banner564

Doğan keyifli

 Hafta sonu sezonun en önemli karşılaşmasına çıkan Yenicami ile tüm konsantrasyonunu kupaya veren Doğan Türk Birliği, Lefkoşa Atatürk Stadyum’unda karşılaştı.
İki takımında önemli eksikleri bulunuyordu. Maça iyi başlayan Doğan, golü de bularak avantajı eline geçirdi. Sonrasında art arda yediği kopya gollerle (ki burada kendi sağ kanatlarının aksadığını söylemeliyiz) yenik duruma düştü.  
Yenicami özellikle yediği gole kadar aslında farkı arttıracak fırsatları yakalasa da bunları iyi değerlendiremeyerek rakibini oyunda tuttu. Sonrasında o dakikaya kadar kusuruz oynayan Eray’ın hatasını Okafor affetmeyince oyun tersine döndü. Bu dakikadan sonra galibiyete daha yakın olan konuk ekip Doğan Türk Birliği’ydi. 
Yenicami’nin en büyük eksiği Aminu’dur. Bu takımda yeri dolamaycak isimlerden biridir. Yenicami savunması baskı altında topu kullanma konusunda başarılı değil. Aminu olduğunda topu geriden alıp sağlıklı bir şekilde oyun kuruluyordu. Ancak şu an Yenicami’nin bu zaafından rakipleri yararlanmaya başladı. Bu pas hataları da takımın ileriye yerleşmesinde ve oyun temposunda negatif yönde etkisi var. Doğan Türk Birliği’ndeki ana sıkıntı ise, bu kadar ayağa iyi top yapabilecek ismi varken orta sahanın sürekli es geçilip uzun toplarla gol araması, bana göre uzun vadede başarılı olabilecek bir sistem değil. Özellikle kupa maçlarında bu tip sistemler çok sıkıntı yaratmasa da dediğim gibi lig maratonunda bana göre süreklilik kazandırmak pek kolay değil. 
Özet olarak Doğan Türk Birliği kendi adına önemli bir galibiyet aldı ve büyük bir avantajı eline geçirdi. Karşılaşmanın orta hakemi Mehmet Sezener iyi bir maç yönetti. 
 

YORUM EKLE

banner471

banner473