banner564

Kıbrıs’ta yaşayan en büyük zihin

  Dünyada yayınladığı en zenginler ve en büyük şirketler listeleriyle yakından tanınan Amerikan İş ve ekonomi medya şirketi Forbes kutladığı yüzüncü yılında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e, eğitim, sağlık, sanat ve kültür yatırımları nedeniyle Türkiye’nin “Yaşayan En Büyük Zihinleri” ödülü verildiğini açıkladı. Ödül töreni, derginin doğum gününün de kutlandığı İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta yapıldı. Ülkemizi ve toplumumuzu gururlandıran bu güzide gecede Günsel adına ödülü, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel aldı.  
   Forbes'ten yapılan açıklamaya göre, iş hayatının önemli isimlerinin katıldığı törende, Ahmet Çalık, Asım Kibar, Abdullah Kiğılı, Ali Nihat Gökyiğit, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Fuat Tosyalı, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Hamdi Akın, Hakkı Yıldız, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Kutman, Murat Ülker, Mehmet Ziylan, Nihat Özdemir, Nevzat Aydın, Oya Eczacıbaşı, Ömer Koç, Tuncay Özilhan, Suat Günsel, Suzan Sabancı, Ümran Beba, Yahya Kiğılı ve Zeynep Bodur Okyay, Türkiye'nin Yaşayan En Büyük Zihinleri" ödüllerinin sahibi oldu. Böylelikle, Türkiye ve KKTC’deki en büyük 25 zihin ve yaptıkları yatırımların kalitesi uluslararası ölçekte tescillendi.  
   Forbes araştırmalarına göre Yakın Doğu Üniversitesi 20.000’in üzerinde öğrencisiyle Kuzey Kıbrıs’ın en büyük eğitim kurumu konumundadır. Bankacılık ve sağlık sektöründe son derece ciddi ve yüksek montanlı yatırımları olan Yakın Doğu, 2013 yılında havacılık ve denizcilik alanında uzmanlaşmış Girne Üniversitesini kurmuştur. Yakın Doğu Üniversitesi kampüsün içerisinde tam teşekküllü Hastane, hayvan hastanesi, diş hekimliği hastanesi bulunmaktadır. Türkiye ve KKTC’de 2018 yılı içerisinde finansal bozulma ve ekonomik durgunluğun başlamasına rağmen, Yakın Doğu grubu eğitim, sağlık yatırımlarının yanı sıra bankacılık, teknoloji, sanat & kültür alanında yatırımlarına artan şekilde devam etti. Bu bağlamda, Üniversite içerisinde Araba Müzesinin yer aldığı bölgede Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışı yapıldı ve sergiler halkın beğenisine sunuldu. Buna ek olarak, teknoloji alanında Sn. Enver Haskasap’ın direktörlüğünde Near East Technology şirketi kuruldu. Zira, dünyada hızla ilerleyen ve en büyük şirketler seviyesine tırmanan teknoloji alanına bu vesile ile ülkemiz de dahil oldu ve geleceğin öncüsü bir başarı projesi hayata geçirildi.
   Ekonomik daralmanın, makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın, kur ve enflasyon krizi ile mücadele ederek geçirdiğimiz 2018 yılını geride bırakarak 2019 yılına girmeye hazırlanırken, yanı başımızda böylesine yıldız gibi parlayan zihni ve vizyonu örnek alarak uluslararası rekabet edilebilir projelerin üretilmesi, sürdürülebilir yatırımların yapılması ve çalışanların bireysel olarak profesyonel iş gelişiminin sağlanması ile vatandaşlarımız, toplumumuz ve ülkemizin kalkınacağı ve geleceğe güvenle bakacağı başarılı bir 2019 yılı temenni eder, herkesin yeni yılını bu vesile ile kutlarım.

  

YORUM EKLE

banner471

banner474