banner564

Bir KKTC klasiği ve MOBESE

MOBESE yani MOBil Elektronik Sistem Entegrasyonu. Bu sistem dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde, Türkiye'nin 81 ilinde bulunan sistem, suç ve suçluyla mücadele eden güvenlik kuvvetlerinin elini güçlendirmek amacıyla kurulan kameralı güvenlik sistemi.
KKTC İçişleri Bakanlığı ile TC İçişleri Bakanlığı KKTC’de MOBESE’ye geçilmesi için geçtiğimiz aylarda bir protokol imzalamıştı. 
Anavatan Türkiye, bundan önce olduğu gibi bu dev projenin de finansman kısmını üstlendi ve Türkiye’nin dünya çapında proje üreten ASELSAN firmasının çalışmaları yapması karara bağlandı.
Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KKTC'de 169 noktaya kurulacak sistem için 52 milyon liralık yatırım yapılacağını açıklamıştı. Soylu’nun açıklamasından sonra olanlar ise bir KKTC klasiği adeta.
KKTC’de kamera kurma çalışmaları için ASELSAN firmasının yetkilileri ülkeye geldi. Tam çalışmalara başlayacaklardı ki bir sivil toplum örgütünün almış olduğu mahkeme kararı ile neye uğradıklarını şaşırdılar. Zira iki hükümet arasındaki antlaşmanın meclisten geçmesi sırasında yapılan bir hata, o hatayı fark eden bir sivil toplum örgütü ve işin durması.
Sevgili okurlar, Anavatan Türkiye her seferinde Kıbrıs Türk Toplumun yararına bir şeyler yapabilmek adına ellerinden geleni esirgemiyorlar. Ama beceriksiz yöneticiler, onların bu beceriksizliğinden faydalanan sivil toplum örgütleri ile birleşince Türkiye’de bir iki ayda bitirilen projeler KKTC’de 10 yılda bile bitirilemiyor.
Örneğin; çevre yolu ihalesi bitmiş, ama iki istimlak davası yüzünden neredeyse 5-7 yıldır bekliyor. Tam senesini biz bile unuttuk. Türkiye’den gelen firma iş uzayınca battı. 
Su projesinde, otoyol projelerinde, alt yapı çalışmalarında, hep aynı terane. 80 milyonluk Türkiye’de dev işler birkaç yılda hatta ayda tamamlanırken KKTC’de en ufak bir iş bile yıllarca sürüp gidiyor.

TAK da şaştı
MOBESE işini anlattık size, tam bir komedi. Komedinin resmi hali ise Devletin Haber Ajansı tarafından da resmen belgelenmiş. Bakın Türkiye’den gelen ekip çalışmalara başlamak üzere iken TAK’ın attığı 3 SMS habere bakın…
İlk mesajda çalışmalar başlıyor deniyor, ikincide konu erteleniyor üçüncüde ise çalışmaların sonlanmasına nasıl bir kılıf bulunuyor… 
İşte TAK’ın birer gün arayla attığı o mesajlar…

