banner564

Lazerin görmediği tüyler hangileri?

Lazer epilasyon, vücutta oluşan istenmeyen tüylerin önlenmesinde ve giderilmesindeki en etkili yöntem olarak kabul ediliyor.

Lazer epilasyonun sonbahar, kış veya ilkbahar mevsiminde uygulanması gerekiyor. Çünkü bu mevsimlerde güneş daha az olduğundan, güneşin zararlı ışınlarından korunmak da mümkün olabiliyor. Lazer epilasyon açık tenli ve koyu renk tüylere sahip kişilerde etkilidir. Lazer başlıca 4 rengi göremez. Bunlar beyaz, gri, sarı ve kızıl renkteki çok ince tüylerdir.
  
Lazer epilasyona en çok başvuranlar kimler?

Lazer epilasyona en sık başvuran kadınlar olmakla birlikte son yıllarda erkeklerin de bu konuda talebinin gittikçe arttığını görüyoruz.
 
Epilasyonda kadınlar en çok hangi bölgelere uygulama yaptırıyor?

Kadınlarda lazer epilasyon vücudun tamamına uygulanabiliyor. En çok tercih edilen bölgelerin başında yüz, kol altı, bikini, bacak bölgeleri geliyor.
 
Erkekler epilasyonda en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Erkekler lazer epilasyon tedavisine genelde aşırı tüylenme şikayeti ile başvuruyor. Dolayısıyla erkeklerde epilasyon en sıklıkla sakal üstü, sırt, omuz, göğüs, ense ve boyun bölgelerinde uygulanıyor.
 
Epilasyonun etkili olabilmesi için gerekli koşullar nelerdir? Tüyün rengi, inceliği, kalınlığı, ten rengi gibi?

Lazer epilasyonda en iyi sonuçlar koyu renkli tüylere sahip ve açık tenli kişilerde alınıyor. Bunun sebebi lazer enerjisinin kıla rengini veren koyu renkli pigment tarafından tamamen emilebilmesidir. Çok ince ve çok açık renkli tüyler (beyaz, gri, sarı veya kızıl) prensip olarak lazer epilasyon tedavisine iyi cevap vermiyor. Ancak günümüzde lazer teknolojisinin gelişmesi ile birlikte farklı ten ve tüy rengi kombinasyonlarına sahip kişilere de güvenle lazer epilasyon uygulanabilirken, başarılı sonuçlar da alınabiliyor. Örneğin ince kıllarda, koyu tenlilerde, yüz bölgesinde, sırt, omuz kol gibi derin yerleşimli tüylerin olduğu bölgelerde daha etkili olan farklı bir lazer epilasyon yöntemi tercih ediliyor. Genital koltuk altı ve bacak gibi bölgelerde ise yine farklı bir cihazla çalışılıyor.
 
Lazer epilasyonun yapılamayacağı durumlar var mı?

Vitiligo, sedef gibi bazı deri hastalıkları olan bireylere, 18 yaş altındaki bireylere, uygulamadan önce solaryum ve güneşlenmeye bağlı yoğun bronzlaşma veya yanık gelişmiş hastalara, son 6 ay içerisinde akne tedavisi ilacı kullanan kişilere lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez.
 

Epilasyon en çok esmer kişilerde etkili deniliyor, bu doğru mu?

Bu yanlış bir düşüncedir. Cilt rengi açık olanlarda ve kılları koyu olanlarda daha etkilidir. Bronz tenli kişilerde ise lazer epilasyon renkleri normale dönene kadar uygulanmaz. Koyu tenli kişilerde lazer epilasyon yapılırken doz ayarlamasında çok dikkatli olunmalıdır. Lazer enerjisi kıl köküne ulaşmadan ciltteki melanin tarafından emilebilir. Bu da yanık ve leke oluşumuna neden olabilir. Bronzlaşmış tene sahip olanlar lazer epilasyondan daha optimal sonuçlar alabilmek için güneşlenmeye bir süre ara vermeli ve ten renklerinin açılmasını beklemelidir.
 
Lazer epilasyon yapıldıktan sonra tekrar tüylerin çıkma riski nedir?

