banner564

Kurulamaz!!!

Neden kurulamaz biliyor musunuz? Öncelikle 4 parti+Serdar Denktaş’ın ilkelerini bu saatten sonra aynı havuzda buluşturmanız için sihirbaz olmanız gerekiyor. 
Güven sorunun tavan yaptığı bir ortamda kime nasıl bakanlık vereceksiniz? Hükümeti oluşturacak 4 partinin içinde büyük sorunlar var. Tümünde iç hesaplaşmalar yaşanıyor veya kısa süre içinde yaşanacak.
Bu kadar borç batağının içine bu kadar balıklama dalmak için her şeyi göze almak gerekiyor. Bunun için de akıllı cesaretinden çok deli cesaretine gereksinim var.
Vatandaşın artık siyasetten bıktığı bir ortamda ne yaparsanız yapın puan toplayamazsınız. Ancak sövme sayma duyarsınız. Seçim olmadan da vatandaşın bu öfkesi geçecek gibi durmuyor.
Tüm bu saydığım “ilkelere” baktığımda 4’lü hükümetin kurulamayacağına dair bahse girmeye hazır olduğumu söylemem gerekiyor herhalde. 

UBP ve Türk Milli Takımı
UBP’de ne oldu? Aslında bunu uzun uzadıya anlatmaya çalışabilirim. Zira sürecin içerisinde neler olduğuna yakından tanıklık edenlerdenim. Ama ben size başka bir yol ile olanı biteni anlatmaya çalışayım en iyisi.
Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Grubu son maçında deplasmanda Macaristan’a konuk olacaktı. Türkiye Macaristan’a giderken ikinciydi. Eğer Macaristan’ı deplasmanda yenerse grubu lider olarak tamamlayıp bir üst tura çıkacaktı.
Olmadı, Türkiye kötü futbolu ve şansızlığı ile Macaristan’a yenildi. Şansızlığı bu kadar ile de kalmadı, altındaki rakip takım da kendi rakibini yenip puan olarak Türk Milli Takımının üzerine çıktılar ve Türk Milli Takımı şampiyon olmak için gittiği Macaristan’dan küme düşerek geldi.
UBP’nin durumu da biraz Türk Milli Takımı gibi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanıp büyük bir avantaj yakaladı, herkes şampiyonluk beklerken şimdi hükümetten düşme olasılığı var. 

KKTC vatandaşına ödül
Türkiye-Çekya ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol üstlenen Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce’ye Çekya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Liyakat Madalyası takdim edildi. Ahmet Yüce kısa bir süre önce KKTC vatandaşlığına da kabul edilmişti. 
Hep diyoruz, “Türkiye’nin önemli iş insanlarına KKTC vatandaşlığını daha kolay vermeliyiz. Bu kişilerin uluslararası arenada bize faydası ve katkısı çok olur” diye. 
Nitekim de o isimlerden Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Çekya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Liyakat Madalyasına layık görüldü. 
Çek Cumhuriyeti ya da resmî kısa adıyla Çekya Avrupa’nın tam ortasında ve AB üyesi bir ülke. Nüfusu 1 buçuk milyon kadar. OECD üyesidir. Guardian tarafından "Avrupa'nın en gelişmiş ekonomilerinden biri" olarak tanımlanmıştır. 2017 yılı itibarıyla, kişi başına düşen GSYİH'si $ 35,223 ABD Doları olarak hesaplanmış. 
Diplomasi Liyakat Madalyası, 2018 yılından bu yana Çek Cumhuriyeti'nin dış ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan yabancı ülke vatandaşlarına veriliyor. 
Şimdi beklentimiz, Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce’nin ikinci vatanı olan KKTC ile Çekya arasında iyi ilişkilerin kurulması için köprüler oluşturması… 

MESAJLAR
Mehmet Kale KİŞİ: Küçük bir talihsizlik yaşamışsınız ve hastanelik olmuşsunuz. Çok geçmiş olsun diyoruz, umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza ve dostlarınıza kavuşursunuz. 

Faiz SUCUOĞLU: Çok uzun zamandır televizyon programlarına katılmıyorsunuz. Bu arada bunu fırsat bilip dişlerden de küçük bir operasyon geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun diyelim iki kere…

Kudret ÖZERSAY: Şeker Sigortanın mali yapısının artıya geçmesinde elbette iyi yönetimin etkisi büyüktür. Ama unutmayın ki geride bırakmaya hazırlandığımız yılda kaza sayılarında önemli bir azalma var. Sigorta şirketleri ciddi kar elde etti. 

Tufan ERHÜRMAN: Dün gizli gizli de görüştünüz ama hala daha yanıt arayan pek çok sorun olduğunu biz biliyoruz. Umarız sağlıklı bir hükümet için gerekli zemini bulursunuz. 

Cemal ÖZYİĞİT: Bir kez daha Eğitim Bakanlığı noktasında bakanlığa çok yakınsınız. Bakalım geçen defa yarım kalan işleri bu sefer bakanlık süresi içerisinde tamamlayabilecek misiniz? 

Yasemin ÖZTÜRK: İlk defa bir milletvekili “Karma oy kalkmalı; zaten oylarımızın yüzde 20’si yandı, gitti” diyerek çok cesur bir açıklama yaptı. Bakalım diğer vekillerden başka cesur olanlar da çıkacak mı? 

Armağan CANDAN: “KKTC’nin tanıtılması projesi 40 yıldır başarısız” diyorsunuz da mesela siz bir vekil olarak KKTC’nin tanıtılması adına nasıl bir katkı koydunuz ortaya. Veya diğerleri ve de partiler? 

Mustafa BATURALP: Kamu maliyesi 2020 yılı ikinci çeyreğinde 257,8 milyon TL açık vermiş. Bu açığa yılsonunu da eklediğimiz zaman nasıl bir tablo bekliyor olacak yeni yılın ilk aylarında? 

Birikim ÖZGÜR: Yani tamda böyle bir dönemde bir kez daha Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmak ateşten gömlek giymekle eş değerdir. Bir değil iki değil 500 kere düşünmek gerekir. 

Tözün TUNALI: Maraş’tan sonra sırada Lefkoşa Havalimanı'nın açılması var dediğinize göre kesin bir bildiğiniz var sizin. Yoksa boşu boşuna böyle bir adres vermezdiniz. 

Ahmet YÜCE: Çekya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Liyakat Madalyası hayırlı ve uğurlu olsun, tebrik ediyoruz. Eh artık bu madalyadan sonra KKTC için de bir el atarsınız Çekya’ya değil mi? 

Kaan KANER: Hükümet kurma işini de özel sektöre verseler keşke. Değil iki ayda iki günde iki tane hükümet kurardınız herhalde. Acaba özelleştirmeye devletin en tepesinden mi başlanılmalı?

YORUM EKLE

banner471

banner473