çok biliyoruz. Bu kişi bir gazeteci. Orada nikâh işlemlerini yapacakken eşi içeri alınmıyor, kendisi içeri alınıyor. Bir insanın içeri girip dışarı çıkıp çıkmamasını kim ispat edebilir? Kameralarınız var... İspat etmelisiniz.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 

YORUM EKLE

banner608

banner474