banner564

Kirpik Lifting

Kirpik lifting, kirpiklerde kıvrım ve kaldırma etkisi sağlayan böylece uçları kıvrık, daha göze çarpan ve belirgin hale gelmiş kirpik görünümü sunan, etkisi uzun süreli bir tekniktir. Kirpik lifting genellikle kirpik uzunluğundan memnun olan ama kirpiklerine her gün rimel kullanarak renk ve kıvrım kazandırmadan doğal bir görünümde daha kalıcı makyaj etkisi isteyen kişilerin tercih ettiği bir yöntem olmaktadır. Kirpik lifting uygulaması, İpek kirpik uygulaması ile sağlanan daha uzun, daha sık, hacimli ve yoğun görünümden farklı olarak daha doğal ama günlük kirpik makyajına gerek bırakmayacak bir görünüm sağlamakta ve kişilerin vakit harcamadan bakımlı görünümünü sürdürmesine imkan sunmaktadır. Kirpik uzunluğu çok kısa olan kişilerde Kirpik lifting uygulamasındansa İpek kirpik uygulaması daha etkili sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.
Kirpik Lifting Ne Kadar Süre Etkilidir?
Kirpik lifting uygulandıktan sonra başka hiçbir seans gerekmeksizin 2 – 3 ay varlığını sürdürmektedir. Cilt yapısının normal fonksiyonları dahilinde, belirli bir döngü içerisinde kirpikler de dökülmekte ve yenilenmekte olduğu için kirpik lifting işlemi gören kirpikler döküldükçe istenilen görünümün etkileri azalarak son bulmaktadır. Kirpiklerindeki kıvrımlı ve belirgin görünümü azalma olmaksızın devam ettirmek isteyenler 1,5 ay arayla kirpik lifting yenileme seanslarına gelebilmektedir. Yapılan yenileme işleminde doğal döngüde yeni çıkan kirpiklerin üzerine yapılan kirpik lifting uygulamasıyla kalıcılık kişi istediği sürece devam ettirilmektedir.
Kirpik Lifting Uygulamasının Aşamaları Nelerdir?
•    Kişinin kirpiklerinde nasıl bir etki istediğine bağlı olarak uzman, kişinin yüz hatlarını ve yapısal özelliklerini dikkate alarak uygulamada gerçekleştirilecek kirpik kaldırma seviyesini belirlemekte ve ölçüye uygun silikon bir aparat olan patch seçimini yapmaktadır.
•    Seçilen patch uygulamaya özel olarak kullanılan ucu fırçalı bir yapıştırıcı ile göz kapağına yapıştırılmaktadır.
•    Kirpikler aynı ucu fırçalı yapıştırıcı ile yerleştirilmiş olan patch üzerine geriye doğru kıvrılarak yapıştırılmaktadır.
•    Patch üzerine geriye doğru yapıştırılmış kirpiklere, kirpik diplerine çok fazla gelmeyecek şekilde hafif miktarlarda perma içeriği sürülmekte ve 15 dakika beklenmektedir.
•    Perma içeriği kirpiklerin üzerinden temizlenmekte ve yerine sabitleyici içerik sürülmektedir.
•    Sabitleyici içerik 15 dakika bekletildikten sonra kirpikler tekrar temizlenmektedir.
•    Uygulama kirpiklere sürülen keratin bakımıyla devam etmektedir.
•    Kirpiklerde kalıntı kalmaması sağlandıktan sonra renklendirme işlemine geçilmektedir.
•    Göze ve kirpiğe zarar vermeyecek şekilde uygulamaya özel olarak üretilen ve sağlık bakanlığı onaylı boya içeriği karışımı hazırlanmakta ve bir fırça yardımıyla kirpiklere sürülmektedir.
•    Kirpiklerin boyanması tamamlandıktan sonra kirpikler temizlenmekte ve kişiye herhangi bir acı hissettirmeden patch aparatı çıkarılmaktadır.
•    Kirpik lifting seansı ortalama 1 saat sürmektedir.
•    Kirpik Lifting uygulama sonrası 24 saat kirpikler ıslatılmamalıdır. Kirpikler işlem sonrası yapışkan görünebilir, çünkü keratin uygulanmıştır.
Kirpik Lifting Zararlı Mıdır?
Vücuda zarar verebilme ihtimali olan malzemelerden ve cihazlardan sakınılması, kaliteli, güvenilir, lisanslı ürünlerin kullanımı yaptıracak olduğunuz bütün güzellik ve bakım uygulamalarında en çok dikkat gösterilmesi gereken noktadır. Uygulamaların hukuki gereklilikleri yerine getirdiğine dair uygunluk belgesine sahip merkezlerde, konuya ilişkin eğitim almış uzmanlar tarafından yapılması durumunda uygulamalar kişiler açısından zarar oluşturmamaktadır.

YORUM EKLE

banner608

banner473