banner564

Ayağa kalkış

Sezon başından beri sakatlık, askerlik ve kadro derinliği gibi birçok problemle boğuşan Lefke, geçen hafta Yenicami karşısında aldığı çok ağır yenilgiden sonra bu hafta nasıl bir reaksiyon göstereceğini açıkcası ben merak ediyordum. Bu tip mağlubiyetlerin ardından kazanmak çok önemlidir. Aksi halde demoralize durumu daha fazla artar ve takım için kriz ortamı daha belirgin bir hal alır.
Maçın analizini bütün olarak yapmak daha doğru olacaktır. 90 dakika boyunca orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada iki tarafın da birbirine üstünlük kurduğunu söyleyemem. Atılan 3 gol dışında iki kalede de net diyebileceğimiz bir tehlike yaşanmadı. 
Lefke maçın büyük bir bölümünde uzun toplarla Kasım, Sezai ve Burak’ı topla buluşturmak istedi. Ancak bu denedikleri taktiğin, ilk yarı rüzgar alehlerinde eserken işe yaramaması gayet normaldi. Lefke’nin bu karşılaşmada taktik, disiplin ve yardımlaşma konularında sınıfı geçti diyebilirim. Orta sahada Gençler Birliği ekibinin beyni konumundaki Malik’e istediği mesafeyi vermedi, ligin formda oyuncularından İbrahim Köse’nin yüzünü döndürmedi, gerekirse ikili sıkıştırma yapıldı ve bu etkili ayakları bu sebeplerden dolayı etkisiz bıraktı. Lefke adına sahanın en iyi oyuncuları Kasım ve Semih’ti. Kasım, sorumluluk alması gereken yerde yine sahneye çıktı ve takımına puanları kazandıran gollere imzasını attı. Genç oyuncu Semih ise oyunun her iki yönünü de üst düzey oynadı. Top tekniğini, mücadele temposunu ve oyun görüşünü beğendim.
Gençler Birliği’nin oyun felsefesi topu ayağa çabuk oynayıp içeri deplase olan oyunculardan bulacakları skor katkısı üzerine kurulmuştur. Yalnız normal bir zeminde bu strateji rakipler için tehlikeliyken, Lefke 16 Ağustos Stadı’nda bu şekilde oynamak pek de mümkün değil. Oyuna bu şekilde başladıktan sonra Gençler Birliği ekibi baktı ki bu paslar risk arz etmeye başladı, onlar da Lefke’nin oyununa uydu ve maç kilitlendi. Kırmızı Siyahlılar, bu maçtan bir puanı hak etti demek yanlış olmaycak. Takımın en etkili oyuncusunun Şenol’du. Attığı golün yanı sıra oyun içinde hep aktifti, aldığı topları olumlu kullandı ve birbire birde rakiplerine üstünlük kurdu.
Karşılaşmanın hakemi Serdar Bilginer, maç boyunca ortalama seviye bir yönetim gösterdi ancak maçın son dakikasında pozisyonu görme açısı iyi olmasına rağmen Lefke oyuncusu Armstrong’un eliyle müdahelesini penaltı olarak değerlendirmedi ama bence net penaltıydı.
YORUM EKLE

banner608

banner474