banner564

Kriz var memlekette

Hükümet kriz yokmuş gibi davranmaya devam ede dursun ülkede büyük bir ekonomik kriz baş göstermiş durumda. Geçen gün Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştı. “Bir ekmeğe muhtaç insanlar var bu ülkede” diye.
Yine benzer bir paylaşımı Şahap Aşıkoğlu yaptı sosyal medya sayfasından. Kasa önüne 200 TL alış veriş parasını ödeyemeyen emekli insanların durumunu.
Ve dün, birçok özel okulda karne alamayan onlarca öğrenci gözü yaşlı gözlerle döndü evlerine, ellerinde karne olmadan. Düşünebiliyor musunuz arkadaşları karne sevinci yaşarken onlar ailelerinin okul taksitlerini ödeyemedikleri için karnelerini alamadılar.
Bakın bir ay önce bu köşede Yükseköğretim ’de gelen tehlikeyi yazmıştık. Daha şimdi birileri uyandı ve bu konuda neler yapılabileceğini konuşmaya başladı.
Oysa çok net söylüyorum, şuan ekonomik kriz yüzünden üniversitelerimizde kayıt donduran, kayıt sildiren 10 binden fazla öğrenci var. 
Memlekette yangın var yangın. Ama kimse farkında değil. Çünkü henüz ateş yakmadı sizi. Yananlar zaten belli. Ama bu yangın giderek büyüyecek. Şimdilik sizi yakmıyor olabilir ama ileride de bu yangından nasibinizi almayacağınızı düşünmeyin. Yana yana geliyor size doğru…

 

Güzel şeylerde oluyor…
Tamam, memlekette ekonomik sıkıntıdan ötürü bir yangın başladı ama güzel şeylerde olmuyor değil hani. Eğer kötü bir şeye kötü diyorsak iyi olana da iyi dememiz gerekiyor. İşin temeli buna dayanıyor.
Tarımsal Araştırma Enstitüsü Güzelyurt İstasyonu ve Biyoteknoloji Laboratuvarı’nın açılışı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Çalışma Bakanı Zeki Çeler, Sağlık Bakanı Filiz Besim ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin katıldığı törenle yapıldı.
Hizmete giren bu laboratuvar sayesinde, bitki çoğaltımları, patojen ve hastalıklardan ari fide ve tohum üretimi, karantina çalışmaları yapabilecek. Ayrıca hastalık teşhislerinin yanı sıra, yok olmak üzere olan endemik ve soğanlı türlerin gen çalışmaları ve artırımı, teşhisi yapılmamış türlerin teşhisi, özellikle narenciye alanındaki ağaç ölümleri ve maddi zararların azaltılması, tohumluk patates, çilek fidesi bitkilerin doku kültürüyle çoğaltılması, harnup, alıç, babutsa, enginar gibi ürünlerin gen haritalarının çıkarılması işlemi de yapılabilecek. 
GDO’lu ürünlerin tespitinin de yapılabileceği laboratuvardaki çalışmalarda LAÜ öğrencileri de eğitim noktasında faydalanabilecekler. 

MESAJLAR

Ersin TATAR: Son günlerde üslup konusunda biraz sertleştiğiniz görülüyor. Hele dünkü bir sendika başkanına yönelik söyleminiz bazı kesimlerde hayretle karşılandı. 

Serdar ÖZBEKOĞLU: Dün akşam miting gibi bir organizasyon ile yeni yaşınıza merhaba demişsiniz. Sadece sizin doğum gününüz için kapatılan mekânda 500’den fazla dostunuz bu özel gecenizde sizi yalnız bırakmamış. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Çalışma hayatının son gününde Fenerliler seni unutmamışlar. Her ne kadar karşılarına GS tişörtü ile de çıksanız aradaki tatlı rekabet yüzünden bolca espri ile karşılanmışsınız.  Neyse bugün emekliliğin ilk günü, o yüzden size bir şey demiyoruz, keyfini çıkarın. 

Kamil KAYRAL: Dün bir vatandaş aradı, oğlu Tapu Kadastro bölümünden mezunmuş. Devlete istihdam edilecek tapu kadastro münhali için her branştan başvuru yapılabildiğini söyledi. Gerçekten böyle bir durum var mı? 

Bulut AKACAN: Mart ayının başında yepyeni bir gazete ile kamuoyunun karşısına çıkmaya hazırlanıyormuşsunuz. Bu arada medyadaki transfer sezonunu da böylece siz açmış oldunuz. 

Mehmet Kale KİŞİ: Geçen haftaki rahatsızlığınızı atlatıp yeniden sahalara döndüğünüzü görmek güzel oldu. Anlaşılan bir hafta boyunca Fayka Hanım iyi baktı size. Yaptığı çorbalar işe yaramış ki hemencecik ayaklanıverdiniz. 

Cemal ÖZYİĞİT: Ne güzel söylediniz, bu ülkede üniversite sayıları değil bunların işlevi önemli diye. Zira birileri bu sayı işini ağzına sakız etmişti.

Yüksel ÇELEBİ: Foto yolunda günlerdir su patlağı var ve patlayan borudan akan sular yolda ciddi bir tehlike yaratıyor. Bu konuda gerekli tedbirleri almanızı istiyor bölge sakinleri. 

Tolga ATAKAN: Birkaç haftaya yağmurlar bitip güneşte açtı mı yollardaki çukurlar vatandaşın gözüne bir başka gelmeye başlar. Bizden uyarması, bu konuda gerekli önlemleri biran önce alın. 

Serhan AKTUNC: Siyasetin dışında kalacağım dediniz ve öyle yaptınız ama zaman zaman sosyal medya hesabınızdan öyle şeyler paylaşıyorsunuz ki siyaseti karıştıracak cinsten. 

Biray DELİCEIRMAK: Piyangolar biriminde devam eden denetim sonlanmış. Uzmanlar şimdi bu konuda bir rapor yayınlayacaklarmış. Bu arada kurumun sizin dönemde büyük kar ettiği de raporda yazılacak mı? 

Ahmet BUBA: Menengiç kahvesini sonunda bir dostunuz bulup size getirince çok mutlu olmuşsunuz. Şimdi de biz merak ettik bu kahvenin kerametini. Yakında bir menengiç kahvenizi içmeye geleceğiz. 

Savaş BORANSEL: Aslında bir haftadan bu yana ekmek yemiyordum. Ta ki dün sizin hellimli-zeytinli ile karşılaşana değin. O ne tat öyle, mis valla misss. 

Emrah ADAKŞI: Sosyal medyada ağabeyinizin fotoğrafını görenler valla bundan sonra size yan gözle bile bakmazlar her halde. Adam bildiğin Herkül yahu. 

Dr. Adil OZYİLKAN: Bugünden itibaren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi artık sizin kontrolünüzde olacak. Allah kolaylıklar versin. Zaten uzun zamandır yönetimde olduğunuz için bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz.  

YORUM EKLE

banner608

banner474