banner564

Kötünün iyisi kazandı

   Haftayı farklı Yenicami mağlubiyeti ile tamamlayan Lefke bunu unutturmak için mutlak galibiyet istiyordu. T.Ocağı ise yakaladığı çıkışa Ç.Kaya maçında aldığı beraberlikle bir yerde dur demişti.

  Ancak her iki takımın özellikle ilk yarıda ortaya koydukları oyun bırakın gol atmayı vasatın çok çok altındaydı. İki takım da rakip kalecileri fazla rahatsız edecek pozisyon dahi yaratamadılar. Maçı izleyenler dahil futbolcular bile maç bitse de gitsek der gibiydiler.
  Maçın bu gidişatının değişmesi için mutlaka gol atılması gerekirdi. İkinci yarıda iki takım da bunun böyle olmayacağını ve mutlaka gol bulmaları gerektiğini düşünerek daha etkili oynamaya başladılar.
  Lefke’de Kasım yedek kulübesindeydi. Candy bu maçta bilinen oyunundan kat kat uzaktaydı. Özelliği olan süratini hiç kullanamadı. Bunda rakibinin de ona alan bırakmaması vardı. Borangle topla fazla oynadı, denemek istediği birkaç şutunda çok başarısızdı. İkinci yarının başlarında kaçırdığı gol belki de takımının mağlubiyetini hazırlamış oldu. Eğer o golü atmış olsa maç çok daha başka olabilirdi. 
  Orta alanda Kaan çok ağır kalırken Deniz de bir şey yapamadı. O da takımı adına mutlak golü kaçırdı. Kasım’ın oyuna girmesinden sonra daha etkili olsalar da gol için daha ileriye çıktıklarında bu kez geride açıklar verdiler. Defansın bir anlık dalgınlığından T.Ocağı öne geçti. Buna bir de kalecinin hatası ile yenen ikinci gol mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı. 
  T.Ocağı rakibi gibi ilk yarıda çok kötü oynadı. Neredeyse rakip ceza alanına bile girmedi. İkinci yarıda geriye düşmekten rakip oyuncunun beceriksizliği ile kurtuldu. O dakikadan sonra yapılan 2 değişiklik meyvesini vermiş oldu. Çünkü kendi sağ tarafından fazla açıklar vermeye başlamıştı. Çok geçmeden golü bularak hem kendi direncini artırdı hem de rakibinin direncini kırmış oldu.
  Lefke’nin daha ileriye çıkacağını iyi hesaplayarak onları defansta daha az adamla yakalamak istedi. Zaman zaman da bunda başarılı oldu. İlerideki adamları Akande ve Tonbara’nın yerlerini sürekli değiştirerek rakip defansın dengesini de bozdu. 
  Kaleci Adnan ve Kaan iyi bir maç çıkardılar. A.Coşkun tecrübesi ile topun kendilerinde kalmasını sağlayan adamdı. Akande ileride takımı adına çok iyi işler yaptı. Attığı ikinci goldeki akıllı hareketi ile takımının galibiyetini perçinledi. 
  Maçın sonlarında rakibinin artan baskısını da fazla ileri çıkmayarak ve olumlu paslar yaparak kırdılar.  
  Zor geçmesi beklenen maçtan iyi oynamasalar da çok değerli 3 puan aldılar. 

YORUM EKLE

banner608

banner474