banner564

Kıran kırana

Son haftaların formda takımı Merit Alsancak Yeşilova ile zirve adına kayıp yaşamak istemeyen Binatlı arasındaki mücadele kıran kırana geçti. Karşılaşma dengede başladı. İki takım da birbirini tartarak oynadı. Maçın başında Erbay kritik bir hata yaptı . Lua Lua’yı faulle durdurmasa gol olma ihtimali oldukça fazlaydı. Binatlı daha çok kanatlardan gelmek isterken, Yeşilova rakibini göbekten zorlamaya çalıştı. Binatlı kanat ataklarında başarılı olarak  Peter’in golüyle öne geçmeyi başardı. Yeşilova ise Lua Lua’nın ileride yalnız kalmasıyla ilk devrede etkili olamadı. İkinci yarı ilk devreye göre daha yüksek tempoda geçti. Yeşilova’da Lua Lua insiyatifi ele alıp kendisi top taşımaya başlayınca rakip kaleyi tehdit etti ve gol de böyle geldi. Taner’in çizgideki müdahalesine rağmen Cenker pozisyonu iyi takip edince skora dengeyi getirdi. İki takım da değişikliklere giderek gol aramaya devam etti. Binatlı Mehmet Neşe’nin yerine Kemal Uçaner’i oyuna aldı. Taner’i geriye  Kehinde’yi orta sahaya monte etti. Bu değişiklikler Şenol’a daha fazla hücuma gitme şansı verdi ve Binatlı oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Şenol, Kehinde’nin orta sahada kendisini rahatlatmasıyla hücum özelliklerini oyuna yansıttı ve golün geldiği atağı başlattı . Bu pozisyonda Peter yeniden takımını öne geçirdi. Binatlı golden sonra maçı koparacak pozisyonları bulsa da değerlendiremedi. Özellikle Erencan’ın dörde bir gittikleri pozisyonda kaçırdığı inanılır gibi değildi.Binatlı’nın bu golü kaçırmasıyla iyice rakibinin üzerine yüklenen Merit Alsancak Yeşilova’da sahneye yine Lua Lua çıktı ve klasını konuşturarak mükemmel bir gole imza atarak karşılaşmanın sonucunu belirledi.
Merit Alsancak Yeşilova puan aldıysa bu Lua Lua sayesindedir. Hücum opsiyonları sadece onunla kısıtlı kaldı. Kendisine yeterli destek sağlanabilse bugün daha da etkili olabilirdi. Adeleke hücuma destek veremedi. Okan savunmada aksadı. 
Binatlı bugün kendi kendini yaktı. Oyunu koparacağı pozisyonları cömertçe harcayınca galibiyetten ve belki de şampiyonluk yarışından oldu. Şenol , Peter , Taner ve Kehinde takımın parlayan isimleriydi. Binatlı bu beraberlikle şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.
Karşılaşmanın hakemi Utku Hamamcıoğlu iyi bir yönetim sergiledi. Zaman zaman gerilen maçta kontrolü sağlamayı başardı.
YORUM EKLE

banner608

banner474