banner564

Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlama idealinden vazgeçilmedi

Türk halkının geri dönüşümsüz felakete sürüklenmemesi için, Anavatan ve KKTC’deki tüm siyasi partiler ve vatandaşlarımız, mutlaka Rum –Yunan ikilisinin değişmeyen hedefini dikkate almalı. 
1791’de hazırlanan ve 1796’da yayınlanan ‘Megali idea’ haritasında Kıbrıs da vardı;
 Kıbrıslı Rumlar:
 1821’de isyana kalkıştılar ve ENOSİS bildirisini ilan ettiler.
 1896’da isyan ettiler ve Türklere saldırdılar.
 1911-1912 yıllarında Türklere saldırdılar.
 1931’de ada çapında isyan ettiler ve Türklere saldırdılar.
 1950’de ENOSİS için plebisit düzenlediler.
 1954’de adanın Yunanistan’a bağlanması içim BM’ye müracaat ettiler.
 1955’te EOKA tedhiş örgütünü kurdular ve Türkleri katlettiler.
 1962’de Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasında 13 maddelik değişiklik talep ettiler.
 1963’te ortak Kıbrıs Cumhuriyeti’ne tek yanlı el koydular ve Akritas Planı çerçevesinde Türklere saldırdılar…
 1964’te ve 1967’de Rum Meclisi, oy birliği ile adanın Yunanistan’a bağlanması kararı aldı.
 1971’de EOKA B terör örgütünü kurdular.
 15 Temmuz 1974’te darbe yaparak Makarios’u devirdiler, Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ni ilan ettiler ve Türklere karşı İFESTOS soykırım planını uyguladılar.
 2004’te Avrupa Birliği’ne tüm ada adına üye oldular ve zamanın Yunanistan Başbakanı Simitis’in ifade ettiği gibi, AB çatısı altında ENOSİS’i gerçekleştirdiler.
   Görüldüğü gibi, Kıbrıs olayları bazılarının ileri sürdüğü gibi İngiliz’in böl-yönet ve kışkırtması nedeniyle başlamadı;
 Rum-Yunanistan’ın Megalo İdea planı nedeniyle başlatıldı ve halen sürdürülüyor;
 Kıbrıs’ın %66’sını ele geçiren Rum-Yunan ikilisi, 1967’den günümüze sürdürülen toplumlar arası görüşmelerde, KKTC coğrafyasını da almak mücadelesi içindedir; 
 Kıbrıs’ın kuzeyinin de Yunanistan’a bağlanması önündeki tek engel, Türk ordusudur. Bu nedenle, bizimle birleşmek için, Türk ordusunun ayrılmasını, garanti anlaşmasının kaldırılmasını isterler ve bunun mücadelesi içindedirler.
 2017 yılında Rum meclisinde alınan ENOSİS plebisitinin okullarda kutlanması kararı, 226 yıldan beri sürdürülen adanın Yunanistan’a bağlanması idealinin terk edilmediğinin kanıtıdır.
 Güneydeki kreş, ilkokul ve ortaokulların eğitim programının Kilisenin güdümüne verilmesi ve okullardaki öğretmenlerin %50’sinin Yunanistan’dan atanması, yeni neslin Yunan milliyetçisi olarak ve ENOSİS’çi yetiştirilmesi amaçlıdır.
 Halen güneyde düzenlenen kutlama törenlerinde ve resmi kuruluşlarda göndere Yunanistan bayrakları çekilmesi, halkın Yunanistan’a bağlılığını gösterir.
 Nüfus üstünlüğünü ileri sürerek, hedef ülkeleri ele geçirmek uygulamaları çerçevesinde güneye giden tüm Yunan asıllı kişilere vatandaşlık veriliyor.
 Barışçı olmak, barış dili konuşmak, yeni nesli barışçı yetiştirmek için tarihi gerçekleri gizlemek, sadece Rum – Yunan yayılmacılığı olan ENOSİS idealinin daha erken ve kolay gerçekleştirilmesine hizmet eder. 
   Rumlar ile Kıbrıslılık kimliği safsatası ile birleşmek, adadaki Türk varlığının asimile edilmesi ve ENOSİS’in önünün açılmasıdır.
     Rum tarafının değişmeyen ideali karşısında, müzakerelere iki devletli çözüm seçeneği dışında katılmayı kabul etmemiz, masada oyalanmamıza ve Rumların emrivakilerini serbestçe uygulamasına yardımcı olacaktır.
YORUM EKLE

banner471

banner473