banner564

Basit ama doğru oyun

   Tartışmasız son haftaların en başarılı takımı Baf Ülkü Yurdu yakaladığı çıkışını Hamitköy karşısında da devam ettirdi. Hamitköy ise bu maçta öne geçmesine rağmen geriye kalan dakikalarda kötü bir performans sergileyerek mağlubiyetten kurtulamadı.

  Ligin ilk 4 maçında sadece 3 puan alan Baf Ülkü Yurdu, son 6 maçında tam 16 puan aldı. Kadro sıkıntısı olmasına rağmen zaman zaman iyi futbolları ile de dikkat çektiler. Geniş bir kadroları yok, olası 2-3 futbolcunun eksikliğinde çok zor duruma düşerler. Bunlara rağmen dünkü maçta da rakiplerinden çok daha iyi oynayarak kazandılar.
  Göze çok fazla hoş gelen oyunları olmasa da sırasında basit ama sonuç odaklı oyunları ile sonuca gitmeyi biliyorlar. Hamitköy karşısında maça mağlup başlamalarına rağmen geriye kalan dakikalarda rakibine gol pozisyonu verdi diyemeyiz. 
  Kaptan A.Hatay belki gol atmadı ancak gollerdeki payı ve takımını çok iyi yönetmesi ile takımının bu galibiyetteki en etkili adamı oldu. Maçta oyunun her iki yönünü de çok iyi oynadı. Takımının her atağında o vardı.
  Adeola çabukluğunu kullanarak rakip defans oyuncularına zor anlar yaşatırken attığı golle de takımını rahatlatan adamdı. Aynı şekilde defanstaki Atanda da rakibinin az da olsa hava toplarında hiç hata yapmadı. Özellikle rakip takımın golcüsü J.Ebuka’yı çok iyi kontrol ettiler.
  Sol tarafta oynayan Hasan etkili kanat atakları ile o da her maçta olduğu gibi bu maçta da faydalı oldu. Kossi bu takımın gol yollarındaki en etkili ismi. Onu topla rakip ceza alanında buluşturmak demek golü hanesine yazmakla eşdeğer gibi.
  Alınan bu başarılarda teknik heyetin de yerinde yaptığı değişiklikler ve takımda sağladığı arkadaşlık ortamının da etkisini göz ardı etmemeliyiz.
  Hamitköy bu maçta öne geçmesine rağmen geriye kalan dakikalarda sahada hiç yoktu. Bu zor deplasmandan alabileceği puan veya puanlarla biraz daha yukarılara çıkmak istiyordu. Ancak ortaya konan oyunla puan alma şansları hiç yoktu.
  Maç boyunca çok fazla pas hatası yaparak kalesinde tehlikeler yaşadı. Takımdaki gençler çok fazla olmasına rağmen Süper Ligi taşıyacak kapasitede değiller. Golü atan Aksel sanki benim için maç bitti dercesine tamamen kayboldu. 
  İlerideki J.Ebuka adeta yalnızları oynadı, ona hiçbir oyuncu destek veremedi. İkinci yarıda belki bir şeyler yapar ve J.Ebukaya destek verir düşüncesi ile oyuna alınan Peter sefilleri oynadı. Oyuna girmese takımına daha faydalı olurdu. J.Ebuka da olmasa rakip kalede pozisyon bulmazlardı.
  Çok fazla olmasa da rakip ceza alanının dışına kadar zor gelirlerken oradaki toplar da doğru kullanamadılar. Yedikleri son golden önceki 2 pozisyonda Kossi’yi 4 adamla zor kontrol ettiler. Yenen golde yine Kossi’yi kalabalık defansa rağmen kontrol edemediler.
  Takım olarak kötü oynadılar ve mağlubiyeti hak ettiler.  

YORUM EKLE

banner471

banner474