banner564

Limonun saça faydaları 

Limonun saça faydaları; limon saçların sağlıklı şekilde uzaması ve bayanların saç rengini açma işlemi için kullanıldığı bilinmektedir. Eski dönemlerde limonla saça şekil vermek için saça limon suyu sürülürdü bu sayede saçlar sanki jöle sürülmüş gibi şekil alırdı. Limonun asitli yapıda olması ve bol miktarda c vitamin içermesinden dolayı saç rengini açmak için tercih edilmesine yanında saç derisini besleyen ve kepeği önleyen etkisi vardır. 

Limonun saça faydaları nelerdir?

Yemeklerde, salatalıkta sıklıkla kullandığımız limon hem cilde faydası hem de saça faydası bulunmaktadır. Limonun saça faydaları:

•    Limon saç rengini açmak için harika bir renk açıcıdır. Limonda bulunan asitler saç rengini açar.
•        Saç limon suyu sürmek saç derisinde bulanan problemleri giderir.
•        Saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır.
•        Saçlarınız daha hızlı ve gür uzamasını sağlar.
•        Saça limon sürmek saç dökülmesini önler.
•        Yağlı saçların yağ oranını dengeler.
•        Bakteri öldürücü etkisinden dolayı tercih edilir.
•        Saçlarınızda kepek varsa limon ve suyu karıştırarak saçlarınıza uyguladığınızda kepek oluşumunu önler.
•        Limon suyu saç köklerini besler. Saçınıza limon sürerseniz saçlarınız para parlak ve canlı görünür.
•        Saç derisindeki kaşıntıyı önler.
•        İnce saç tellerinin kırılmasını önler.
 
Limonun saça faydası olduğundan sıklıkla saça limon suyu sürülmesi tavsiye edilmektedir. Mümkünse limon suyunu az miktarda su ile incelterek kullanabileceğiniz gibi kullandığınız şampuanın içerisine limon suyu sıkarak kullanabilirsiniz.
Limon tahriş edici etkisinden dolayı kuru saç tipine sahip olanların kesinlikle kullanmaması gerekmektedir. Limon suyu yağlı saç tiplerine sahip kişiler için uygundur. Kuru saç tipine sahip olanlarda saç derisinde tahriş ve yanmaya neden olur.

Limon suyu ile yapılan saç maskesi

Malzemeler:
•    Yarım çay bardağı zeytinyağı,
•    1/3 çay bardağı limon suyu,
•    Yarım çay bardağı bal,

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Bütün malzemeleri bir cam kase içerisine ekleyin ve iyice karıştırın. Saçlarınızın yer yerine sürdükten sonra bir tarak yardımı ile saçlarınızı tarayın. Ortalama 30 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile durulayın Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi düzenli olarak yaparak saçlarınızdaki dökülmeyi önleyebilir, saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. 

Limonla saç rengi nasıl açılır?

Limonla saç rengini açmak için sizlere etkili bir maske tarifi vermek istiyorum. Limon suyunun saça faydaları arasında bulunan limonla saç rengini açmak isteyenler bu tarifi uygulayabilirler. 

Malzemeler:

•    4 adet taze sıkılmış limon suyu,
•    ¼ bardak ılık su,

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Malzemeleri bir sprey kutusuna ekleyin ve karıştırın. Saçlarınıza sıkarak saçlarınızı ıslatın ve güneşin altına nemli saçlarınız ile 2 saat kadar bekleyin. Son olarak saçlarınız durulamanız yeterlidir. Dikkat etmeniz gereken husus ise limon saçlarınızın rengini açarken saçlarınızı ve saç derisini kurutacağından kesinlikle saçlarınıza nemlendirici krem sürmeyi unutmayın. Haftada 1 defa olmak üzere 1 ay boyunca uyguladığınızda saç renginde kesinlikle açılma olacaktır.
 
Limonun saça uygulanması

Limon suyunun saça uygulanması için sizlere verdiğim maskeleri uygulayabilirsiniz. Direk olarak limonu saça sürmek ilk uygulandığında zarar vermemesine karşın devamlı olarak limon suyunu saça sürmek saçta ve saç derisinde bazı sorunlara neden olabilir.  Limonla saç bakımı yaparken taze sıkılmış limon suyunu avucunuza sıkın ve saçlarınızın derisine hafif baskı yaparak her yerine sürün. Bu yöntemi mümkün oldukça haftada 1 defadan fazla yapmamanız gerekmektedir.

Limonun saça zararları

Limonun saça faydaları olduğu gibi limonun saça zararları bulunmaktadır. Limon asitli bir yapıda olduğundan kuru saç tipine sahip olanlar kesinlikle kullanmamalıdır. Kesinlikle saçlarınıza hazır limon suyu sürmeyin tercihiniz daima evde sıkılmış taze limon suyu olmalıdır. Limon suyunu saçınız sık sık sürmeyin. Haftada 1 defa sürmeniz yeterlidir. Genelde limonun saça zararlarını saçlarına çok fazla limon suyu sürenler görmektedir. Dozunda ve doğru kullandığınızda kesinlikle zararları yok denecek kadar azdır.

YORUM EKLE

banner608

banner473