banner564

KOP’un başı dertte!

Başımıza bir Covid-19 belası çıktı dünya darmadağın oldu. İnsanlar ne dediğini, ne yaptığını bilemez halde bir o yana bir bu yana sallanır oldu…
Dedim ya, bizim dünyamız spor, özellikle de futbol. Hal böyle olunca dikkatlerimiz de bu yönde oluyor. Biraz sabırlı olanlar, mantıklı karar üretebilirken aceleci, kolaya kaçanlar, o gün mutlu görünürken birkaç hafta sonra mutsuz olabiliyor. Yetkili pozisyonunda olanlar ise başları beladan kurtulmuyor! Örneğin Hollanda, Fransa ve Güney Kıbrıs ligi durdurup masa üstü kararlar üretince kendilerini bir anda mahkeme kapılarında buluverdiler. Küme düşmeyi kaldırdıkları için alttan herhangi bir şikâyet gelmemiş olmakla birlikte, Şampiyonlar Ligine katılma şansı olanlar ‘isyan’ eder duruma geldi.
Hollanda ve Fransa’da lig liderinin açık ara önde olması Futbol Federasyonlarını haklı gibi göstermesine karşın, haklarının yendiğine inanan takımlar yine UEFA ve CAS’a gitmekten geri durmadı. Liglerin devamını sağlamayan ülkelerin içerisinde yer alan Kıbrıs Cumhuriyeti, diğer bir deyişle KOP (Kıbrıs Futbol Federasyonu) tam bir çıkmazın içerisine buluverdi kendisini. ‘Başımı ağrıtacağıma’ ligi oynatmadan rahata ereyim düşüncesindeki KOP, o an lig lideri bulunan takım Anarthosis’in yerine sanki lig bu şekilde bitmiş gibi davranarak genel averaj yerine ikili averajı işleme koyarak Omonia’yı şampiyonlar Ligine gönderme kararı üretti…
Kıyamet, bu andan itibaren koptu! Anorthosis, evet, puanlarımız aynı (46) ama genel averajda 24’e 21 ben öndeyim diyerek itirazda bulunuyor. Omonia ise ikili averaj bende diyerek (0-0 ve 1-0) lider benim diyor.
Nasrettin Hoca’nın “ikiniz de haklı” sözüne hanımının “nasıl olur efendi” demesi üzeren hanımına, “sende haklısın” der gibi bir durum hasır oldu komşumuz Güney Kıbrıs’ta!
Siz ne dersiniz kim haklı sizce? Averajla lider olan Anarthosis mi, ikili averajı öne süren Omonia mı? Şimdi UEFA ile CAS, lig bitmeden yapılan hesaplamayı mı yoksa lig bittiği zaman uygulanan kıstası mı esas alacak?. Sorun işte burada düğümleniyor. Dur bakalım UEFA ve CAS nasıl karar verecek.
Evet, KOP’un başı dertte! Bu gelişmeyi bertaraf etmek için UEFA’dan karar çıkmadan Ağustos ayı başında yeni sezonu başlatmak istiyor, planlarını ona göre yapıyor ama o zamanda ‘mademki tehlike yoktu, niye ligin bitmesine fırsat vermedin’ sorusuyla kar karşıya kalıyor ve afallıyor!
Yani KOP’un başı gerçekten dertte! Bu iki takım arasında bir müsabaka daha mı yaptırır yoksa CAS’ın kararına göre mi davranır?, gerçekten biz de merak etmekteyim.
Görüyorsunuz değerli okurlar, acele işe şeytan karışır derler ya aynen öyle oldu Güney Kıbrıs’ta.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474