banner564

3 “Zam”anlı tarife dönemi

Hükümet dün duyurduğu üzere aybaşından itibaren 3 Zamanlı Tarifeye geçecek. Yeni tarife eski tarifeye göre “Zamlı” olunca vatandaş dün gün boyunca sosyal medyada tepkisini dile getirdi.
Vatandaşlar “ Sorun 3’lü tarife de değil, hatta bizce olması gereken de bir sistem. Ama esas sorun 3’lü tarifeye geçerken, eski tarifeye göre okkalı bir zammı vatandaşa mecburi kılmasıdır” dediler.
Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz yıl hükümet elektrik ücretlerinde yüzde 52’lik bir zam yaparak bu alanda kırılması zor bir rekoru kırmıştı. Şimdi tek seferde yüzde 63’lere dayanan bir zam yapıyor hükümet ve bunu da “kontrol sende” diyerek vatandaşın aklını çelmeye çalışıyor.
Eskiden tarifeler 0,79 üzerinden dilimlenirken şimdi
•    Sabah 07 ile akşam 17 arasında 0,98 kuruştan yani %24 zamlı
•    Akşam 17’den gece 22’ye kadar 1,29 kuruştan ki bir önceki tarifeye göre % 63 oranında daha pahalı
•    Ve gece 22’den sabah 07’ye kadar yüzde -25 indirimli fiyattan gerçekleşecek.
Bir ay sonra isteyen bu tarifeden çıkabilecekmiş. “Miş” diyoruz daha bizde tam olarak neyin ne olacağını öğrenemedik. Örneğin bir ay sonra çıktığımız da 0,79 kuruş üzerinden mi tarifelendirmeye devam edeceğiz yoksa yeni bir tarife mi olacak karşımızda? 
Sanayi bölgeleri için de bir açıklama yok, mesela işyerleri, sanayi bölgeleri ne olacak? Bu konuda hayli belirsizlik var. Biran önce bu belirsizliklerin de ortadan kaldırılması gerekiyor. 

Çare Drogba’da 
Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün Pile’de oynanması beklenen MTG-Nea Salamina dostluk maçına eğer “saha değişirse” gitmeyeceğini açıkladı. 
Pile'deki maç bugün saat 11.30'da, iki toplumlu etkinliklere katkı amacıyla Stelios Vakfı tarafından organize edilmiş ve ünlü futbolcu Didier Drogba da organizasyona davet edilmişti. Rum Lider Anastasiadis'in maça gideceği açıklanırken dün sürpriz bir şekilde sahanın yerinin değiştiği bilgisi geldi ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da böyle bir değişiklik durumunda maça gitmeyeceği açıklandı.
Bu maç için geçen yıl Galatasaray’ında formasını giyen ünlü futbolcu Didier Drogba davet edilmişti.  İstanbul’da bir ara duvarlara “çare Drogba” yazılıyordu. Bakalım ünlü futbolcu çare olabilecek mi? 
Dün akşam bu konuda iki tarafa arasında ara buluculuğa soyunanlar epey bir trafik yaşadılar. Bakalım maç nerede oynanacak ve iki liderde bu maça katılacaklar mı?  

Gene Rum basınından öğrendik
Kıbrıs Ada’sı üzerinde her ne olacak ise önce Rum basını yazar sonra da bizim basın o tarafın gazetelerin Türkçe’ye çevrilmesi ile durumu öğrenir ve kamuoyunun bilgisine getirir.
Özellikle müzakere süreçlerinde hem bilgi hem manipülasyon olarak bir çok şeyi Rum basınından öğrenmek durumunda kaldık, kalmaya da devam ediyoruz. 
Dün Politis Gazetesi'nin haberinden öğrendik ki bir yıl sonra yapılması planlanan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yeniden Cumhurbaşkanlığı’na aday olacakmış.
Politis önemli bir iddia ortaya attı ve Cumhurbaşkanı Akıncı'nın aday olacağını yakın çevresine söylediğini iddia etti.

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Yakında Türkiye'nin farklı şehirlerinden KKTC'ye uçak seferlerinin başlayacağını ve ek seferlerin düzenleneceğini müjdelemişsiniz. Hazır el atmış iken birde şu deniz taşımacılığına da el atar mısınız? 

