banner564

Kıbrıs tersine döndü

31 yaşındaki erkek sevgilisinin peşini bırakmayan 49 yaşındaki kadını kaçırıp dövdükten sonra “Ya adayı terk et, ya da cesedini yere sereriz” diyerek ölümle tehdit ettiler

Kıbrıs tersine döndü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da önceki gün yaşanan bir olay ‘bu kadarı da pes’ dedirtti. Emsal Ç. isimli 49 yaşındaki iki çocuk annesi kadının eski erkek arkadaşı 31 yaşındaki Müslüm Büyükertaş’ın başına musallat olduğu ve peşini bırakmadığı gerekçesiyle kaçırıldığı, dövüldüğü ve ölümle tehdit edildiği belirtildi.
   Söz konusu kadından kurtulmak isteyen Müslüm Büyükertaş’ın kardeşleri ve arkadaşlarının bir plan çerçevesinde Emsal Ç.’yi kaçırıp, bir evde darp ettiği kaydedildi.
Zanlıların Emsal Ç’ye “15 gün içinde Kıbrıs’ ı terk etmezsen cesedini sereriz. Çocuklarını da öldürürüz “ diyerek şiddet tehdidinde bulundukları iddia edildi.
Şikâyet üzerine tutuklanan Müslüm Büyükertaş, İlhan Büyükertaş, Serap Büyükertaş, Sibel Yaşa, Ekrem Büyükertaş ve Salihe Yaşa dün mahkemeye çıkarıldı.

Benzeri görülmemiş bir olay
Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Keleş mahkemede olayı anlattı. 
Polis, zanlılar Müslüm Büyükertaş ve kardeşi İlhan Büyükertaş’ın konuşmak bahanesiyle Emsal.Ç.’ yi arabayla işyerinden alarak ayrıldıklarını söyledi. Polis memuru, bir ilerledikten sonra aracın durduğunu, Topçu Bulvarı üzerinde zanlı Serap Büyükertaş, zanlı Sibel Yaşa ve zanlı Ekrem Büyükertaş’ın de araca bindiklerini belirtti.
Polis, beş zanlının araç içerisinde Emsal Ç.’yi darp ettikten sonra zorla Yiğitler sokaktaki bir ikametgâha götürdüklerini açıkladı.
Polis, burada da zanlı Saliha Yaşa’nın “Gerekeni yapın” talimatı verdiğini, Emsal Ç’nin Serap Büyükertaş ve Sibel Yaşa tarafından darp edildiğini dile getirdi.
Darp edilen Emsal Ç.’nin İlhan Büyükertaş ve Ekrem Büyükertaş tarafından işyerine geri götürüldüğünü, yolda giderken “ 15 gün içinde Kıbrıs’ ı terk etmezsen cesedini sereriz. Çocuklarını da öldürürüz “ diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını aktardı.
Şikâyet üzerine zanlıların tutuklandığını, haklarında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, Sibel Yaşa dışında diğerlerinin gönüllü ifade verdiklerini ve bir kısmının ise suçunu itiraf ettiğini belirtti. Alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların ilk etapta bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474