banner564

Ford hurdaya Berna hastaneye

Alkollü ve süratli sürücü, anayolda trafik polisinin aracına çarparak iki kişinin yaralanmasına neden oldu

Ford hurdaya Berna hastaneye
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa- Girne Anayolu’nda meydana gelen kazada, alkollü ve aşırı süratli seyredip polis aracına çarpan sürücü büyük tehlike yarattı. Çarpma sonucunda hem polis memurunun yaralanmasına hem de yanında yolcu olarak bulunan Berna Güler’in köprücük kemiğinin kırılmasına neden olan 22 yaşındaki Ali Saygın Altınöz gözaltına alındı. 
   Kazada polis aracında 100 bin TL’nin yanı sıra 30 bin Euro değerindeki radar cihazında ciddi hasar meydana gelirken, zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görev yapan polis memuru İlham Akal olayla ilgili bulguları aktardı. Akal,  23 Kasım’da saat 03.15’te Lefkoşa-Girne Anayolunda 3-4 kilometreleri üzerinde çift şeritli yolun sağ şeridinde, 31 HJ 941 plakalı Mercedes marka aracı ile Lefkoşa’ya doğru aşırı süratli ve nefesinde 89 promil alkol tesiri altında seyreden Ali Saygın Altınöz’ün, dikkatsiz bir şekilde sol şeride geçmesi sonucu, o esnada önünde aynı istikamete doğru seyreden polis memuru  Tamer Tunçbilek Kececioğlu’nun yönetimindeki RHA 4110 plakalı Ford marka salon aracın sağ arka kısmına çarptığını söyledi. 
   Akal, çarpmanın etkisyle ileriye doğru savrulan RHA 4110 plakalı aracın yolun sol kısmında toprak alan içerisinde bulunan akasya ağacına çarptığını belirtti. Akal, kaza sonucu yaralanan Kececioğlu ve 31 HJ 941plakalı araçta yolcu olarak bulunan 21 yaşındaki Berna Güler’in Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak acil serviste müşahade altına alındığını söyledi. Akal, Berna Güler’in köprücük kemiğinin kırık olduğunu ve yaralıların hayati tehlikesi olmadığını mahkemeye aktardı.  

Hasar büyük
Akal, kazada RHA 4110 plakalı araçta 100 bin TL’nin yanı sıra 30 bin Euro değerindeki radar cihazında ciddi hasar meydana geldiğini, 31 HJ 941 plakalı araçta ise 70 bin TL tahmini hasar olduğunu belirtti. Ali Saygın Altınöz’ün TC vatandaşı ve üniversitede ikinci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Akal, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkemede söz alan Ali Saygın Altınöz “Sağ şeritte seyreden başka bir araca çarpmamak için sol şeride geçtim. O araca çarpsaydım, çok daha büyük hasar oluşacaktı. 30 bin Euro’yu ödemeye çalışacağım. Aşırı sürat yapmam suç ama önümde seyreden Alto’ya çarpmamak için sol şeride geçtim” dedi.
Yargıç Cenkay İnan, 4 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 150 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473