banner564

Lefkoşa’ya yeni bir mekan



Lefkoşa’da Girne Kapısı’nın hemen girişinde yer alan Yerlikaya Restoran, üniversite eğitimi için geldiğimiz yıllarda uğrak yerlerimiz arasında yer alıyordu.
Sahibi Zeki Yerlikaya’nın elinden az kebap yemedik geçmiş yıllarda. Zeki Usta, restoranı butik otele çevirmiş ve ilk misafir olarak da basından eski dostlarını davet etmiş.
Geçen sabah bir kez daha Yerlikaya Restorana gittik arkadaşlarla. Müthiş bir kahvaltı sonrası yenilenen restoranın üst katında butik otel anlayışı ile yapılan odaları gezdik. 11 odada 22 kişi konaklayabilecek Yerlikaya Turizm Otelcilik ve Restoran'da.
Yenilenen görüntüsü ile tarihi Surlariçi’ne bir renk ve değer katmış Zeki Usta. Şimdi butik otel haline getirdiği restoranın üst katında tarih kokan odaları ile misafirlerini bekliyor. Tabi alt katta o eşsiz lezzetleri tadacağınız restoran hala daha faaliyette. Hem leziz bir yemek yiyebileceğiniz hem de Lefkoşa’nın tarihi dokusuna dokunabileceğiniz bir mekan, Yerlikaya Turizm Otelcilik ve Restoran'da. 
 

Mavi Vatan
Bölgedeki tansiyonun sürekli yükselmesi ile birlikte yeni terimlerden bahsetmeye başladık son dönemlerde; Mavi Vatan gibi. Son dönemde çok sıkça duyuyoruz bu kelimeyi. 
Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile Deniz Hukuku alanında önemli bir işbirliğine imza attı geçtiğimiz günlerde. 
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin Güvenlik Bilimleri Enstitüsü̈ ile Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nin Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında yürütülecek işbirliği hem öğrencilere hem de öğretim görevlilerine birçok fırsat sunacak. 
Bu sayede de kamuoyunda Mavi Vatan denilen yeni olgunun daha iyi anlaşılması, Mavi Vatan denilen şeyin nereleri nasıl ve ne şekilde kapsayacağı daha iyi anlaşılmış olacak. 

Gülgün Hanım’ın önerisine dair 3 şey
Son günlerde kutlama adı altında verilen onca milyonlar bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. İşte bu tartışmaların içinde “farklı” bir öneri ile çıka geldi kardiyolog doktorumuz Gülgün Vaiz. 
“Öneriyorum; tüm kurumlar eğlenme ve kutlama faaliyetlerini iptal edip 1 yıl harcanacak paraları bir fonda toplayıp yeni bir Lefkoşa Devlet Hastanesi yapmaya ayırsınlar.”
Gülgün Hanım’ın bu güzel düşüncesi bu memlekette karşılık bulmaz, neden mi?

Birincisi: Eleştiriye kapalı ama sonuna kadar eleştiren bir toplum olup çıktık. Kimse bu noktada kendisine yapılan eleştiriyi veya yapılması muhtemel bir eleştiriyi kabul etmeyeceğinden bu işe gönüllü soyunmaz.

İkincisi: Herkesin eleştirilerinin ortak noktası haline getirilen devlete şimdi nasıl sahip çıkacaklar? Günün sonunda bu devlete inanıp bu devlete iyi bir şey yapmak eleştirdiğimiz tüm şeylerin ruhuna ters. 

Üçüncüsü: Bakmayın siz o sosyal medyada kalem oynatıp aslan kesilenlere. Değil yeni bir hastane yapılması için katkı koymayı, temel atma töreni olsa, oraya gelip alkış bile tutmaya cesaretleri yoktur. 

İşte bu saydığım üç nedenden ötürü Gülgün Hanım’ın önerisi, öneri olmaktan bir adım bile öte gidemez bu memlekette. 

MESAJLAR:

Özdemir TOKEL: Sağın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu konuşulduğunda aklıma hep o hikaye geliyor nedense. Hani şu kuyruğu kesilen yılan ile oğlunu yılanın zehri ile kaybeden köylünün hikayesi. 

Bülent KAYA: Valla sizdeki şans mı? Şanssızlık mı? Ben karar veremedim. Geçenlerde gece yarısı patlayan mühimmatlardan iki tanesi sizin eve düşmüş. Düşen mühimmatlar patlamamış ama o kadar evin içinde sizin eve düşmeleri de ayrı bir konu. 

Yusuf İHTİYAR: Girne’de artık Çarşı Grubu bazı şeylerin değiştirilmesi adına bir inisiyatif kurma noktasında çalışmalarda sona doğru geliniyormuş. Çarşı grubu olarak yakında bazı önemli açıklamalarınız olacakmış. 

Mustafa Ufuk ÇELİK: Hafta sonu tavlada beni öyle yordunuz ki sizden sonra kiminle tavla oynasam hep yenildim. Ama sizi iki kez tavlada 5-4 yenmek hayli keyif verdiği gibi beni de oldukça yordu. 

Hüseyin TURAN: Ali Karahan ile oynadığınız tavla maçını gördükten sonra bir müddet sizinle tavla oynamamayı düşünüyorum. Çünkü bende zayıf rakipler için derin merhamet duygusu var içimde. 

Zeki YERLİKAYA: Lefkoşa’ya öyle bir değer kazandırdınız ki gerçekten görünüşü ve dokusu ile hem bölgenin değeri arttı hem de Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesi böylesine güzel bir tesis kazandı. 

Sanlı ÇOBAN: Beşiktaş Gaziantep’i de yenemeyince artık tatlı yememeye yemin etmişsiniz ve dün bir bidon turşu alıp tek başınıza tüketmişsiniz. Aman hocam dikkat edin de tansiyonunuz fırlamasın turşudan. 

Aziz KARAAZİZ: Bahçeye ektiğiniz muzlar olunca keyfiniz yerine gelmiş diyorlar. Acaba muz işine mi girseniz? Gelen konuklardan sipariş alsanız senede birkaç ton muz satabilirsiniz bu yöntem ile. 

Tolga ATAKAN: Trafik cezalarına asgari ücret noktasında yapılan artış sosyal medyada bazıların diline düşmüş. Şu cezaların oranlarını ve şekillerini yeniden mi belirlesek ne? 

Olgun AMCAOĞLU: Ercan’ın işletmecisi dışında 28 casino ile 100 bin ve üzeri vergisi olan mükelleflerin Maliye’ye ödemesi gereken toplam 440 milyon TL’nin peşine düşmüşsünüz. Bakalım ne kadarını toplamayı başaracaksınız? 

Bora MANYERA ve Cem ÇERKEZ: 2019 Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağında hem bizi hem de Türkiye’yi gururlandırdınız, şansınız bol olsun arkadaşlar. 

Hasan UZUN: Geçtiğimiz Cuma günü Hasan Uzun Petrol önünde yapılan kan bağışı kampanyası ile hatırı sayılır bir miktarda bağış olmasına vesile olmuşsunuz. Ne mutlu size. 

Polat ALPER: Kan bağışı kampanyasında sizde gönüllü olmak istemişsiniz ama grip olduğunuz için kan bağışında bulunamamışsınız. Neyse biz sizin için de kan verdik, artık bir şekilde ödeşeceğiz sizinle.

YORUM EKLE

banner608

banner473