Seçim bereketi
Sabahçıya 330 bin TL, hemşeriye 300 bin TL, her seçim dönemi ortaya çıkana 170 bin TL, çok fazla vuran, az vursun diye 50 bin lira, aslan payı Big boss’a 750 bin TL, kızcağıza 16 bin TL, bizim oğlana 15 bin TL…
Seçim dönemi, geçim dönemi derdi rahmetli Doğan Harman. Gerçekten de duyunca şok oldum. Neyse, hayırlı olsun, büyük usta’lara… 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Yılın son gününde basın ile bir araya gelip hem yeni yıllarını kutlayacakmışsınız hem de yapılacak seçimler öncesi bazı önemli mesajları kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. 
Serdar DENKTAŞ: Bu haftadan itibaren rakiplere kaşı muhalefetin dozunu bir tık daha yukarı alıp daha da yüklenecekmişsiniz. Demek ki seçim öncesi hayli heyecanlı bir hafta olacak desenize.  
Cemal ÖZYİĞİT: Yarın sabah basınla bir kahvaltıda buluşup hem yeni yıl öncesi bir araya gelecekmişsiniz hem de seçimlere ilişkin basınla görüş alış-verişinde bulunacakmışsınız. 
Fikri ATAOĞLU: Performansınız her geçen gün daha iyiye gidiyor ancak ekipteki arkadaşlar fena halde yorulmuş durumdalar. Neyse artık son düzlüğe girildiğine göre birazcık daha dayanabilirler. 
Önder SENNAROĞLU: Seçim çalışmalarını hızlandıranlar arasında sizde varsınız son haftalarda. Dün Pazar olmasına rağmen Mesarya ve Karpaz’ı baştan sonra turlamışsınız. 
Enver ÖZTÜRK: Son günlerde özellikle YDP’ye yönelik bazı algı operasyonlarının yapıldığını görüyoruz. Acaba neden özellikle de YDP’ye yönelik olarak yapılıyor bu operasyonlar? 
Niyazi ŞANAL: AKOL Grup’un yılbaşı balosu yine muhteşem bir organizasyon ile gerçekleşti ve en çok da çalışanlar yılın tüm yorgunluğunu sahnede oynayarak attılar. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. 
Dr. Erdal ÖZCENK: Yeniden aday olmamanın hafifliği ile bölgedeki gezilere rahat rahat başlamışsınız ve bu seçim döneminde bazı yakın dostlarınız için oy istiyormuşsunuz. 
Betül Dizdarlı HASTAN: Ne Serdar Ortaç ne Tarkan konseri sizi yılbaşında Kıbrıs’ta kalmaya ikna edememiş ve yılbaşına Londra’da girmek üzere bugün Ada’dan ayrılıyormuşsunuz. Mutlu yıllar. 
Mustafa TOYCAN: BAU Kıbrıs'ta yeni yıl heyecanı için öğrencilere hoş sürprizler hazırlamışsınız. Birçok üniversite bile daha yeni yeni bu tür etkinliklere imza atarken siz ilk yıldan farkınızı gösterdiniz. 
Neriman İHTİYAR: Son seçimlerin aksine sizde bu seçimlerde taraf değiştirenler arasındaymışsınız. Neyse vardır herhalde bir bildiğiniz, kolay gelsin. 
Doğan TİLKİ: Şoför Okulları Birliği’nin başkanlığına hafta sonu yapılan genel kurul ile seçilmişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun, bakalım tüm okulları tek çatı altında toplayabilmeyi başarabilecek misiniz? 
Salih SAKALLI: “Cenaze evinde düğün olmaz” diyerek BRTK’nın 54'üncü yaş günü etkinliklerine katılmayacağınızı söylediniz ve seçim öncesi siyasilere çok net bir mesaj gönderdiniz. 
Mustafa BULUTOĞLULARI: Ralliye bir döndünüz pir döndünüz valla. Bu sezon üst üste 5. birinciliği dünkü yarışlarda kazanmışsınız. Bakalım ilerleyen aylarda yeni zaferler gelecek mi? 
 Kemal Eşref OKTAR: Dün yine avda tavşanı vurmayı becerdin. İyi de bizim yahni ne oldu? Kaç yıl oldu söz vereli hala daha bekliyoruz o yahninin pişmesini. 
 
POLEMİX
 “Ocak ayında yapılması gereken ve Nisan ayına kadar dünya genelinde yapılacak olan KKTC turizm reklamları seçim nedeniyle ertelendi. Hükümetin sıklıkla değişmesi ve ilgili bakanların ve yetkililerin değişmesi nedeniyle turizm reklamları da erteleniyor ve turizm tanıtımı yapılamıyor. Seçim nedeniyle yurt dışından gelecek olan turistler açısından çok büyük kaybımız var. Şu anda 2018 yılı kayıp. Turizm planlarının uzun soluklu olması gerekiyor.”
KITSAB Başkanı Erkan Kilim
YORUM EKLE

banner608

banner474