banner564

Kötünün iyisi kazandı

   Ligin son haftasına Baf Ü. Yurdu arka aldığı 2 galibiyetle Merit A. Yeşilova da arka arkaya aldığı 2 mağlubiyetle girmişti. İkisi de kazanıp devreyi moralli kapatmak istiyordu.

  Baf Ü. Yurdu belki de bu haftaya kadar oynadığı oyunların en kötüsünü oynadı. Her hattı ile iyi işler yapmadılar. Defanstaki Lawal kendini artan adamdı. Kanatlarda oynayan diğer defans adamları da diğer maçlardaki gibi hırslı ve istekli değillerdi.
  Orta alandaki deneyimli Erdinç rahatsızlığı nedeniyle devreyi ancak tamamlayabildi. Yine de yakaladığı tek pozisyonu tecrübesi ile değerlendirmeliydi. İlerideki gol ayağı Joseph geride kalan maçlardaki performansını inkâr eder gibiydi. İleride çok yalnız kalmasının da bunda etkisi vardı. İlk yarıda yakaladığı pozisyonu onun gibi bir golcünün değerlendirmesi gerekirdi.
  Geçmiş maçlarda topa daha fazla sahip olarak oynadıkları ve maçlar kazandıklarını görmüştük. Yeşilova özellikle ikinci yarıda ne kanatlardan istedikleri topları getirdiler ne de ceza alanında buldukları topları değerlendirdiler.
  Maçın ikinci yarısına 2 değişiklik birden yaparak girdiler. Erdinç ve Solomonson çıktı Hürcan ve Tahsin oyuna girdiler. Ancak Hürcan’ın 50. dakikada sakatlanıp çıkması da onların elini kolunu bağlamıştı. Çünkü başka hamla şansları da kalmamıştı. Bunun sıkıntısını maçın sonuna kadar yaşayarak bu devrenin en kötü maçını da oynayarak mağlup olmaktan kurtulamadı.
  Merit A. Yeşilova aldığı 2 mağlubiyetin ardından kazanmak ve moral bulmak istiyordu. Kaybetmeleri halinde daha farklı sesler de gelebilirdi.
  Belki onlar da bu maçta iyi oynamadılar, ancak rakipleri onlardan daha kötü olunca buldukları tek golle çok değerli bir galibiyet aldılar.
  Topa sahip olmada belki rakiplerine göre daha az sahip oldular. Fakat gol yollarında rakiplerine göre daha etkili oyuncuları vardı. İlerde sol tarafta oynayan Hafız o kanadı çok iyi kullandı. Takım olarak bu kanattan arka arkaya geliştirdikleri atakların birinde Burak’la istedikleri golü buldular.
  Topu ayağa oynayarak geliştirdikleri ataklarda daha etkiliydiler. Burak attığı golün yanında kaçırdıkları da vardı. Burak her zaman bu takımda oynaması gereken bir oyuncu olduğunu gösterdi. Genç kaleci kemal da çok fazla rahatsız edilmese de ben de bu kaleyi devralabilirim dedi.
  Takım olarak iyi bir kadroya sahip olan Merit A. Yeşilova daha iyi yerlerde olmalıydı. Çünkü takımda çok tecrübeli oyuncuları vardır. Gol yollarında bitiriciliklerini geliştirirler veya oraya golcü birini alırlarsa çok daha yukarılara çıkabilirler. 

YORUM EKLE

banner471

banner474