banner564

Gözüme takılanlar

Bu hafta yine her zaman olduğu gibi AKSA Süper Ligi’nde bazen iki, fırsat yaratıldığında üç maç izlemekteyim. Bu hafta izlediğim maçlarda gözüme çarpan, ilgimi çeken, takımlarımız arasında güç dengesinin aydınlanmasına yardımcı olan veriler gözüme çarptı.
Gözüme çarpanların başında gelen olgu ise gelişme alanında en önde olan hakem camiasının aynı yerde saymasını izlemek oldu. Bir maçta yıllardır alışa geldiğimiz hakem telsizlerin (kulaklık) eksiltilerek hakemlere dağıtılması diğeri ise sezon başından beridir hiç dikkate alınmayan “oyuncuların ekipmanları” ile ilgili tutarsızlıktır. Yani takımların formalarının, sadece forma değil şort, çorap değil tümün değişik renkte olması gerektiğinin dikkate alınmaması gibi olgular. FIFA bunlar için kesin talimat verip ‘her iki takım birbirlerinden ve görevli hakemlerden ayırt edici renkte giyinmelidir’ demesine rağmen maalesef hakemlerimiz buna pek riayet etmiyorlar. Örneğin bu hafta izlediğim maçlarından birisinde her iki takımın şortlar, çorapları aynı renkte olmak bir yana iki kaleci de tıpa tıp aynı forma, aynı renk şort ve çorapla 90 dakika mücadele etmişlerdir.
Bir diğer ilginç ve Süper Lig statüsünde oynanan bir müsabakada ısınan futbolculardan birisinin sahayı çevreleyen duvarların köşesinde ‘çişini’ yapması ve ısınmaya devam etmesi olmuştur…
Futbol kalitemizde bu hafta da olumlu yönde bir gelişme olmadı. Tüm maçlar ‘yavaş tempo’ modunda oynanarak sonuçlandı. Bazı futbolcular kıpırdanır gibi olmasına karşın kalite beklenilen düzeyde değillerdi maalesef. Takım olarak Merit Alsancak Yeşilova’yı eskiden olduğu, taş gibi görmek yanında, Dumlupınar’dan Mert Güçlücan ile Berke Zorba gibi futbolcular, gözümün pasını silen futbolculardandı.
Futbolcularımızın genel formları beni memnun etmezken hakemlerimizin form düşüklüğü içerisinde olmadıklarını izlemek beni nispeten sevindirmiştir. Gelişme olmamakla birlikte futbolcularımız gibi geriye düşmemişlerdir en azından. Yaptıkları hataları önüme sürmeyin lütfen, hata insanlara mahsustur onlar da insan olduğuna göre hata yapacaklardır. Hata yapmayan insan mı var sanki!
Gelelim yarın BTM kulüplerinin Cumhurbaşkanlığı’na koyacağı ‘Siyah Çelenge’! Bence zamansız bir girişim. Evet, BTM kulüpleri haklı, çünkü kendilerine söz verilmiştir. Hükümet sözünde durmalıdır. Güzel ama bugün için ortada bir hükümet yok. O Hükümetin üzerinde 3 hükümet geçmiştir. Bekleyiniz yenisi kurulsun ve girişimlerinizi o zaman yapın sevgili dostlar. Bir buçuk yıl beklediniz bir hafta daha bekleyemez miydiniz? 

YORUM EKLE

banner471

banner473