banner564

Kritik hafta

Hükümet adına önemli günlerin arifesindeyiz. Zira Mecliste oluşturulan komite bugün toplanacak ve son kararını 28 Eylül’de Meclis Genel Kuruluna sunacak.
Bu gelişmeler bir tarafa diğer bir önemli gelişme ise UBP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ibre yavaş yavaş Başbakan Ersin Tatar’a dönmek üzere.
Öyle ki hem parti içindeki dengelerin hem de Türkiye’nin Ersin Tatar ismine “yeşil ışık” yandığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Ersin Tatar’ın bu konuda bugün parti vekillerini dinleyeceği ve onların fikirlerinin alınacağını ve nihai kararını buna göre vereceği konuşuluyor. 
Bir diğer önemli gelişme ise ABD’den gelecek haberlerde. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adaylığına kesin olarak bakılan Cumhurbaşkanı Akıncı ile yine aday olması muhtemel isimlerin başında gelen Dışişleri Bakanı Özersay’ın ABD’de dönüşü nasıl bir tutum izleyecekleri ve yarış öncesi ellerini nasıl güçlendirecekleri merak konusu olmaya devam ediyor. Eğer ABD’den eli dolu dönerlerse yarış öncesi büyük bir avantaj elde edebilir bu iki isim.
İşin özeti, gerek UBP’nin içinde yaşananlar, gerek Meclis’ten komiteden gelecek haberler ve ABD dönüşü Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanının tavrı hem hükümetin ömrünü hem de UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı konusunda belirleyici olacak. 
 
“Yüzde 65"
Deniyor ki “Başbakan Tatar, sabah akşam "Yüzde 65"e hakaret ediyor” evet, Cumhurbaşkanı Akıncı yüzden 65 oy ile ikinci turda seçildi ama bu nüfusumuzun veya seçmenin yüzde 65’i değil. Bu oran seçimlere katılanların yüzde 65’i.
Sonuçta Cumhurbaşkanı Akıncı, halkımız tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır ve halen de görevdedir. Ama arkasında yüzde 65’lik bir kesim var imajı bir algı operasyonudur. Son günlerde sürekli bu yüzde 65 oranı ile bir algı yaratılmaya çalışılıyor o yüzden hatırlatalım istedik. 

Tayyip Baba gör bunları
Dün Girne Kaza Mahkemesinde tansiyon yüksekti. 2018'de Alsancak'ta Memduh Ulugün'ü öldüren Mehmet Doğu ve Meryem Doğu davasında 3 sanık suçlu bulundu; verilen ceza 27 Eylül’de açıklanacak. Öte yandan kararla birlikte sanıkların yakınları mahkeme önünde olay çıkarttı.
Sanık yakınları mahkeme önünde “Tayyip Baba gör bize burada nasıl davranıyorlar” diye bağırmış olmaları işi gene Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımcılığına getirdi ve sosyal medyadan yine belli çevreler bunu fırsat bilip çemkirmeye başladı.
Öncelikle ne Tayyip Baba ne de bir başkası KKTC mahkemelerine gölge düşüremez. Bunun örneklerini geçmişte gördük. Ve adice işlenmiş bir cinayeti ne olursa olsun siz masum gösteremezsiniz ve böylesine adi bir olaydan konuyu siyasete çekemezsiniz. 
Umarım hem sanıklar hem de mahkeme önünde terbiyesizlik yapıp olayı siyaset malzemesi haline getirenler hak ettikleri cezayı alırlar. 

 Thomas Cook sonrası
İngiliz Havayolu şirketi Thomas Cook'un iflas etmesi nedeniyle 8 bin yolcunun Kıbrıs'ın güneyindeki; 600 bin yolcunun ise dünya genelindeki hava limanlarında mahsur kaldığı ifade ediliyor.
Dünyanın değişik yerlerinde kalanları bilmem ama Güney’de kalan 8 bin kişi için bir şeyler yapılabilir. Daha önce yazmıştım Dalaman’dan her gün İngiltere yönüne 20’ye yakın uçak seferi yapılıyor. Eğer biz Ercan’ı Dalaman ile birleştirebilirsek bu yolcuları pek ala Ercan üzerinde Dalaman’a oradan da İngiltere’ye gönderebiliriz. 
Hem böylece Güney’in elinden bir pazarı almış oluruz hem de Ercan-Dalaman üzerinden İngiltere bağlantısını yeniden kurmuş oluruz. Vakit kaybetmeden devlet büyüklerimizin bu konuda kafa yormasını bekliyoruz.  

MESAJLAR

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Ve dananın kuyruğunun kopacağı o haftaya geldik. Bakalım bugün grup toplantısında ve meclisteki komitede nasıl bir karar çıkacak ve bu karara sizin tepkiniz ne olacak. Hepsini bugün yarın öğrenmiş olacağız. 

Mustafa AKINCI: Arkanızda yüzde 65 oy var demek ile aslında daha yarış başlamadan büyük bir algı operasyonu ile kitleleri etkileyebilirsiniz ama maç sahada henüz. 

Kudret ÖZERSAY: Siz Amerika’dasınız ama kulağınız Lefkoşa’da. Zira sizin Cumhurbaşkanlığı adaylığına giden yolda bu hafta çok önemli. Gerek Özgürgün’ün durumu gerekse hükümetin durumu. 

Erhan ARIKLI: 2020 için teklif götürdüğünüz isimlerden olumlu dönüş olmayınca iş başa kaldı deyip yavaş yavaş bölge ziyaretlerine başlamışsınız. Hade bakalım kolay gelsin. 

Tufan ERHÜRMAN: Dün yazmıştık şu kurultayda kullanılacak olan Gülümse sloganı eleştiriye ve espriye çok açık. İki gündür sosyal medyada neler neler yazıldı bununla ilgili olarak. 

Nazım BERATLI: On altıncı kitabı yayınevine teslim ettikten sonra on yedincisi için bilgisayar başına geçmişsiniz. Maşallah bu aralar hem günlük yazılarınızla hem de kitaplarınızla arı gibi üretiyorsunuz.

Cem DANA: Gazimağusa’da 3 yıl önce işlenen cinayetten yargılanan sanıkların kiraladığı aracının, sanıkları yargılanıp mahkûm olmalarına karşın, halen size teslim edilmediğinden yakınarak, şikayetçi olmuşsunuz. Ee var mı bir gelişme bu konuda. 

Durali GÜÇLÜSOY: Zeytin hasat sezonu geldi çattı, bu konuda çok büyük ekipler kurup bahçeye öyle girmeye karar vermişsiniz. Bu arada kendi yağ markanız içinde artık sona gelmişsiniz. İsim belli mi?  

Özfer ÖZATAY: Ailenin ulu çınarı babaanneniz hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileriz, tüm ailenin başı sağ olsun. 

Kenan AKIN: Türkiye’de 22 lira olan harnup nasıl olursa bizde 2 lira olur? Bu konuda ne gibi girişimler yapmak ve nasıl bir yol izlemek gerekiyor. Türkiye’ye göre harnup burada bedavaya gidiyor. 

Fikri ATAOĞLU: DP Genel Başkanlığı için çıktığınız nabız yoklama turlarını tamamlamışsınız ve aday olmaya karar vermişsiniz. Yakında büyük bir basın toplantısı ile adaylığınızı açıklayacakmışsınız. 

Aytaç ÇALUDA: Geçenlerde partinizden istifa ettiğini açıklayan bir örgüt başkanının istifasını geri alması ve yeniden aranıza dönmesi için başlattığınız arabulucuk görevini başarı ile tamamlamışsınız.   

YORUM EKLE

banner471

banner474