banner564

İhraç edilecek

Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı Interpol tarafından aranan ve Girne’de yakalanan Emrah Bayındır 10 gün için cezaevine gönderildi

İhraç edilecek
banner598

 Suna ERDEN

   Türkiye’de işlediği suçlardan hakkında hapislik kararı olan ve İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan Emrah Bayındır, 16 Ekim 2018 tarihinde yakalanmasının ardından dün yargılanarak hapse mahkûm edildi. 
   Girne Kaza Mahkemesi’nde “izinsiz ikamet etmek” suçundan yargılanan sanık kısa süreli hapse mahkûm edildi. Türkiye’de yaralama suçu işleyen ve İnterpol tarafından aranan sanık, cezasını çektikten sonra ihraç edilecek.
   Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın hazır bulundu. “KKTC’de İkamet İzinsiz Bulunma” suçundan yargılanan sanık Emrah Bayındır’ın 24 Aralık 2016 yılında 90 günlük turist vizesiyle ülkeye giriş yaptığı belirtildi.
   Sanık Bayındır’ın ikamet ya da çalışma izni çıkarabilmesi için 1,5 yıl süresi olmasına rağmen herhangi bir girişimde bulunmayarak kaçak yaşam sürmeyi tercih ettiği vurgulandı. Sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Meltem Dündar, Emrah Bayındır’ın ülkede yasal oturma süresinin dolduğu halde kalmaya devam ettiğine dikkati çekti. 
   Dündar, sanık hakkında Interpol tarafından tutuklama emri olduğuna da vurgu yaptı. Dündar, suçun ciddiyetine değinerek sanığın10 gün hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473