banner564

Korkulan oluyor!

Pandemi nedeniyle yerlerde sürünen ekonomiyi bir nebze olsun canlandırmak adına kapılarda uygulanan “gındırma” hareketi bakın başımıza neler getirdi!
Bir günde sekizi yerel, 26 pozitif vaka! 
Hani bir söz vardır “Gülme komşuna gelir başına” derler ya, pandemide Güney Kıbrıs’ı da solladık. 
Hele Güney Kıbrıs’ın Kuzeye oranla nüfus yoğunluğu da dikkate alındığında, gerçek o ki dibe çakıldık.
Bana göre en büyük etkenlerden biri de “toplumsal laçkalık.” 
Artan olaylar karşısında giriş ve çıkışlarda bazı önlemlere gidiliyor. Türkiye ve İngiltere’den gelenler de dahil yedi gün karantina uygulaması yapılacak.
Pandeminin boyutunun giderek artacağını söylemek bu sonuçlar karşısında kehanet olmaktan çıkmıştır.
Düşük seviyelerde giden Covid-19’u toplum olarak umursamaz olmuştuk.
Uyulması gerekenlerin başında gelen maske takma o denli yozlaştırıldı ya da uyulmaz oldu ki tehlikelere adeta davetiye çıkarıldı.
Hastane polikliniklerinde iç içe girmiş insan manzaraları karşısında adeta irkildim. Lefkoşa’da Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tahlillerin yapıldığı bölüm bir bayram yerinden farksız. Eczane bölümünde dört kabinden ikisi kapatılmış, vatandaş kuyrukta bekliyor. 
Haftalardır Araç Ruhsat Dairesinde, araç muayyene bölümünde yaşanan rezaletler konuşuluyor, basında boy boy resimlendiriliyor, kimselerin aldırdığı yok.
Hele yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen bugün gerçekleştirilecek yüz yüze eğitimle acaba nasıl başa çıkacağız?
Dıştan ithal Covid-19’lar bir tarafa, içteki pandemi üretimin tırmanışları karşısında yüz yüze eğitimin ne denli tehlikeler içerdiğini düşünmek bile istemiyorum! 
Öğretmen tedirgin, öğrenci aileleri huzursuz! 
Bakanlık bazı önlemler almış durumda ama hele okullarda yaşanacak olası vakaların ülkeyi ne hale getireceğini düşünmek bile istemiyorum.
Ve bütün bunların gölgesinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor!
Daha önceleri de yazdım. Bizdeki politikalar sarılmadan, öpüşmeden meyve vermiyor. Seçmenle sıcak temasta bulunmadan oy istemenin enayilik olduğu kabul ediliyor. 
Adaylar açıklandı; ziyaretler bütün yoğunluğuyla başladı. Basının resim alması esnasında yüzlerde var olan maskeler inşallah resimler alındıktan sonra çenelere çekilmez ya da tamamıyla fırlatıp atılmaz.
Hasta sayısının bu tempoyla devam ettiği takdirde çoğalacağı kesin! 
Pandemi hastanesinin olmayışı hasta yoğunluğu karşısında kendini göstermeye başladı bile. Vatandaştan gelen şikayetler arasında, dikkat buyurun “yatak yetersizliğinden” söz ediliyor. Temennim en kısa sürede gereken önlemler alınır zira bu üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir sorun. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Haluk
Haluk - 4 yıl Önce

Heryeri kapatmasa önemini asla alınamayacaktır

banner608

banner473