banner564

Galibiyetten fazlası

   Haftalardır kazanamayan ve son haftalara girildikçe stresi de artmaya başlayan Baf Ülkü Yurdu 3 hafta sonra kazanarak bu haftalar adına derin bir nefes aldı.

  Merit Alsancak Yeşilova bu maçta geçmiş maçlara oranla düşük bir performans gösterdi. Bunda bulundukları yerin de etkisi oldu diyebiliriz.
  Ev sahibi son maçlarda galip gelemezken mücadele olarak da geride kalıyorlardı. Takımdaki genç oyuncuların fazlalığı onların dezavantajlarından biri. Çünkü bu ve bundan sonra oynanacak maçların stresi çok fazla. Bunu kaldırmak genç oyuncular için çok zordur. 
  Kazanmaları gerektiğini, kazanamazlarsa çok daha zor durumlara düşeceklerinin bilincindeydiler. Buna rağmen zaman zaman rakibinin tecrübeli oyuncularının oyununa ayak uyduramadılar.
  Geriye düştükten sonra pabucun çok pahalı olduğunu anladılar ve özellikle son 5 dakikada rakip kalede net pozisyonlar bulmalarına rağmen bunları değerlendiremediler. 
  İkinci yarıda Felix, Joseph ve genç Hüseyin ile etkili olmaya başladılar. Defansta Lawal bu takım için olmazsa olmaz oyunculardan. Felix alan bulduğu zaman ve kendini oyuna verdiğinde rakipleri için çok tehlikeli olan bir oyuncu. Attığı gol yanında yaptığı asistle takımını öne geçirdikten sonra penaltıdan da takımını rahatlatan adam oldu. 
  Defanstaki genç Tahin de beklenenden iyi oynadı. Lawal ile oynamak onu rahatlatan durumdu.
  Baf Ülkü Yurdu rakip defansın yaptığı hataları affetmeyerek galibiyetten de fazlası olan 3 puan almasını bildi.
  Merit Alsancak Yeşilova 4 hafta arka arkaya kazanarak bir anda kendini üst sıralarda buldu. Kazanarak bu çıkışını sürdürmek isterdi. Fakat bu maçta geçmiş maçlarını aratan bir performans sergilediler.
  Sıralamadaki yerleri onları rahatlatmış da olabilir. Çünkü herhangi bir tehlike yaşamıyorlar. Hedefleri ilk yıllarında ligi en iyi yerde tamamlamaktı.
  Maça en iyi kadroları ile de çıktıklarını söyleyebiliriz. Lua Lua’nın taşıdığı toplarla etkili oldular. Attıkları golde de onun payı vardı. Fakat topu ayağında çok fazla tutması da onun adına olumsuzluklardan biri. Rakibinin zaman zaman tatlı sert oyunu ile onu sindirdiğini de gördük. Yine de golünü tecrübesini konuşturarak attı. Sonradan oyuna giren Billi Osman’ın varlığı ile yokluğu hiç belli olmadı.  
  Hamis’in oyundan alınmasında herhangi bir sakatlık yoksa alınması doğru olmadı. Bu değişiklik onların orta alandaki etkinliğini de azalttı
  Maçın ikinci yarısında özellikle defansta inanılmaz hatalar yaptılar. Rakibinin hızlı adamı Felix’i iyi kontrol edemediler. Okan’ın ıskaladığı topla ikinci golü, yaptığı penaltı ile de üçüncü golü yediler.  
  Hedeflerine belki bu yıl adına ulaştılar. Ancak hedefsiz kalmalarının oyunlarını etkilediği de bir gerçektir. 

YORUM EKLE

banner608

banner473