banner564

Cezaevine gönderildi

Kuzey Kıbrıs’ta kaçak çalışan mimar Bülent İsmailoğlu, bir İngiliz’i 60 bin Sterlin dolandırdığı gerekçesi ile mahkemelik oldu

Cezaevine gönderildi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs’ta kaçak ve çalışma izni olmamasına rağmen inşaat işleri yapan Bülent İsmailoğlu’nun İngiltere’de yaşayan bir kişiyi 60 bin Sterlin dolandırdığı öne sürüldü. Türkiye’de mimar olduğu öğrenilen ancak KKTC’de hem kaçak hem de çalışma yetkisi bulunmayan Bülent İsmailoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı dün teminat talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis memuru Mustafa Yokuşoğlu, İngiltere’de yaşamakta olan şikâyetçinin, Yeniboğaziçi bölgesinde bulunan inşaatının, proje ve çevre duvarlarını yapması için, kendisini mimar olarak tanıtan zanlı ile anlaştığını ve 2019 yılı Aralık-Ocak aylarında toplamda 60 bin Sterlin ödeme yaptığını söylediğini aktardı. İnşaatta yaşanan sorun nedeni ile zanlının, şikâyetçiye makul izahatta bulunamaması üzerine konunun polise aktarıldığını anlatan Yokuşoğlu, Bülent İsmailoğlu’nun izinsiz taşeronluk suçlaması ile gözaltına alındığını belirtti.

İkamet izni de yok
Polis, yapılan araştırmada zanlının 2017 yılından beridir KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin belirlendiğini söyledi.
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Yokuşoğlu, ülkemizde kaçak statüde olan zanlının, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkeme, zanlıyı, davaları görüşülünceye ve her halükarda 20 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474