banner564

Polis araştırıyor

Araçlarında bıçak, çakı, sopa, mınçıkanın yanı sıra 13 paket uyuşturucu bulunan iki zanlının satış yaptığından şüpheleniliyor

Polis araştırıyor
banner598

Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından araçlarında yapılan aramada 13 paket halinde 6 gram uyuşturucu, 2 çakı, 2 bıçak, beyzbol sopası ve mınçıka bulunan 19 yaşındaki Baver Sertkaya ile 20 yaşındaki Mehmet Deniz Kayhan yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlıların tasarrufunda bulunan 6 gram uyuşturucunun neden 13 ayrı paket halinde muhafaza edildiğini, satış amacı olup olmadığını araştıracaklarını belirtti. 
Duruşmada detayları aktaran polis, 26 Mart 2024 tarihinde saat 14.30 sıralarında Sht. Mustafa Ruso Caddesi üzerinde tespit edilen zanlıların aracında Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından arama yapıldığını söyledi.  Polis, FZ 583 plakalı araçta yapılan aramada 13 ayrı paket içerisinde 6 gram hintkeneviri, 49 santim uzunluğunda beyzbol sopası, 60 santim uzunluğunda bir adet mımçıka, 22 santim uzunluğunda 2 adet bıçak ve 15 santim uzunluğunda çakı bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis, Kayhan'ın cebinde ise 18 santim uzunluğunda bir adet çakı ele geçirildiğini açıkladı.  Polis, Baver Sertkaya'nın evinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadığını kaydetti. 
Mehmet Deniz Kayhan'ın daimi ikametgâhı olmadığından arama yapılamadığını kaydeden polis, zanlıların tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarına analize gönderildiğini ifade etti. 
Polis, uyuşturucu maddelerin sarılı olduğu naylon poşetlerin üzerinde parmak izi olup olmadığının tespiti için PGM-Foto Parmak İzi İnceleme Şubesine ve zanlılara ait cep telefonlarının incelenmek maksadıyla PGM-Data İnceleme Şubesine gönderildiğini kaydetti. Polis, zanlıların tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeleri kimden ve ne şekilde temin ettiklerinin ve neden 13 paket halinde olduğunun araştırılacağını söyledi.  Polis, soruşturmanın devam ettiğini kaydederek, 8 gün ek süre istedi. 
Mahkeme talebi kabul etti. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474