Sevgül ULUDAĞ: Kıbrıs’ta kayıpların bulunmasıyla ilgili çalışmalarınız sonunda sizi Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmenize kadar götürmüş. Bu saatten sonra kazansanız da kaybetseniz de bizce siz bu ödülü çoktan hak ettiniz. Tebrik ediyoruz. 

Özlem ÖZBEKOĞLU: Magic Touch Direktörü olarak geçtiğimiz hafta Londra’da düzenlenen WAW Honorary Award Hall of Fame’de 50 ülkeden 100 kadının katıldığı törende KKTC’yi temsil ederek ödül almaya layık görülmenizden ötürü tebrik ediyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz. 

Teberrüken ULUÇAY: Meclis TV diye bir TV kanalı var. İsterseniz meclisin olduğu saat açın TV’yi ve ekranda ne yazdığına bakın. BRT 2 meclis günleri Meclis TV oluyor. 

Serkan PİLLİ: Şirinevler’de yolları beton dökerek Ulaştırma Bakanlığını beklememe kararı alarak çok isabetli bir iş yapmışsınız. En azından vatandaş çukurlardan böylelikle kurtulmuş olacak. 

Filiz BESİM: Çok yakında Temel Sağlık Hizmetleri Daireniz ekmek denetimlerine başlayacakmış ve ekmeklerde bulunan tuz miktarları denetlenecekmiş. 

Ayşegül BAYBARS: Cezaevinde meydana geldiği söylenen darp olayında “mahkûmların üzerinde darp izi yok” demişsiniz.  Yakında adli tıp doktoru olarak ta hizmet vermeye başlarsanız hiç şaşmayacağız. 

Kudret ÖZERSAY: Miami fahri elçimiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Gerçekten hayatımızın büyük bir eksikliğiydi Miami’de bir elçimizin olmayışı. Birde Dominik’te görev yapabilecek bir elçi bulursak bu iş tamamdır. 

Zeki ÇELER: Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bir müfettiş maaş alamaz raporu yazarken bir hafta sonra bir başka müfettiş nasıl olursa olumlu rapor verebiliyor. Bir kurcalayın bakalım bu işin altından ne çıkacak? 

Biray HAMZAOĞULLARI: Dün Meclise giderken üç yerde durup su takviyesi yapmışsınız arabanıza. Anlaşılan sizin araba su kaynatmaya başladı. Bir kere kaynama başlarsa önüne geçemezsiniz, bilmem anlatabildik mi? 

Sonay LORD: Dün akşam Elye’de kalabalık bir gruba tavşan yahnisi yapmışsınız. Sizin bu yemeklerin ünü artık ülke genelinde duyulmaya başlandı. Dün akşamki yemeğe Ersin Tatar’da davetliymiş. 

Osman NESİM: Ufak bir operasyon geçirmişsiniz ve Kamiloğlu Hastanesinde müşahede altına alınmışsınız. Çok geçmiş olsun diyoruz, en kısa sürede ziyaretinize geleceğiz.

Özdil NAMİ: Şu tarifeler konusunda olsun kapsamlı bir açıklama yapın lütfen. Girenler girmeyenler ne olacak? Sanayi bölgeleri ne olacak. Çıkarsak kaçtan hangi tarifeden ücret ödeyeceğiz gibi… 

Fehmi GÜRDALLI:  Pek muhterem eşinizin nenesinin vefatından dolayı başsağlığı ve tüm aileye sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, Allah geride kalanlara sabırlar versin 

Hasan Ulaş ALTIOK: 6 adımda çoklu tarife değerlendirmesi  yapmışsınız. Anlaşılan bu işi destekliyorsunuz. Ancak toplam bir yıl iki aylık bir hükümetin yüzde 115 elektrik zammı yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

 
GÜNÜN FOTOGRAFI 
Ahmet Çukurovalı, Seniha Çukurovalı Soykurt, Zarif Gezginci, Burcu Maviş Altay, Mehmet Özmert, Zeynep Aksu, Müjde Davulcu Özsusuzlu, Fevziye Gönençer, Nesrin Candemir Çukurovalı ve Gülten Karamanlı ile birlikte. Nice mutlu senelere Ahmet!  

YORUM EKLE

banner471

banner474