banner564

Lawal öncesi ve sonrası

  Son haftayı galibiyetle tamamlayan iki takımın mücadelesinin nasıl sonuçlanacağını merak eden sporseverlerin sayısı çoktu.
Göçmenköy, Yenicami gibi zirveye oynayan bir takımı mağlup etmenin morali ve kendi evinde oynama avantajı ile maç öncesi rakibine oranla daha önde görünüyordu. Ancak maç içinde belli bölümler hariç beklenenden çok uzaktı.
  Maçın başlarında rakip alana daha fazla gider gibi görünmesine rağmen rakibinin atakları daha tehlikeliydi. İlk yarı böyle biter derken Joseph’in golü ile soyunma odasına önde gittiler.
  Ancak ikinci yarıda Baf Ülkü Yurdu’nun ileri uçtaki hızlı adamlarını kontrol edemediler. Skora denge geldikten sonraki dakikalarda Lawal’ın oyundan çıkması ile her şey rakibinin eline geçti. Lawal çıkınca golcüsü Joseph’i defansa alması belki de maçın kaderini çizen dakika oldu. Hem ileride sadece J.Okoli kaldı, hem de dafansta hataların artmasına neden oldu.
  Rakibi öne geçince Joseph tekrar ileriye alındı. Bu değişiklikle istediği golü buldu. Defansın ortasında oluşan dengesizlik ve ısrarla gol aramaları geride büyük açıklar vermelerine neden oldu. Orta alanı da boşaltmaları ile ani gelişen Baf Ülkü Yurdu ataklarına önlem alamadılar ve iki gol daha yiyerek 3 maç sonra mağlubiyetle tanıştılar. Bu maçtaki oyunları rakiplerinin gerisinde olunca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu.
  Baf Ülkü Yurdu son maçta aldığı Çetinkaya galibiyeti ile bu zor deplasmana geldi. Oyun olarak zaman zaman iyi oynamalarına rağmen istedikleri sonuçları alamadılar.
  Göçmenköy deplasmanında maçın ilk yarısında daha etkili olmalarına rağmen golü yiyen de kendileri oldu. İkinci yarıda çok daha iyi bir Baf Ülkü Yurdu vardı. Defansta Issac ve kendi kalesine gol atmasına rağmen Odeola çok iyi oynadılar. İlerideki Kossi oyunu takipçiliği ile 3 gol atarak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Tabi ki diğer yabancısı Odeola da sürati ile rakiplerini çok zor durumlara düşürdü. Orta alandaki genç Mustafa oynadıkça daha iyi olacak. Ancak biraz daha çabuk olmalıdır. Azat’ın bu maçta rakip kaleye çok daha yakın oynaması belki de oyunun bir taktik anlayışıydı. 
  Baf Ülkü Yurdu’ndaki yabancılar maç boyunca görevlerini çok iyi yaptılar ve galibiyette büyük rol oynadılar. Kossi golleri ile takımını taşıyan adamdı.
  Rakip oyuncu Lawal’ın oyundan çıkmasından sonra rakip takımın özellikle defansındaki dalgalanmayı çok iyi değerlendirdiler. Ani geliştirdikleri ataklarla defans oyuncularının hatalarını da iyi değerlendirerek onlar için çok ama çok değerli bir galibiyet aldılar.
  İkinci yarıdaki oyunları ile maçı kazanan taraf olmayı hak ettiler.

YORUM EKLE

banner608

banner473