banner564

İhbar işe yaradı

77 kök hintkeneviri yetiştirdiği iddiasıyla tutuklanan Erhan Kara ile Salih Kara mahkemeye çıkarıldı

İhbar işe yaradı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’de, önceki gün düzenlenen ve 77 kök hintkeneviri bitkisinin ele geçirildiği operasyon kapsamında tutuklanan Erhan Kara ile Salih Kara dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polisin mahkemeye aktardığı şahadete göre Erhan Kara hintkeneviri bitkisi ziraati yaptığını kabul ederken, 29 yaşındaki yeğeni Salih Kara suçlamaları reddetti.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Hasan Derman, 29 Ekin 2018 tarihinde zanlı Erhan Kara’nın İskele’de Anfora Ticaret Merkezi’nde bulunan tesisi içerisinde,   uyuşturucu madde olan “hintkeneviri” bitkisi ziraati yaptığı bilgisini aldıklarını ve konu tesise operasyon düzenlediklerini söyledi. 
   Polis, zanlılar Erhan Kara ile Salih Kara’nın tesis içerisinde tespit edildiğini ve yapılan arama sonucunda boyları 15 ile 65 cm arasında değişen 77 kök “hintkeneviri” bitkisinin yanı sıra, hintkeneviri ziraatinde kullanılan ilaç, fan ve bazı araçların bulunduğunu ve emare olarak el konulduğunu ifade etti.
   Zanlı Erhan Kara’nın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini bildiren Derman, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.  
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Mesut Mesutoğlu, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Foto: Erhan Kara, Salih Kara, Erhankara-Salih Kara. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474