banner564

Lazer epilasyon yaz aylarında yapılabilir mi?

Epilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için çok uzun yıllardır kullanılan yöntemlerden birisidir. Elbette ki, ilk olarak uygulanmaya başlandığı dönemden bu günlere kadar epilasyon alanında pek çok yenilik olmuş, teknolojik imkanlar kullanılmış ve işlemin sağladığı konfor da artmıştır. Bu bakımdan ilk uygulandığı dönemle kıyaslandığında epilasyon işlemleri günümüzde çok daha konforlu hale gelmiştir.
Daha eski dönemlerde kullanılan epilasyon yöntemlerinden kaynaklı olarak “yaz aylarında epilasyon yapılmaz” algısı oluşmuş olmakla birlikte, günümüzde bu algı tamamen yanlış ve eski bir düşüncenin ürünü haline gelmiştir. Günümüz teknolojisine paralel olarak geliştirilen epilasyon yöntemleri, birçok estetik alanında olduğu gibi kişinin kalıcı olarak tüylerden kurtulması konusunda da daha konforlu ve güvenilir bir şekilde kullanılır olmuştur. Bu nedenle vücuttaki istenmeyen tüylerle başı dertte olanlar için yaz kış her mevsimde başvurulabilecek epilasyon yöntemlerinden, yanlış düşünceler nedeni ile mahrum kalmaya gerek kalmamıştır.
Evet, günümüzde yaz, kış fark etmeksizin epilasyon yapılabilmektedir. Ancak epilasyondan mümkün olan en olumlu sonucun alınabilmesi için yalnızca bronzlaşmadan 10 gün önce ve 10 gün sonra epilasyon yapılması önerilmez. Aksi halde sakıncalı durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca epilasyon uygulaması yapılan bölgenin en az 5 gün güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekir. Çünkü epilasyonun ciltte sebep olduğu hassasiyet güneşe karşı korumasını hafifletebilir.

Epilasyon her mevsim uygulanabilir mi?

Evet, günümüzde kullanılan en son teknoloji ürünü epilasyon yöntemleri sayesinde her mevsim epilasyon yapılabilir. Ancak epilasyon yapılan cildin güneş ışınlarından çok yüksek faktörlü güneş kremleri ile korunması şartı ile her mevsim epilasyon yapılabilmektedir. Korunduğu sürece güvenli olmakla birlikte, yapısal özelliklere bağı olarak bazı hastalar için yaz aylarında yüz bölgesine epilasyon yaptırılması sakıncalı sonuçlar doğurabilmektedir. Bu da çok nadir bir durumdur. Kısacası yüksek faktörlü, yani 50 faktör ve üzeri güneş koruyucu kremlerin düzenli bir şekilde kullanılması halinde, epilasyon her mevsim uygulanabilir.

Epilasyon uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Epilasyon, kesinlikle güvenli ve konforlu bir işlemdir. Ancak doğru yerde, doğru kişiler tarafından yapılan ve uygulama sonrasında gereken kurallara uyulan epilasyonun çok güvenli olduğundan bahsedebilirim. Epilasyon yönteminde kullanılan aletler her ne kadar komplikasyon riskini en aza indirgese de, uygulamanın yapıldığı merkezin donanım eksikliği ve epilasyonu yapan kişinin hatalı davranışları nedeni ile bazı şikayetler ortaya çıkabilmektedir. Uygulama sonrası kızarıklık ve ödem sorununun yaşanmaması için epilasyon yaptıranların dikkat etmesi gerekenler aşağıdaki gibi olmaktadır:

•    Öncelikle işlemden önce ve sonra cildin güneş ışınlarından korunması için düzenli olarak yüksek faktörlü güneş koruyucularının kullanılması ve uygulanacak bölgenin cilt dokusunun nemlendirilmesi gerekir.
•    Epilasyondan en az 10 gün öncesinden güneşlenmekten, bronzlaşmaktan kaçınmak gerekir.
•    İşlemden sonra ilk 24 saat içinde uygulamanın yapıldığı bölgeye sıcak su teması engellenmelidir.
•    İşlemden sonraki yaklaşık bir hafta süre ile epilasyon yapılan bölge keselenmemeli, peeling gibi soyucu işlemler yapılmamalıdır.
•    Epilasyon bölgesinde ağrı ve şişme olması durumunda buz tatbik edilebilir.
•    İşlemden sonraki 24 saat içerisinde cildin nefes almasını engelleyen fondöten ve allık gibi kozmetik ürünlerin kullanılmaması önerilir.
•    İşlemden dolayı ciltte hafif kabuklanmalar meydana gelebilir. Ancak kabuklu alanlara temas etmekten kaçınılmalı, kabuklar soyulmamalıdır.
•    Epilasyon yapılan alanda ağda ve tüy dökücü kremler kullanılmamalıdır.
•    Uygulama yapılan bölgeyi tahriş edecek şekilde kaşıma işleminden kaçınılmalı.
•    Uygulama yapılan bölgeye ilk iki gün parfüm ve deodorant gibi kozmetik ürünler uygulanmamalı.
•    Ateş ve iltihaplanma gibi enfeksiyon bulgusu halinde mutlaka doktora başvurulmalı.

YORUM EKLE

banner471

banner473