banner564

Kim kazandı, kim kaybetti?

Büyük tartışmalar ile 1 Mayıs’ı çok şükür geride bıraktık. Öncelikle “Bu kadar tartışmaya gerek var mıydı?” sorusunu bugün herkesin kendine birkaç kez sorması gerekiyor.
1 Mayıs’ı fırsata çevirenler; restoranlar, piknik alanları, deniz kenarları, 30 Nisan gecesi sabah 02.00’ye kadar açık olan büyük marketlerin sahipleri, kasaplar, tatlıcılar kesinlikle bu işten kazançlı çıktı.
Büyük marketler kapatmasına karşın Girne’de küçük ve orta ölçekteki tüm marketler açıktı. Keza aynı şekilde Benzinciler Birliğinin tüm üyeleri 1 Mayıs’ta istasyonlarını maalesef kapatmadı. Birçok yerde açık benzin istasyonları vardı.
Çalışma Bakanlığı, 1 Mayıs’ta açık olan işyerlerinin bildirilmesi için ihbar hattı kurdu. Bu hatta kaç mesaj gittiğini bilmiyoruz ama dün birçok yerde açık işletmeler vardı. 
Her halde bugün bakanlık bu konuda gerekli ve kapsamlı açıklamayı yapar. Ama biz gözümüzle gördük ki “kapatma” kararı tam anlamıyla ülke genelinde uygulanılmadı.
 
“İyi ki Reis Süpermarket var”
Tartışmaların odağındaki Reis Süpermarket’e gidip iş yeri işletmecisi Ayşen Buba ile dün görüştüm. Personeli ile birlikte dün tüm gün vatandaşa hizmet vermeye çalışıyordu Ayşen Buba.
Hatta ben kendisini konuşmak için beklerken market içinde alış veriş yapan vatandaşın tebriklerini kabul ediyordu. Birkaç tebrik kabul ettikten sonra anca bana sıra geldi ve “durumu” sordum. 
Ayşen Buba “Biz bugün çalışanlarımız ile anlaşıp burada güzel bir işbirliği örneği sergiledik. Yüzlerce insan dün alış-verişini yapmamış. Bugün gelip ihtiyaçlarını karşıladılar. 3 kez Gazimağusa’dan ekmek getirtmek zorunda kaldık. Bazı vatandaşlar dün alış-verişlerini yapmışlar ama mesela bebek mamasını veya sütünü almayı unutmuş. Bugün koşturarak bize geldi ve iyi ki açıksınız dedi. Bu saate kadar da Çalışma Bakanlığı’nın ekipleri bizi ziyarete gelmedi” dedi.
Kendilerinin bakanlık tarafından “hedef “ haline getirilmelerine bir anlam veremediklerini söyleyen Ayşen Buba “Bakın dün gece 21-22’de kapanan birçok market sabaha karşı kapattı ve çalışanlarına hiçbir ek mesai ödemeden. Eğer Çalışma Bakanlığı bu konuda çok hassas ise dün gece sabaha kadar açık olan o marketleri bir ziyaret etsin” dedi.
Biz konuşurken yanımıza gelen öğrenci olduğunu sandığım genç arkadaşlar “İyi ki Reis Süpermarket var” dediler ve sabahtan beri yaşadıkları mağduriyeti anlattılar. 

 Büyük buluşma
Son haftalarda Ana Muhalefet Partisi UBP tüm ilçelerde birer büyük etkinlik ile iktidara hazır olduğunun mesajını veriyordu. Son olarak Cuma akşamı Lefkoşa ilçesi tarafından organize edilen ‘Büyük buluşma’ adı verilen toplantıya katıldım.  
Gerçekten adı gibi büyük bir buluşma oldu YDÜ AKM’de. Salon doluydu, konuşmalardan önce Serhat Kozoğlu’nun çalıştırdığı Kıbrıs Halk Dansları Ve Sanat Merkezi Anneler Folklor Ekibi güzel bir gösteri sundu. 
UBP ilçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu’nun konuşması hem espriler ile doluydu hem de mesajlarla. Gardiyanoğlu konuşmasından sonra sahneye Tahsin Ertuğruloğlu ile Hüseyin Özgürgün çıktı ve birer konuşma yaptı. Tahsin Bey özellikle Kıbrıs konusu üzerinde önemli şeyler söyledi. Özgürgün de gecede yaptığı konuşmada Tahsin Bey’in sözlerine aynen katıldığını ifade etti ve kendi başbakanlığı döneminde yapılanlar ile bugün yapılamayanları anlattı.
Gecenin en ateşli konuşmasını hiç kuşkusuz Ersin Tatar yaptı. İktidara hazır olduklarını ve partinin bir bütün olarak herkesin huzurunda olduğunu yineledi. Tatar’dan sonra son konuşmayı ise onursal genel başkan sıfatı ile Dr. Derviş Eroğlu gerçekleştirdi.