Lazer epilasyon ile jilet, ağda ve epilatör yöntemlerine göre çok daha kalıcı, konforlu ve hijyenik sonuçlar elde edilir. Belli aralıklarla birbiri ardına uygulanan seanslar sonucunda tüylerin yüzde 90–95’i kalıcı olarak tahrip olabilir. Sadece çok az miktarda çok ince ve çok açık renkli tüyler kalabilir. Belli aralıklarla tekrarlanan seanslar sonrasında cilt ve kıl yapısının uygun olması halinde uygulama yapılan bölgedeki kılların kadınlarda yüzde 70-90'ı, kadınlarda ise yüzde 60-80'i kalıcı olarak temizlenir. Geriye kalan kıllar ise ince, açık renkli ve kozmetik önemi az olanlardır.

Lazerin göremediği beyaz tüylerden hangi yöntemlerle kurtulabiliriz?

İğneli epilasyon yöntemi ile beyaz tüylerden kurtulabilirsiniz.  (0312) 427 36 38

İğneli epilasyon nedir?

İğneli epilasyon, oldukça ince uçlu bir iğne ile kıl yuvasına girilerek kıl kökünün elektrikle yakılması ve aktivitesinin ortadan kaldırılması sonrasında açıkta kalan kılın cımbız ile vücuttan atılması sürecinin adıdır. Bu işlem tek tek bütün kıl kökleri için uygulanmak durumundadır.

Yüzlerce kıl kökünde uygulanan yakma ve çekme işlemleri bir miktar acıya sebebiyet vermektedir. Bu nedenle ten uyuşturularak acı hissinin azaltılması sonrasında işlemlerin doğru bir şekilde yapılması için gereklidir. Bu uygulamalar sonrasında birkaç gün daha acı devam edeceği için dinlendirici kremler kullanmak yararınıza olacaktır.

Her bir kıl kökünde kızarıklıklar meydana geleceği için birkaç gün sürecek destek tedavisi almanız gerekebilir. Öyle ki, iğneli epilasyonu ehil, eli becerikli ve uzman kişilere ve her türlü donanıma sahip merkezlerde yaptırmalısınız. İşlemin neticesi uygulanma başarısına, uzman ehliyetlere ve hijyene bağlıdır. 

İğneli epilasyon ile lazer epilasyon arasındaki fark nedir?

İğneli ve lazer epilasyonları arasındaki fark, daha çok uygulanma alanlarını içermektedir. Lazer epilasyon çoğunlukla kalın ve koyu renkli kıllarda başarı sağlayıp ince ve sarı tüylere çok fazla etki edememektedir. Buna rağmen iğneli epilasyon ise ince ve sarı renkli tüylerden kalın ve koyu renkli tüylere kadar etki etmektedir.
Açık renkli tüyler için uygulanan lazer epilasyonundan sonra iğneli epilasyon yöntemi tamamlayıcı bir görev taşır. Böylece iki emek gerektirmektedir.

İğneli epilasyon nasıl uygulanır?

İğneli epilasyonda işin özü kıl yuvasına özel elektrik verilmesi ve sürecinde saklıdır. Kılın yapısına ve cilt tipine göre yapılmış, vücuda zararsız, elektrikte erimeyen, ilgili maddeden yapılmış esnek iğneler kullanılmaktadır. Çünkü işlem esnasında ve sonrasında cildin kendini yenileme süreci ve hastanın alacağı verim kullanılan iğneye bağlıdır.

Kullanılan elektrik düşük dozda olup, deri altındaki her bir foliküldeki kökü besleyici yağları tamamen yakmaktadır. Açıkta kalan kılın cımbızla vücuttan çekilmesi süreci ikinci adımdır.

Vücut tipine uzmanın belirleyeceği seanslar üzerinde işlemler sürmekte olup hormonal bir etki yoksa başarı yüzdesi oldukça yüksektir.

İğneli epilasyon zararlı mıdır?

İğneli epilasyonun hiçbir kimyasal ve radyoaktif zararı bulunmamaktadır. Lokal anestezi ürünü dışında sadece süreç sonrasında tedavi edici kremler kimyasal kaynaklıdır. Kullanılan bölgede hafif kızarıklıklar meydana gelebilir, bunların tedavisi gereklidir, uzmanın önereceği kremler kullanılmalıdır.  

YORUM EKLE

banner471

banner473