banner564

Ortalık karıştı

Çıplak vaziyette uyuyan kız arkadaşının video görüntüsünü paylaşmakla suçlanan ve dün mahkemeye çıkarılan Şevket Özakan ‘susma hakkını’ kullandı

Ortalık karıştı
banner598

 Suna ERDEN

Bir anlık öfke ile kız arkadaşının çıplak vaziyette uyurken kaydedilmiş video görüntülerini messenger’den paylaşmakla suçlanan Şevket Özakan‘özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa’ suçlamasıyla tutuklandı. Özakan, dün çıkarıldığı mahkemede endisine verilen söz hakkını kullanmadı.
   Lefkoşa’da yaşanan olayda zanlının cep telefonuna el koyan polis, yaptığı incelemede eski kız arkadaşına ait birçok uygunsuz görüntü ve fotoğraf tespit etti. Fotoğraf ve video kayıtlarının 27 Mayıs günü Lefkoşa’daki işyerinde kaydedildiğini açıklayan polis, zanlının ilk ifadesinde suçu kabul ettiğini belirtti.
   Hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa’ suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Arkadaşlarına foto servisi yaptı

   Soruşturmayı yapan polis, 27 Mayıs 2019 tarihinde saat 09.00 sıralarında zanlının Lefkoşa'daki işyerinde eski kız arkadaşını çıplak bir şekilde uyuduğu esnada video görüntüsünü çektiğini söyledi.
   Polis, zanlının çektiği videoyu messenger üzerinden birçok arkadaşına göderip, eski kız arkadaşını ifşa ettiğini belirtti.
    Şikayet üzerine zanlının aynı gün tutuklandığını kaydeden polis, Şevket Özakan’ın cep telefonunun emare olarak alındığını söyledi.
Soruşturma memuru, incelenen cep telefonunda şikayetçi kadına ait uygunsuz görüntüler ve fotoğraflar olduğunu belirtti.
   Sorgulanan zanlının gönülü bir ifade verip, işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak birçok ifade olduğunu ve zanlının serbest kalması durumunda aranmakta olan emarelere ve tanıklara etki edebileceğini belirterek, 3 gün tutukluluk talep etti.
Söz hakkı verilen zanlı sessiz kalmayı tercih ederken, mahkeme talep edilen 3 günlük süreyi onayladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474