MESAJLAR

Sadık GARDİYANOĞLU: Geçen geceki organizasyon ve konuşmanız herkesten geçer notu aldı. Hele şu annenizin güdümlü terlik hikâyesi herkesi güldürdü. Bakalım sizin fırlattığınız terlik yerine ulaştı mı? 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Özellikle Kıbrıs konusunda partililerinize yaptığınız konuşma büyük alkış aldı geçen gece. Çoktandır bu konularda kimse konuşmuyordu. Hatırlatmanız iyi oldu. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Koalisyon hükümetinin ilk yılında hiçbir şey yapmadığını söylediniz. Biraz haksızlık etmiyor musunuz? Bu kadar zammı bu hükümet yapmadıysa kim yaptı? 

Ersin TATAR: Geçen gece hayli ateşli konuştunuz. Koalisyon ortaklarını tek tek hedef alırken, Kudret Özersay’dan “bizim Kudret” diye bahsetmeniz dikkatlerimizden kaçmadı. 

Kudret ÖZERSAY: Cuma akşamı kulaklarınız çınladı mı? Zira UBP’nin gecesinde epey adınız zikredildi. Eğer kulaklarınız çınladıysa sebebi o dur. 

Özdil NAMİ: KIB-TEK’te sular durulmuyor ve istifalar devam ediyor. Yakında başka gelişmelerin de olacağı bilgisi kulağımıza geldi. Bir bakın bakalım sizde KIB-TEK’te neler oluyor diye. 

Zeki ÇELER: Çok şükür 1 Mayıs geride kaldı. Bana sorarsanız yeme içme eziyeti dışında fena geçmedi. Ama vatandaş bu tartışmalarla ülkenin gerilmesinden memnun değil. Bizden iletmesi. 

Halil TALAYKURT: Görevden ayırılacağınız yönündeki haberlerin dedikodu olduğunu söylemişsiniz.  Allah Allah, kim yayıyor bu dedikoduları valla biz de merak ettik. Açsak mı Pandora’nın kutusunu? 

Osman NAZLI: Konya maçından sonra size bir şeyler olmuş. Yüzünüze bir nur geldiğini söyleyen dostlarınız, elinizden de tespihin düşmediğini ifade ediyor. Hidayete mi erdiniz acaba? 

Soner KARASALİH: Dün sanayi boş kalınca hırsızlar da burayı mesken tutmuş. Allah’tan son anda birkaç hırsızı iş başında yakalayıp bölgeden uzaklaşmalarına vesile olmuşsunuz. 

Erman YAYLALI: Klasik 1 Mayıs künefe partisi bu yıl yağmurun altında olmasına karşın yine oldukça bereketli ve kalabalık geçmiş. Kaç tepsi künefe yaptınız dün? 

Ahmet SENNAROĞLU: Dün herkes tatildi ama siz ovada koyun çobanlığı yapıyordunuz. Bu dünyada herkese bayram olur bir tek çiftçiye hayvancıya ne bayram ne yılbaşı ne de başka bir şey olur.  Onlar her gün iş başında olmaları gerekir değil mi? 

Mine GÜRSES: Merit ailesi olarak çalışanlar ile birlikte piknik alanında doyasıya eğlenmişsiniz. Eskiden ödüllü oyunlar da oynatıyordunuz bu yıl da yaptınız mı? 

Prof. Dr. Mehmet HASGÜLER: Açık Öğretim Fakültesi’ndeki mezuniyet töreninde güzel bir rastlantı olmuş ve kardeşinize mezuniyet diplomasını vermek size nasip olmuş. Neyse bu vesile ile ikinizi birden tebrik ediyoruz. 

Yasemin ÖZTÜRK: Geçen gün Açık Öğretim Fakültesi’nden ikinci üniversite diplomanızı almışsınız ve mezun olanlarla birlikte kep fırlatmışsınız. Bu kadar işin arasında ikinci üniversiteyi okuyup bitirmek büyük bir başarıdır.  

YORUM EKLE

banner471

banner473